Jacob Ø. Wittorff

Journalist

E-Mail

j.wittorff@cw.dk

Twitter

@wittorff

Som journalist på Computerworld skriver jeg helst historier om den teknologi, der på godt og ondt forandrer vores hverdag.

Teknologi for teknologiens skyld er sjældent interessant. Jeg er derimod drevet af en fascination af al ny teknologi, der har potentiale til at ruske op i vores gamle vaner og forandre vores levevis. Det kan være en ny revolutionerende dims eller en simpel og genial app. Men det kan også være, når ny teknologi bruges til at indskrænke vores frihedsrettigheder.

Siden 2008 har jeg on and off dækket ny teknologi på Computerworld, PC World og ComON. Her har jeg skrevet om alt fra tips og tricks til din smartphone til undersøgende journalistik om danske virksomheder, der sælger overvågningsteknologi i diktaturstater.

Derudover har jeg sammen med journalisterne Kristian Hansen og Thomas Jensen skrevet bogen "En svindlers storhed og fald", som fortæller historien om den bedrageridømte erhvervsmand John Trolle, der stod bag en af danmarkshistoriens mest spektakulære erhvervskollaps.
2.372 artikler på Computerworld

Jacob Ø. Wittorff

Premium

Dansk handelsskole med overraskende ny linje - nu kan du blive student med speciale i Apple

Interview: På Viborg Handelsgymnasium kan de studerende vælge en særlig Apple-linje, og det var været en stor succes, fortæller gymnasiets rektor. Men hvorfor i al verden vælger et gymnasium at specialisere sine elever i en enkelt virksomheds teknologi?

16. november 2018 kl. 12.53 | læs »
3

Forbrugerombudsmanden anmelder fire danske webshops til politiet

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt fire danske webshops, der ifølge ombudsmanden har været lidt for smarte med deres brug af abonnementsordninger.

15. november 2018 kl. 13.35 | læs »
Premium

"Klokken tre om natten stod jeg op og investerede 10.000 kroner i programmet, og i løbet af 20 minutter havde jeg 30.000 kroner"

Interview Nicklas Peyk Millgaard blev suget ind i blockchain-verden, da han i 2013 købte sine første bitcoins. Siden da har han set eksplosive kursstigninger, dramatiske kursfald og brændt nallerne ved at betale for en computer med bitcoin.

15. november 2018 kl. 13.04 | læs »
2

Ny europæisk telelov på vej: Her er seks nyheder i loven der får konsekvenser for dig

Billigere udenlandsopkald, nyt 5G-net og bedre smartphone-sikkerhed. Det er blot nogle af nyhederne i den nye europæiske telelov.

15. november 2018 kl. 07.02 | læs »

Morgen-briefing: Eksperter forudser faldende iPhone-salg / Mærsk i fuld gang med digitaliseringen: Næsten alt salg sker nu på nettet / Mobilepay får ny topchef / Uber taber én milliard dollar på tre måneder / Coolshop klar med ny betalingsløsning

Eksperter forudser faldende iPhone-salg. Mærsk i fuld gang med digitaliseringen: Næsten alt salg sker nu på nettet. Mobilepay får ny topchef. Uber taber én milliard dollar på tre måneder og danske Coolshop er nu klar klar med ny betalingsløsning.

15. november 2018 kl. 06.29 | læs »
1

Morgen-briefing:Erhvervsledere frygter cyber-angreb mere end noget andet / Amazon offentliggør planer om nyt hovedkvarter / Danske topchefer er helt blanke på blockchain /Chef for internetgigant træder tilbage efter sexchikane-anklager

Erhvervsledere frygter cyberangreb mere noget andet. Amazon offentliggør planer om nyt hovedkvarter. 81 procent af de danske topchefer er helt blanke, når det gælder blockchain. Singles day slog alle rekorder og i indien er stifteren af en amerikansk-ejet internetgigant trådt tilbage efter beskyldninger om sexchikane.

14. november 2018 kl. 06.39 | læs »
10

Dansk it-firma ramt af cyber-angreb: 12.391 e-mail-adresser blev stjålet

Et hacker-angreb på en dansk it-virksomhed førte til et tyveri af over 12.000 e-mail-adresser. Meget tyder på, at det hele skyldes en mand, der havde set sig sur på en jysk idrætsforening.

13. november 2018 kl. 07.01 | læs »
2

Morgen-briefing: Dårlig nyhed får Apples aktiekurs til at rasle ned / Nets’ topchef klar til opkøb: Skal være størst i Europa / Skam dig! Cloud-tjenester er en overset klima-synder / Blev Trump-elskende Facebook-chef fyret af politiske årsager?

Dårlig nyhed fra vigtig leverandør får Apples aktiekurs til at rasle ned. Nets’ topchef klar til opkøb: Skal være størst i Europa. Skam dig! Cloud-tjenester er en overset klima-synder. Apple æder markedsandele på tablet-markedet og sidst men ikke mindst spekulerer amerikanske medier i om en en Trump-elskende Facebook-chef blev fyret af politiske årsager?

13. november 2018 kl. 06.21 | læs »
Premium

Tech Mahindra forlader sit danske hovedkvarter: Tre tilbageværende medarbejdere flytter på kontorhotel

Det indiske selskab Tech Mahindra forlader sit danske hovedkvarter i Ballerup og er i stedet flyttet på kontorhotel med kun tre medarbejdere. Computerworld har besøgt de forladte lokaler. Se billederne her.

12. november 2018 kl. 15.58 | læs »

Simcorp får børstæsk efter "halvsløjt" kvartalsregnskab

Simcorp har afleveret et halvsløjt kvartalsregnskab, erkender virksomhedens finansdirektør.

12. november 2018 kl. 10.32 | læs »