Disse gymnasier logger elevernes brug af e-mail

Flere af landets gymnasier logger oplysninger om elevers og medarbejdernes mail og internetbrug. Læs her, hvorfor det er nødvendigt med al den overvågning.

Solrød Gymnasium, Køge Gymnasium, Greve Gymnasium, Himmelev Gymnasium og Roskilde Gymnasium.

Det er alle gymnasier, der har fået lov af Datatilsynet til at logge elever og medarbejderes e-post og internetforbrug.

Det fremgår af papirer hos Datatilsynet, som Computerworld har kigget på.  

Om formålet med logningen står i de stort set enslydende anmeldelser beskrevet således:

"Kontrol af medarbejderes og elevers brug af e-post og internettrafik ved mistanke om misbrug."

"Om nødvendigt at kunne skaffe sig adgang til medarbejderes og elevers personlige drev m.v. i forbindelse med længerevarende sygdom, uansøgt afsked eller bortvisning."

Og endelig, at "sikre, at internettet anvendes til lovlige formål." 

Disse oplysninger logges
De loggede oplysninger drejer sig om "afsenderens og modtagerens elektroniske postadresse, tidspunkt og størrelse af e-posten." 

"Navn på besøgt hjemmeside sammen med IP-adresse fra den maskine, der besøger hjemmesiden. Log over, hvilken bruger-ID, der har været logget på den enkelte IP-adresse hvornår," står der i papirerne. 

Oplysningerne slettes efter seneste seks måneder, fremgår det.

Men i praksis er det kun nogle af gymnasierne, der foretager logningen, forklarer de.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.