Artikel top billede

Sådan fungerer Hadoop - det mest hypede open source-værktøj lige nu

Hadoop er et af tidens hotteste værktøjer inden for tunge og komplicerede data-analyser. Her kan du blive klogere på open source-værktøjet.

Open source frameworket Hadoop er, som vi tidligere har skrevet, i fokus hos en lang række it-giganter og it-afdelinger i øjeblikket.

Analysefirmaet Gartner har vurderet, at Hadoop om blot to år vil være anvendt i 65 procent af de avancerede analyse-applikationer på verdensplan.

Hadoop er således omdrejningspunktet i mange af de big data-projekter, der skydes i gang rundt omkring i virksomhederne.

Et eksempel er Karnov Groups brug af Hadoop til at arbejde med ustrukturerede data.

Hvad er Hadoop?

Hadoop, der har en gul elefant som varemærke, blev lanceret i 2005 af den Yahoo-ansatte Doug Cutting og Mike Cafarella. Navnet Hadoop stammer efter sigende fra en tøjelefant, der tilhørte Doug Cuttings søn.

Siden 2005 har elefanten vokset sig større og større, og i dag er Hadoop nærmest synonymt med en af tidens hotteste it-trends, big data.

Som det fremgår af en liste over Hadoop-brugere og -støtter, er der tale om en stribe af verdens absolut største it-selskaber, heriblandt Amazon, Apple, IBM, Facebook, Google og Microsoft.

Hadoop bygger videre på teknologien MapReduce, som blandt andre Google benytter til behandling af store datasæt via distribuerede systemer. Hadoop er skrevet i Java og licenseret under Apache.

Bliv klogere på Hadoop

It-folk med kompetencer inden for Apache Hadoop er nogle af de mest eftertragtede for tiden, og en McKinsey-rapport har konkluderet, at der i de kommende år vil være en voldsom mangel på kompetencer inden for big data.

Derfor er der måske god grund til at se nærmere på den nedenstående video, hvor Forrester-rådgiver Mike Gualtieri meget pædagogisk forklarer, hvad Hadoop egentlig handler om:

Stanford University har publiceret en længere undervisningsvideo om open source projektet. Den kan du se her:

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Open source-projektet som alle it-giganterne elskede

Dansk top-chef: Derfor er open source godt til big data

Big data: Her er forklaringen på tidens store it-trend




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere