Artikel top billede

Nye muligheder for tung grafik på virtuelle desktoppe

Det er muligt at arbejde gnidningsfrit med selv de helt grafik-tunge applikationer på virtuelle desktoppe.

Den grafiske performance på en virtuel desktop kan godt matche ydelsen på en fysisk computer.

Det hævder Gunnar Berger, der er research director hos Gartner, i et blogindlæg, hvor han fremlægger en række testresultater, der skal dokumentere påstanden.

"En af de ting, jeg har været optimistisk i forhold til, er at en virtuel desktop udført på den rette måde kan give en brugeroplevelse, der er lige så god eller bedre end en fysisk desktop," skriver han.

"Alt det, der sker inden for GPU'er, viser i virkeligheden, hvad jeg mener med dette," skriver han med henvisning til nye teknologier til GPU-virtualisering.

Herefter fremviser Gunnar Berger en række videoer, der viser, hvor meget der er sket over bare det seneste års tid. De sidste to videoer viser, hvordan de relativt tunge grafiske applikationer Solidworks og Starcraft 2 kører på VMware View 5.2.

"Det her er igen et eksperiment, men det er meget interessant at se, hvilken potentiale GPU'en har for at ændre VDI-landskabet," skriver Gartner-analytikeren, der anvender NVIDIA K2 på VMware View 5.2.

Den grafiske performance har ellers ofte været betegnet som en begrænsning ved de virtuelle desktoppe, og inden for de seneste par år har der været en del snak om, hvordan hele VDI-bølgen er ved at klinge af.

Forresters årlige undersøgelse blandt amerikanske og europæiske it-beslutningstagere viste et fald i VDI-interessen fra fjerde kvartal 2011 til fjerde kvartal 2012.

På spørgsmålet, om firmaet planlægger at tage VDI/hostet desktop virtualisering i brug, var der sket et fald fra 33 procent til 24 procent hos dem, der har en interesse, men ingen konkrete planer.

Samtidig var 37 procent af it-beslutningstagerne, der svarede, at de ingen interesse havde - i 2011 var det kun 29 procent, der havde det svar.

Vi har tidligere bragt en større test af både Citrix XenDesktop og VMware View, der er to af sværvægterne inden for desktop-virtualisering - se testen her.

Læs også:

It-chefernes VDI-iver klinger af: Har kig på noget andet

It-kaos: 5.100 virtuelle desktoppe hakker på andet år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.