Artikel top billede

(Foto: Janice Chan)

Netflix frigiver gratis open source-værktøj

Indholdsgiganten Netflix bearbejder tonsvis af data, og nu frigiver videofirmaet et hjemmeudviklet værktøj.

Netflix tjener pengene på at distribuere streamede film og tv-serier via nettet.

Det giver enorme informationsmængder, som en almindelig relations database må give op overfor.

Derfor anvender Netflix mere moderne big data-værktøjer som Hadoop, der er ved at finde sig en niche inden for massiv databehandling af ustrukturerede data i skyen eller hos virksomheder, der arbejder med enorme datamængder.

Det skriver Computerworlds svenske søsterside.

Læs også: Sådan fungerer Hadoop - det mest hypede open source-værktøj lige nu.

For at holde styr på de cloud-baserede databasekørsler, som kører i Netflixs netværk, har firmaet udviklet sin egen løsning kaldet Genie. Det program frigives nu som åben kilde kode.

Det skriver Netflix på firmaets teknologi-blog, hvor det samtidig forklares, hvordan Genie og administratoren kan holde snor i de Hadoop-, Hive-, og Pigs-job, der kører i netværket.

Genie kan hentes gratis, men giver kun mening, hvis du allerede har en Hadoop-infrastruktur klar til at køre dine opgaver.

Der er mere information om Netflixs løsning på virksomhedens blog.

Læs også:
Dansk top-chef: Derfor er open source godt til big data

Sådan fungerer Hadoop - det mest hypede open source-værktøj lige nu.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere