Artikel top billede

Svensk hacker havde politi-oplysninger på sin pc

Den hovedmistænkte i den danske hackersag havde massevis af oplysninger fra politiets såkaldte Schengen-sytem om efterlyste personer på sin pc.

På den svenske hovedmistænktes computer er der blevet fundet oplysninger fra politiets såkaldte Schengen-system over blandt andet efterlyste personer.

Det oplyste justitsminister Morten Bødskov (S) på et samråd i dag.

Han oplyste, at i april 2013 fik dansk politi overdraget en CD-rom med data sikret fra den svenske statsborgers computer.

Her fandt man navne på en stribe udenlandske statsborgere, men efter en nærmere undersøgelse konstaterede man endvidere at:

"Materialet indeholdt cirka 1,2 millioner såkaldte records vedrørende efterlysninger i Schengen-informationssystemet (SIS-systemet)," sagde justitsministeren om fundet.

Måtte orientere andre Schengen-lande

Schengen-systemet omfatter nogle dybt følsomme oplysninger om efterlyste personer og andre politiinformationer.

Oplysninger der deles af Schengen-landene politikrops. Rigspolitiet har da også måtte orientere de internationale Schengen-myndigheder om hændelsen.

Jutitsministeren understregede på samrådet, at regeingen tog sagen meget alvorligt, og vi aldrig før har set en lignende sag i omfang.

PET står nu i spidsen for en hel udredningen af den største hackersag, hvis efterforskning med videre først forventes afsluttet om et halvt års tid.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.