Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Storbanker kræver 177 millioner af Memory Cards revisorer

Kurator i boet efter Memory Card Technology må efter dom kræve 177 millioner kroner. Revisionsgiganters forsikring står for skud.

Storbankerne Danske Bank og Nordea vandt en kæmpe sejr i Vestre Landsret i går i sagen om Memory Card Technology.

For via kurator Per Magid fik man fravristet revisionshusene PwC og Ernst & Young samt John Trolle - i dag Rasmussen - ikke mindre end 177 millioner kroner.

Kurator Per Magid fortæller til Computerworld, at han er tilfreds og enig i dommen, når det gælder forholdet vedrørende John Rasmussen og revisorerne.

"Boet har fået medhold i det beløb, vi forlangte. Nemlig 100 millioner kroner plus renter, som vi har regnet frem til bliver cirka 77 millioner kroner," siger Per Magid.

Han forklarer, at i praksis kan boet forlange pengene fra dem af de dømte, som boet ønsker.

"Hvilket vil blive revisorerne, da vi går ud fra, at de som forsikringsdækkede har midlerne til at betale," udtaler Per Magid.

Derefter må revisorerne søge at få kræve pengene af John Rasmussen, der ifølge dommen skal "friholde" revisorerne, forklarer Per Magid.

Per Magid oplyser, at han intet har hørt fra revisorernes advokater, hvad angår en eventuel anke, men oplyser, at "en anke ikke vil komme bag på boet".

Uvist om bestyrelsen slipper for anke

Boet forlangte oprindeligt 100 millioner kroner plus renter. Og det har man altså nu udsigt til.

Værre ser det sikkert ud for revisorerne, der efterfølgende skal hente pengene hos John Trolle, der altså hænger på regningen i den sidste ende.

Per Magid oplyser, at man ikke har gjort op, hvad man eventuelt vil foretage sig i forhold til bestyrelsen, der blev helt frifundet i sagen.

I dag har revisorbranchen meldt ud i Jyllands-Posten, at man kræver et loft over erstatninger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.