Jacob Ø. Wittorff

Journalist

E-Mail

j.wittorff@cw.dk

Twitter

@wittorff

Som journalist på Computerworld skriver jeg helst historier om den teknologi, der på godt og ondt forandrer vores hverdag.

Teknologi for teknologiens skyld er sjældent interessant. Jeg er derimod drevet af en fascination af al ny teknologi, der har potentiale til at ruske op i vores gamle vaner og forandre vores levevis. Det kan være en ny revolutionerende dims eller en simpel og genial app. Men det kan også være, når ny teknologi bruges til at indskrænke vores frihedsrettigheder.

Siden 2008 har jeg on and off dækket ny teknologi på Computerworld, PC World og ComON. Her har jeg skrevet om alt fra tips og tricks til din smartphone til undersøgende journalistik om danske virksomheder, der sælger overvågningsteknologi i diktaturstater.

Derudover har jeg sammen med journalisterne Kristian Hansen og Thomas Jensen skrevet bogen "En svindlers storhed og fald", som fortæller historien om den bedrageridømte erhvervsmand John Trolle, der stod bag en af danmarkshistoriens mest spektakulære erhvervskollaps.
2.106 artikler på Computerworld

Jacob Ø. Wittorff

En af Danmarks bedste it-chefer færdig som CIO i Sitecore: Her er hans nye job

Det har været et turbulent år for Claus Hagen Nielsen, der for få år siden blev kåret som Årets CIO. Han indledte året med at blive fyret hos Sitecore, men allerede nu tørner han ud i et nyt job.

18. april 2018 kl. 12.53 | læs »
11

500 uorganiserede it-folk skal holde liv i statens it-systemer under konflikt

Hvis der udbryder konflikt, vil hundredvis af uorganiserede it-folk få ansvaret for at sikre, at de statslige it-systemer ikke går ned. Men ifølge fagforbundet Prosa kan det få store konsekvenser, hvis Danmark bliver ramt af it-sikkerhedsangreb.

16. april 2018 kl. 13.00 | læs »

Chef for nyt dansk AI-center advarer: Der er masser af selverklærede eksperter og folk som bluffer derude - sådan afslører du om de faktisk kan noget

Københavns Universitet har netop åbnet et nyt AI-center, der skal forske i kunstig intelligens. Men centerets leder advarer mod falske profeter og virksomheder, der bluffer når de omtaler deres evner indenfor kunstig intelligens.

16. april 2018 kl. 11.40 | læs »
Premium

Kan André Rogaczewskis nye it-manifest flytte Danmark i den rigtige retning?: ”Jeg håber, at vi vil se alle typer virksomheder tilslutte sig bevægelsen"

Interview: Netcompany-direktør André Rogaczewski krydser fingre for, at alle typer danske virksomheder vil tilslutte sig hans 'digitale dogme'-bevægelse og forpligte sig til at opkvalificere medarbejdere til en it-fremtid. "Vi skal sikre, at folk formår at flytte sig fagligt, før deres job forsvinder," siger han.

12. april 2018 kl. 14.11 | læs »
Premium

Dansk virksomhed blev kastet ud i 24 dramatiske timer efter Facebooks overvågningsskandale: "Flere gange i løbet af torsdagen frygtede vi, at det ville få store produktmæssige konsekvenser for os"

Det var nogle nervepirrende timer for den danske social media-virksomhed Falcon.io, da Facebook for en uge siden annoncerede en række omfattende api-ændringer. Læs her historien om, hvordan virksomheden slap fra omvæltningerne med skindet på næsen.

11. april 2018 kl. 12.35 | læs »
4

Nye meningsmålinger er skræmmende læsning for Mark Zuckerberg: Brugernes tillid er helt til rotterne

Facebook har opbygget en guldrandet forretning på at få folk til at afgive masser af personligedata frivilligt. Men flere meningsmålinger viser, at virksomheden i øjeblikket er ramt af en tillidskrise.

11. april 2018 kl. 11.38 | læs »

Ny rapport skyder med skarpt mod danske politikere: Mangler viden om kunstig intelligens

Danske politikere har manglende forståelse for kunstig intelligens, og det kan være et problem, lyder det ifølge en ny rapport fra Microsoft Danmark. Rapporten bygger på vurderinger fra 23 danske eksperter.

11. april 2018 kl. 10.40 | læs »
4

Norske shipping-selskaber er på vej med selvsejlende skibe - kan revolutionere den globale søfart

Efter planen vil det selvsejlende norske el-skib Yara Birkeland stævne ud i 2020. Selvsejlende skibe kan revolutionere søfarten ved markant at sænke driftsomkostningerne samt reducere antallet af kollisioner og personskader.

10. april 2018 kl. 09.33 | læs »

Tech-giganterne skal droppe de dårlige undskyldninger: Nu er det tid til at tage ansvar

ComputerViews: 99 procent af alle chaufførerne på Ubers platform har haft rod i skattebetalingerne, og når tech-virksomhederne ikke forstår at regulere deres egne platforme kan det understrege behovet for øget statslig regulering.

9. april 2018 kl. 11.41 | læs »

Få overblikket: Amazon kommer flyvende mod den danske e-handels-branche - sådan undgår du at ende som slave af den amerikanske gigant

Det kan være en alvorlig trussel mod mange danske virksomheder, hvis Amazon kommer til landet. Her kan du få et overblik over, hvordan din virksomheder kan forberede sig på konkurrencen fra den amerikanske gigant.

9. april 2018 kl. 10.00 | læs »