Jacob Ø. Wittorff

Journalist

E-Mail

j.wittorff@cw.dk

Twitter

@wittorff

Som journalist på Computerworld skriver jeg helst historier om den teknologi, der på godt og ondt forandrer vores hverdag.

Teknologi for teknologiens skyld er sjældent interessant. Jeg er derimod drevet af en fascination af al ny teknologi, der har potentiale til at ruske op i vores gamle vaner og forandre vores levevis. Det kan være en ny revolutionerende dims eller en simpel og genial app. Men det kan også være, når ny teknologi bruges til at indskrænke vores frihedsrettigheder.

Siden 2008 har jeg on and off dækket ny teknologi på Computerworld, PC World og ComON. Her har jeg skrevet om alt fra tips og tricks til din smartphone til undersøgende journalistik om danske virksomheder, der sælger overvågningsteknologi i diktaturstater.

Derudover har jeg sammen med journalisterne Kristian Hansen og Thomas Jensen skrevet bogen "En svindlers storhed og fald", som fortæller historien om den bedrageridømte erhvervsmand John Trolle, der stod bag en af danmarkshistoriens mest spektakulære erhvervskollaps.
1.970 artikler på Computerworld

Jacob Ø. Wittorff

Jeg blev stillet tusindvis af kroner i udsigt for mine sundhedsdata: Her er historien om mit forsøg på at sælge dem

Computerworlds udsendte fik at vide, at hans sundhedsdata kunne indbringe ham op til 10.000 kroner om året. Men det viste sig hurtigt, at det ikke er nogen let opgave at sælge sine data.

8. december 2017 kl. 15.24 | læs »
36

Bitcoin-kursens himmelflugt minder om et albansk pyramidespil, men bagved ligger den største innovation siden internettets opfindelse

ComputerViews: Opfindelsen af blockchain er en af de største bedrifter siden internettet første gang så dagens lys, men kan bitcoin-kursens amok-ridt underminere tilliden til teknologien?

8. december 2017 kl. 10.31 | læs »
2

Betalingsgiganten Nets vinder retssag over lille dansk it-iværksætter

Den danske it-virksomhed Yourpay skal betale en erstatning på 20.000 kroner til Nets for uretmæssigt at have gjort brug af Dankort-logoet.

7. december 2017 kl. 13.41 | læs »
15

Bitcoin-netværket bruger snart mere strøm end hele Danmark

Det er ikke kun bitcoin-kursen der boomer. Det gør også energiforbruget ved bitcoin-mining. I dag bruger bitcoin-netværket mere energi end 159 lande.

6. december 2017 kl. 11.59 | læs »

Dansk it-succes har milliarder af brugere: Det hele begyndte med et verdensberømt iværksætter-program

Danske Realm har udviklet en database, der i dag er installeret på 3,5 milliarder enheder. En stor del af virksomhedens succes skyldes, at de to stiftere bag Realm i 2011 blev optaget i en verdensberømt startup-inkubator.

5. december 2017 kl. 11.57 | læs »

"Om morgenen, lige før vi skal ind til interviewet, bliver hans telefon pludselig rødglødende: "Nokia har lige lukket hele afdelingen i København""

"Om morgenen, lige før vi skal ind til interviewet, bliver hans telefon pludselig rødglødende: "Nokia har lige lukket hele afdelingen i København""

4. december 2017 kl. 15.20 | læs »

Kunstig intelligens bliver hypet som aldrig før: Det kan være en boble, der er på vej til at eksplodere med et brag

Der investeres i kunstig intelligens som aldrig før, men den teknologiske udvikling er langt fra så fremskreden, som man kan forledes til at tro.

4. december 2017 kl. 11.32 | læs »
2

Apple kan være på vej med sin egen strøm-chip: Nu rasler aktiekursen ned hos tysk leverandør

Apple vil udvikle sine egne strømstyrings-chips, der kan give bedre batteritid til iPhonen.

1. december 2017 kl. 10.33 | læs »
2

Google StreetView-billeder af vores biler kan afsløre vores politiske standpunkter

Forskere har brugt en algoritme til at identificere bilerne på 50 millioner billeder fra Google Street View. På den baggrund kan de finde frem til, hvad folk stemmer.

30. november 2017 kl. 15.23 | læs »
3

Kæmpe-underskuddet vokser: Uber taber tre milliarder kroner om måneden

Uber taber mere end tre milliarder kroner hver eneste måned.

30. november 2017 kl. 12.59 | læs »