Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

Storbanker kræver 177 millioner af Memory Cards revisorer

Kurator i boet efter Memory Card Technology må efter dom kræve 177 millioner kroner. Revisionsgiganters forsikring står for skud.

Storbankerne Danske Bank og Nordea vandt en kæmpe sejr i Vestre Landsret i går i sagen om Memory Card Technology.

For via kurator Per Magid fik man fravristet revisionshusene PwC og Ernst & Young samt John Trolle - i dag Rasmussen - ikke mindre end 177 millioner kroner.

Kurator Per Magid fortæller til Computerworld, at han er tilfreds og enig i dommen, når det gælder forholdet vedrørende John Rasmussen og revisorerne.

"Boet har fået medhold i det beløb, vi forlangte. Nemlig 100 millioner kroner plus renter, som vi har regnet frem til bliver cirka 77 millioner kroner," siger Per Magid.

Han forklarer, at i praksis kan boet forlange pengene fra dem af de dømte, som boet ønsker.

"Hvilket vil blive revisorerne, da vi går ud fra, at de som forsikringsdækkede har midlerne til at betale," udtaler Per Magid.

Derefter må revisorerne søge at få kræve pengene af John Rasmussen, der ifølge dommen skal "friholde" revisorerne, forklarer Per Magid.

Per Magid oplyser, at han intet har hørt fra revisorernes advokater, hvad angår en eventuel anke, men oplyser, at "en anke ikke vil komme bag på boet".

Uvist om bestyrelsen slipper for anke

Boet forlangte oprindeligt 100 millioner kroner plus renter. Og det har man altså nu udsigt til.

Værre ser det sikkert ud for revisorerne, der efterfølgende skal hente pengene hos John Trolle, der altså hænger på regningen i den sidste ende.

Per Magid oplyser, at man ikke har gjort op, hvad man eventuelt vil foretage sig i forhold til bestyrelsen, der blev helt frifundet i sagen.

I dag har revisorbranchen meldt ud i Jyllands-Posten, at man kræver et loft over erstatninger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere