Artikel top billede

Nets skal stå for NemID et år mere end planlagt

På grund af senere idriftsættelse end oprindeligt aftalt løber Nets' opgave med NemID cirka et år længere. Samtidig er Nets sat til salg.

Egentlig kunne opgaven med at drive NemID være kommet i udbud allerede omkring november 2014, hvor den nuværende kontrakt med Nets oprindeligt var tænkt afsluttet.

Nu bliver det i stedet tidligst i 2015.

Ifølge kontrakten løb opgaven med NemID nemlig i 5 år - dog med mulighed for to yderligere år - men fra idriftsættelsen af NemID.

Oprindeligt var planen, at NemId skulle have været i drift i november 2009.

I stedet endte det med at blive juli 2010 for borgere og juni 2012 for erhverv, oplyser Digitaliseringsstyrelsen.

Dermed udløber kontrakten altså den 30.11.2015 - med option til 2x1 års forlængelse.

"Det er inden for kontraktens rammer at forlænge kontrakten som følge af forsinkelserne, da kontraktens løbetid er fra idriftsættelse," oplyser kommunikationsrådgiver Geske Fischer-Hansen fra Digitaliseringsstyrelsen i en mail.

Hvad med økonomien i forhold til kontrakterne? Er den ændret?

"Nej, den besparelse, der har været ved, at vi er gået i drift senere på grund af forsinkelse, lægges til i den anden ende. Derfor udløber kontrakterne senere," lyder det videre.

Nu er Nets ifølge Børsen sat til salg. Tidligere bejlere til NemID-opgaven, som KMD, TDC og EDB Gruppen, er alle tavse om et muligt salg.

Såfremt de afventer et kommende udbud for at vinde opgaven hos Digitaliseringsstyrelsen, risikerer de altså i værste fald at skulle vente til november 2017.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere