Artikel top billede

It-chef til leverandørerne: Lav jeres cloud-priser om

It-leverandørerne gør alt for at sælge deres smarte cloud-tjenester, men en potentiel stor kunde svarer nu igen: Leverandørerne er nødt til at lave deres priser om.

CTO'en fra den britiske stormagasin-kæde Marks & Spencer, Alan French, er ikke tilfreds med de prisstrukturer, der findes inden for cloud-services.

Det er en af grundende til, at hans virksomhed holder igen med skiftet til skyen på bestemte områder. 

Det skriver britiske V3.

Alan French fortæller, at Marks & Spencer har omkring fem milliarder transaktioner om året, og selvom virksomheden på andre områder allerede har taget cloud-tjenester i brug, har det vist sig umuligt at vælge cloud til behandling af transaktionerne.

"Næsten alle vores leverandører antager, at der en simpel, lineær sammenhæng mellem omfanget og omkostningen. Vi kører tæt på fem milliarder transaktioner om året; vi har ikke tænk os at betale for det på transaktionsbasis, og vi vil have svært ved at betale for det på gigabyte-basis," udtaler CTO'en ifølge V3.

Behov for bedre aftaler

Han opfordrer derfor cloud-leverandørerne til at finde måder at møde ham og hans virksomhed på.

"Giv os en aftale, vi kan betale. Vors volumen forhindrer os i dag i at skifte til software as a service," udtaler Alan French fra Marks & Spencer.

Her i Danmark anvendes cloud-tjenster i gennemsnit af 24 procent af de danske virksomheder - og det er de mindre virksomheder, der er mest aktive med denne form for it-løsninger, har Danmarks Statistik konkluderet i en rapport.

Det er først og fremmest brancher, der arbejder med information og kommunikation, der anvender cloud-tjenester, mens bygge-, anlæg-, handel- og transport-brancher er mere tilbageholdende.

Samtidig ses der en klar tendens til, at nogle cloud-services er mere populære end andre:

Her er de mest populære cloud-tjenester i Danmark. Kilde: Danmarks Statistik.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Her er danske firmaers foretrukne cloud-funktioner

Cloud computing: Sådan fungerer det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.