Microsoft overhaler Google og Apple i app-butikken

Efter otte måneder har Microsoft flere apps, end både Google og Apple havde efter samme periode. Samlet set er Redmond-giganten dog stadig langt bagud.

Der er nu 100.000 apps i Microsofts Windows 8-butik.

Det lyder måske ikke af så mange, når man sammenligner med Androids eller Apples app-butikker, der næsten kan sætte et ekstra nul på det antal.

Sammenligner man de 100.000 programmer med de første otte måneder af Google og Apples app-eksistens, er det dog ganske godt gået af Microsoft-udviklerne.

Hverken Google eller Apple var i nærheden af 100.000 apps på otte måneder.

Det skriver The Register.

Microsofts Windows 8 har været på banen i otte måneder, og i den periode har 3,75 af danskerne ifølge Foreningen af Danske Interaktive Mediers (FDIM) statistik skiftet til platformen.

Statistikken viser også, at det kan komme til at tage noget tid endnu, før danskerne for alvor kommer til at skifte til version 8.

Det er nemlig forgængeren, der har vundet vores hjerter.

Windows 7 bruges af lige knap 45 procent i kongeriget.

Windows 7 er stadig mest populær. Kilde: Foreningen af Danske Interaktive Medier (FDIM).

Mangler apps
Et af ankepunkterne imod at skifte til Windows 8 har været de manglende apps, der er fundamentet for styresystemet - ikke mindst på firmaets Surface RT, hvor det kun er muligt at installere apps og ikke programmer.

Nu kan Microsoft så glæde sig over, at selskabets virtuelle Windows 8-butik har 100.000 titler.

Men er 100.000 nok?

Personligt ønsker jeg en app til Spotify og en bankløsning til Nykredit.

Hvilke apps synes du mangler mest til Windows 8?

Læs også:

Apps til Windows 8: Derfor ændrer de alt ved pc'en

Stortest: Her er Surfaces svagheder og styrker

Solid arbejdshest: Surface kan vende op og ned på markedet
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft bekræfter gigant-opkøb af AI-selskabet Nuance
Nuance Communication, der blandt andet har leveret teknologi til Apples Siri, er blevet opkøbt af Microsoft, der mandag eftermiddag bekræfter handlen.
Computerworld
Gigantisk datalæk: 600.000 danskeres Facebook-data offentliggjort på hackerforum
Data om 533 millioner Facebook-brugere på verdensplan er i weekenden blev lækket på hackerforum.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.