Jacob Ø. Wittorff

Journalist

E-Mail

j.wittorff@cw.dk

Twitter

@wittorff

Som journalist på Computerworld skriver jeg helst historier om den teknologi, der på godt og ondt forandrer vores hverdag.

Teknologi for teknologiens skyld er sjældent interessant. Jeg er derimod drevet af en fascination af al ny teknologi, der har potentiale til at ruske op i vores gamle vaner og forandre vores levevis. Det kan være en ny revolutionerende dims eller en simpel og genial app. Men det kan også være, når ny teknologi bruges til at indskrænke vores frihedsrettigheder.

Siden 2008 har jeg on and off dækket ny teknologi på Computerworld, PC World og ComON. Her har jeg skrevet om alt fra tips og tricks til din smartphone til undersøgende journalistik om danske virksomheder, der sælger overvågningsteknologi i diktaturstater.

Derudover har jeg sammen med journalisterne Kristian Hansen og Thomas Jensen skrevet bogen "En svindlers storhed og fald", som fortæller historien om den bedrageridømte erhvervsmand John Trolle, der stod bag en af danmarkshistoriens mest spektakulære erhvervskollaps.
2.471 artikler på Computerworld

Jacob Ø. Wittorff

Apples vigtigste producent overvejer at flygte fra Kina

Den store Apple-producent Foxconn overvejer at flytte en del af sin produktion fra Kina til Indien. Det kan gøre Apple mindre sårbare overfor konsekvenserne af en handelskrig mellem USA og Kina.

24. januar 2019 kl. 12.05 | læs »

Teleselskabet 3 går tilbage på omsætningen, men har hentet 19.000 nye kunder på tre måneder

I løbet af tre måneder har teleselskabet 3 hentet 19.000 nye kunder.

24. januar 2019 kl. 09.15 | læs »
Premium

Nemlig.coms hemmelige algoritme skal skabe Danmarks mest personlige supermarked: "Vi vil være en moderne udgave af den gamle købmand, der kender dig, når du træder ind af døren“

Det danske internet-supermarked Nemlig.com vil erstatte den gammeldags fysiske købmand med en algoritme, der kender kunderne til fingerspidserne. Men hvor langt kan man gå uden at overtræde kundens grænser?

24. januar 2019 kl. 09.00 | læs »

På trods af spionrygter: Huaweis smartphone-salg slår alle rekorder

I 2018 steg Huaweis smartphone salg med 50 procent, selvom selskabet er blevet udsat for spion-beskyldninger.

24. januar 2019 kl. 08.26 | læs »

På direkte ordre fra den kinesiske regering: Nu er Microsoft-tjeneste blevet blokeret

Microsofts søgemaskine Bing er netop blevet blokeret i Kina, og det sker ifølge internationale medier på direkte ordre fra den kinesiske regering.

24. januar 2019 kl. 07.57 | læs »

Atea-chef beroliger norske kunder efter afbrudt Apple-samarbejde: Gælder kun i Danmark

Ateas topledelse er ude og berolige selskabets norske kunder om, at de ikke bliver berørt af det afbrudte samarbejde med Apple i Danmark. "Det er en storm i glas vand," siger selskabets øverste topchef.

23. januar 2019 kl. 15.13 | læs »
3

Om mindre end et år trækker Microsoft stikket til Windows 7: Anvendes stadigvæk af 40 procent af alle computer-brugere

Op mod 40 procent af alle internetbrugere kører stadigvæk med Windows, selvom Microsoft om mindre end et år vil stoppe med at understøtte systemet. Og ifølge en ekspert er det mellem 30 og 40 procent af de danske virksomheder, der stadigvæk anvender Windows 7.

23. januar 2019 kl. 12.33 | læs »

GDPR får dansk region til at øge overvågningen af medarbejderne

Region Midtjylland skærper reglerne for opsynet med sundhedspersonales opslag i it-systemerne.

23. januar 2019 kl. 10.10 | læs »
1

Politisk flertal i Folketinget kan være klar til at skrotte Sundhedsplatformen

Der tegner sig nu et politisk flertal for ét samlet it-system på sundhedsområdet. Det kan betyde en afskaffelse af det stærkt kritiserede it-system Sundhedsplatformen.

23. januar 2019 kl. 08.13 | læs »
3

Banedanmark river kontrakt om nyt Huawei-udstyr i stykker

Et stigende fokus på cybersikkerhed hos Banedanmark betyder, at en seks årig kontrakt om levering af netværksudstyr fra Huawei til den danske jernbane er blevet revet i stykker.

23. januar 2019 kl. 07.50 | læs »