Artikel top billede

Nets skal stå for NemID et år mere end planlagt

På grund af senere idriftsættelse end oprindeligt aftalt løber Nets' opgave med NemID cirka et år længere. Samtidig er Nets sat til salg.

Egentlig kunne opgaven med at drive NemID være kommet i udbud allerede omkring november 2014, hvor den nuværende kontrakt med Nets oprindeligt var tænkt afsluttet.

Nu bliver det i stedet tidligst i 2015.

Ifølge kontrakten løb opgaven med NemID nemlig i 5 år - dog med mulighed for to yderligere år - men fra idriftsættelsen af NemID.

Oprindeligt var planen, at NemId skulle have været i drift i november 2009.

I stedet endte det med at blive juli 2010 for borgere og juni 2012 for erhverv, oplyser Digitaliseringsstyrelsen.

Dermed udløber kontrakten altså den 30.11.2015 - med option til 2x1 års forlængelse.

"Det er inden for kontraktens rammer at forlænge kontrakten som følge af forsinkelserne, da kontraktens løbetid er fra idriftsættelse," oplyser kommunikationsrådgiver Geske Fischer-Hansen fra Digitaliseringsstyrelsen i en mail.

Hvad med økonomien i forhold til kontrakterne? Er den ændret?

"Nej, den besparelse, der har været ved, at vi er gået i drift senere på grund af forsinkelse, lægges til i den anden ende. Derfor udløber kontrakterne senere," lyder det videre.

Nu er Nets ifølge Børsen sat til salg. Tidligere bejlere til NemID-opgaven, som KMD, TDC og EDB Gruppen, er alle tavse om et muligt salg.

Såfremt de afventer et kommende udbud for at vinde opgaven hos Digitaliseringsstyrelsen, risikerer de altså i værste fald at skulle vente til november 2017.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere