Jacob Ø. Wittorff

Journalist

E-Mail

j.wittorff@cw.dk

Twitter

@wittorff

Som journalist på Computerworld skriver jeg helst historier om den teknologi, der på godt og ondt forandrer vores hverdag.

Teknologi for teknologiens skyld er sjældent interessant. Jeg er derimod drevet af en fascination af al ny teknologi, der har potentiale til at ruske op i vores gamle vaner og forandre vores levevis. Det kan være en ny revolutionerende dims eller en simpel og genial app. Men det kan også være, når ny teknologi bruges til at indskrænke vores frihedsrettigheder.

Siden 2008 har jeg on and off dækket ny teknologi på Computerworld, PC World og ComON. Her har jeg skrevet om alt fra tips og tricks til din smartphone til undersøgende journalistik om danske virksomheder, der sælger overvågningsteknologi i diktaturstater.

Derudover har jeg sammen med journalisterne Kristian Hansen og Thomas Jensen skrevet bogen "En svindlers storhed og fald", som fortæller historien om den bedrageridømte erhvervsmand John Trolle, der stod bag en af danmarkshistoriens mest spektakulære erhvervskollaps.
2.058 artikler på Computerworld

Jacob Ø. Wittorff

Martin Thorborg vil hænge dårlige betalere ud - men persondataloven volder problemer: "Det er min ultimative våde drøm"

Interview: Martin Thorborg mener, at Dineros brugere har krav på at få at vide, hvis de er ved sende en regning til en dårlig betaler. Men den ambition kan persondataloven spænde ben for.

22. februar 2018 kl. 11.04 | læs »

Robotterne udfører i dag 100 mands arbejde: Lån & Spar Bank har firedoblet antallet af kundemøder ved hjælp af robotter

Lån & Spar Bank har kæmpesucces med robotter, der i dag udvikles af fire særlige udviklere. "De fire medarbejdere har indtil nu udviklet robotter, som udfører et arbejde, som det vil kræve 100 medarbejdere at udføre manuelt," siger it-direktør Casper Gjerris.

21. februar 2018 kl. 09.50 | læs »
9

Google åbner for 17 nye sprog i Google Assistent - men vi må stadig vente på dansk

Google Assistant bliver tilgængelige i vores nabolande og kan snart tale 21 sprog, men danske brugere bliver nok engang overset.

16. februar 2018 kl. 14.37 | læs »

Erhvervslivets it-darling Singularity University har bortvist medarbejdere efter alvorlige sager om svindel og overgreb

Den amerikanske it-darling Singularity University, hvis danske afdeling sidste år holdte en stor konference i København, plages ifølge et amerikansk medie af personalesager om svindel og overgreb, og nu har Google trukket støtten til et vigtigt uddannelsesprogram.

16. februar 2018 kl. 11.03 | læs »

Her er de otte mest værdifulde varemærker i verden: Alle er tech-virksomheder

Amazon har verdens mest værdifulde varemærke. Det viser en ny liste, der rangerer verdens 500 mest værdifulde varemærker

16. februar 2018 kl. 07.58 | læs »

Dansk vin-app henter 121 millioner kroner i ny kapitalrunde: Vil sælge vin for en milliard

Den danske vin-app har hentet 121 millioner kroner i ny kapital. Målet er at skabe en platform, der kommer til at sælge vin for et milliard-beløb.

14. februar 2018 kl. 15.09 | læs »
1

Uber fortsætter med at bløde milliarder hver eneste måned

Uber taber færre penge end sidste år, men alligevel taber den kontroversielle tjenester milliarder af kroner hver eneste måned.

14. februar 2018 kl. 08.16 | læs »
10

Eksperter: TDC's nye ejere risikerer at bryde loven

TDC's kommende ejer har planer om at dele infrastruktur med fiberselskaberne, men det kan vise sig at være i strid med loven, mener flere eksperter.

14. februar 2018 kl. 07.53 | læs »
14

E-krone kan være på vej: Den danske og svenske nationalbank overvejer at indføre digital valuta

I Sverige er der fremskredne planer om at indføre en e-krone. I Danmark har nationalbank-direktør Lars Rohde tidligere luftet overvejelser om en blockchain-baseret krone.

13. februar 2018 kl. 11.03 | læs »
2

Kalundborg Kommune lækkede personfølsomme data om borgerne - nu leverer Datatilsynet en hård kritik

Sagen om datalæk i Kalundborg Kommune er meget kritisabel, lyder det i en hård kritik fra Datatilsynet.

13. februar 2018 kl. 08.25 | læs »