Artikel top billede

Her er det Microsoft-ansatte til Copenhagen Pride, den årlige københavnske parade for homo-, bi- og transseksuelle. Foto: Microsoft.

Tech-giganter jubler over ny homo-dom

I Silicon Valley jubler nogle af verdens største virksomheder over en ny højsteretsdom, der sikrer retten til homoseksuelle-ægteskaber.

Der blev jublet i nogle af verdens største teknologivirksomheder, da USA's Højesteret i går, onsdag, slog fast, at folk i homoseksuelle ægteskaber har samme rettigheder som heteroseksuelle ægtefolk.

En sag der blandt andet har fået aktiv støtte fra Apple, der 
ellers normalt er kendt for sin meget tilbageholdende kommunikationsstil, og som normalt afholder sig fra at udtale sig om politiske spørgsmål.

Når Apple alligevel vælger at blande sig i denne sag, så skyldes det, at virksomheden ikke anser det for at være et normalt politisk spørgsmål.

Men ser det som et spørgsmål om fundamentale borgerrettigheder.  

"Apple støtter i høj grad ægteskabs-lighed og anser det for at være et borgerretsligt spørgsmål. Vi hylder Højesteretten for dens beslutning i dag," siger en talsmand fra Apple til techsiden All Things D.

Apple har længe støttet sagen, og tilbage i 2008 valgte virksomheden at donere 100.000 dollar til kampagnen mod lovforslaget proposition 8, der endte med at forbyde homoseksuelle ægteskaber i Californien. En lov der dog bliver tilbagerullet med gårsdagens afgørelse. 

Google.com fejrer med regnbuefarver

Det mest iøjnefaldende eksempel på støtten til homoseksuelle ægteskaber i Silicon Valley, finder vi sandsynligvis på Google.com, hvor en søgning på ord som "gay", "lesbian", "transgender" og "bisexual resultere i at et regnbueflag dukker op på siden.

Netop regnbueflaget er tæt forbundet med homobevægelsens kamp for lighed. En kamp som Google også tidligere officielt har støttet.

I forbindelsen med den californiske afstemning om lovforslaget proposition 8 i 2008, skrev Googles-stifter Sergey Brin på Googles officielle blog.

"Selvom vi respekterer de stærke holdninger til spørgsmålet, som findes på begge sider, så mener vi, at det i bund og grund er et spørgsmål om lighed. Vi håber, at de californiske vælgere vil stemme nej til Proposition 8. Vi bør ikke fjerne nogens grundlæggende ret, uanset deres seksualitet, til at gifte sig med den person de elsker," skrev Sergey Brin. 

"Vi bør ikke fjerne nogens grundlæggende ret til at gifte sig med den person de elsker."

Også hos HP, der med ved sin grundlæggelse i 1939, lagde grundstenen til Silicon Valley, var der glæde at spore over den amerikanske højesterets afgørelse. 

"HP har gennem mere end 30 års deltaget i "pride events", og vi arbejder hele tiden på at fastholde og styrke HP som en organisation, der sætter pris på alle medarbejdere, kunder og fællesskaber, " siger HP-talsmanden Michael Thacker til All Things D. 

Facebook: 'Ingen kommentar'
All Things D har også forsøgt at få en kommentar fra Facebook, der ikke ønskede at kommentere på sagen. Men sent onsdag aften dansk tid, skrev Facebooks stifter, Mark Zuckerberg, på sin personlige Facebook profil:

"Jeg er stolt af, at vores land flytter sig i den rigtige retning, og jeg er glad på vegne af mange af mine venner og deres familier."

Facebook har dog også tidligere erklæret sin støtte til kampen for ligestilling af homoseksuelle og heteroseksuelle par. 

Ifølge All Things D har Facebook ligesom blandt andet Apple længe givet partnerne til homoseksuelle ansatte de samme rettigheder til sygesikring, som heteroseksuelle partnere normalt har, selvom virksomhederne ikke har været forpligtiget til at gøre det.

Følg @wittorff på Twitter

Læs også:
Silicon Valley: Her bruger man en dag om ugen på sjove projekter

IBM er den bøsse-venligste arbejdsplads
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.