Artikel top billede

Netflix frigiver gratis open source-værktøj

Indholdsgiganten Netflix bearbejder tonsvis af data, og nu frigiver videofirmaet et hjemmeudviklet værktøj.

Netflix tjener pengene på at distribuere streamede film og tv-serier via nettet.

Det giver enorme informationsmængder, som en almindelig relations database må give op overfor.

Derfor anvender Netflix mere moderne big data-værktøjer som Hadoop, der er ved at finde sig en niche inden for massiv databehandling af ustrukturerede data i skyen eller hos virksomheder, der arbejder med enorme datamængder.

Det skriver Computerworlds svenske søsterside.

Læs også: Sådan fungerer Hadoop - det mest hypede open source-værktøj lige nu.

For at holde styr på de cloud-baserede databasekørsler, som kører i Netflixs netværk, har firmaet udviklet sin egen løsning kaldet Genie. Det program frigives nu som åben kilde kode.

Det skriver Netflix på firmaets teknologi-blog, hvor det samtidig forklares, hvordan Genie og administratoren kan holde snor i de Hadoop-, Hive-, og Pigs-job, der kører i netværket.

Genie kan hentes gratis, men giver kun mening, hvis du allerede har en Hadoop-infrastruktur klar til at køre dine opgaver.

Der er mere information om Netflixs løsning på virksomhedens blog.

Læs også:
Dansk top-chef: Derfor er open source godt til big data

Sådan fungerer Hadoop - det mest hypede open source-værktøj lige nu.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.