Jacob Ø.Wittorff

Journalist

E-Mail

j.wittorff@cw.dk

Twitter

@wittorff

Som journalist på Computerworld skriver jeg helst historier om den teknologi, der på godt og ondt forandrer vores hverdag.

Teknologi for teknologiens skyld er sjældent interessant. Jeg er derimod drevet af en fascination af al ny teknologi, der har potentiale til at ruske op i vores gamle vaner og forandre vores levevis. Det kan være en ny revolutionerende dims eller en simpel og genial app. Men det kan også være, når ny teknologi bruges til at indskrænke vores frihedsrettigheder.

Siden 2008 har jeg on and off dækket ny teknologi på Computerworld, PC World og ComON. Her har jeg skrevet om alt fra tips og tricks til din smartphone til undersøgende journalistik om danske virksomheder, der sælger overvågningsteknologi i diktaturstater.

Derudover har jeg sammen med journalisterne Kristian Hansen og Thomas Jensen skrevet bogen "En svindlers storhed og fald", som fortæller historien om den bedrageridømte erhvervsmand John Trolle, der stod bag en af danmarkshistoriens mest spektakulære erhvervskollaps.
1.651 artikler på Computerworld

Jacob Ø.Wittorff

Her er alle de vilde rygter om iPhone 8, der sender Apple-aktien på rekord-kurs

De første rygter om den næste iPhone er begyndte at boble frem, og det har allerede haft en effekt på aktiemarkedet.

21. februar 2017 kl. 11.13 | læs »

Dansk iværksætter fik 350 millioner kroner i venturekapital: Men pas på, advarer han: Der findes måske bedre løsninger end venturekapital

Det er ikke altid lykken at få venturekapital, mener danske Martin Frid-Nielsen. For 14 måneder siden var han med til at starte en virksomhed uden venturekaptal, som han netop har solgt for et tre-cifret millionbeløb.

21. februar 2017 kl. 06.00 | læs »
6

Dansk Silicon Valley-veteran: "Hver morgen i bilen på vej på arbejde solgte jeg i den periode for en million kroner af mine medarbejder-aktier. Det var sgu meget fedt"

Martin Frid-Nielsen er en af de danske veteraner i Silicon Valley. Her fortæller han tre anekdoter fra sin tid i verdens teknologiske epicenter.

20. februar 2017 kl. 06.00 | læs »

Efter flere års tumult og nedtur: Kendt dansk SAP-hus solgt for 61 millioner kroner

SAP-hus Cibers danske afdeling er solgt til stor tysk virksomhed efter stormfuld periode, hvor mandskabet er blevet skåret ned med 70 procent og direktørerne udskiftet på stribe.

17. februar 2017 kl. 14.49 | læs »
6

Aktie-eksperter: Trump-effekten er skyld i Apple-aktiens himmelkurs - og den kan blive ved med at stige

Der er gode muligheder for, at Apple-aktien fortsætter med at stige, men chancen for gentagelse af sidste årtis aktie-boom er lig nul, lyder det fra en ekspert.

17. februar 2017 kl. 06.00 | læs »
11

Denne programmør har fundet det perfekte våben mod Windows-svindlere og irriterende telefon-sælgere

Programmøren Roger Anderson har bygget en robothær, der bliver sendt i krig mod svindlere og irriterende telefonsælgere.

16. februar 2017 kl. 06.02 | læs »
3

Google oplever overraskende effekt: Høj løn får medarbejderne til at flygte

Nøglemedarbejdere på stribe forlader Googles bilprojekt. Forklaringen skal måske findes i virksomhedens ekstravagante lønpakker.

15. februar 2017 kl. 08.42 | læs »
3

Efter nederlag i Danmark - her er Ubers næste træk fra drejebogen

ComputerViews: Knap 30.000 danskere bakker nu om Uber, der anvender et velkendt kapitel fra virksomhedens drejebog på det danske marked.

14. februar 2017 kl. 11.56 | læs »
1

It-sikkerhedsekspert om 3's hacker-afpresning: "Det er nok noget, som alle kan lære at udføre ved at Google lidt"

Teleselskabet 3 er blot en af mange virksomheder, der bliver udsat for afpresning fra hackere. Ifølge it-sikkerhedsmanden Jens Monrad er denne type angreb ofte meget simple at udføre.

13. februar 2017 kl. 12.32 | læs »
7

Hackere har stjålet data fra tusindvis af 3-kunder: Det skal du gøre som 3-kunde

3 bliver i disse dage afpresset af kriminelle for et større millionbeløb. Cirka 3.600 3-kunders data er på spil. Her er, hvad du selv kan gøre som 3-kunde.

13. februar 2017 kl. 10.31 | læs »