Artikel top billede

Sådan fungerer Apples nye Mac OS X: Mavericks

Apples næste version af Mac OS X, Mavericks, kommer med en række nye funktioner og forbedringer. Men fungerer styresystemet optimalt i praksis?

Apples Tim Cook kunne i starten af juni fortælle om den næste version af styresystemet til Mac, der kommer til at bære navnet Mavericks.

Selskabet frigav ved samme lejlighed det første Developer Preview af Mavericks, og nu er version to også i brug hos udviklerne.

Dermed begynder der også at være en del foreløbige anmeldelser af Mavericks rundt omkring på nettet, som du kan se nærmere på nederst på siden her. 

Her er nyhederne i Mavericks

Som det fremgår på Apples website, vil OS X Mavericks, når det frigives i den endelige version til efteråret, være version nummer 10 af Mac-styresystemet.

Der er ikke tale om nogen total omkalfatring af systemet, men snarere en serie mindre nyheder og forbedringer.

Blandt de 200 nye funktioner i Mavericks er blandt andet understøttelse af flere skærme, som en del professionelle Mac-brugere formentlig vil sætte pris på.

Det betyder, at man nu ikke længere arbejder med en primær og sekundær skærm, men i stedet har adgang til menulinjen og docken på begge skærme.

Apple introducerer også faner i Finder - Apples svar på Stifinder i Windows - og en helt ny kort-app som den, der findes til iPad og iPhone (og som er blevet kritiseret en del for diverse fejl).

Rent visuelt har eksempelvis Kalender fået et nyt design, og Safari-browseren kommer også i en helt ny version, hvor hastigheden påstås at være højere.

En interessant ny funktion er muligheden for at tilføje tags til ens filer. Det gør det nemmere at finde rundt i ens indhold via Finder - så man eksempelvis kan se alle billeder, kort og dokumenter, der relaterer sig til "Sommer 2013."

I forhold til de funktioner, der kører under motorhjelmen, kommer Mavericks med funktionen Timer Coalescing, der inddeler forskellige handlinger i grupper, så man får en mere energieffektiv udnyttelse af maskinen.

Endelig fortsætter Apple - ikke overraskende - med at smelte styresystemet endnu tættere sammen med selskabets iCloud, der synkroniserer indhold mellem Mac, iPad og iPhone.

Det siger de første test

Nu er der som bekendt ikke altid direkte overensstemmelse mellem de ting, producenter lover, og den oplevelse, man har som bruger, når man sidder med produktet i hænderne.

Allerede nu tegner der sig dog et relativt klart billede i de anmeldelser, der er ude af testversionen af Mac OS X Mavericks.

Dommen er, at Mavericks ikke er den store revolution, men dog kommer med en række fornuftige forbedringer. 

I denne video kan du eksempelvis se, hvordan Mavericks fungerer, når man arbejder med det på flere skærme:

Der er også allerede en del direkte sammenligninger af Mac Mavericks og det nye Windows 8.1:

Og her er et mere overordnet kig på Mavericks fra Cnet:

OS X Mavericks kan køre på de Macs, der kører den nuværende version af styresystemet, Mountain Lion.

Det betyder konkret blandt andet en 13-tommer Macbook Pro fra slutningen af 2008 eller senere og tyder på, at systemet ikke er alt for tungt at danse med.

De nærmere systemkrav er to gigabyte RAM og mindst otte gigabyte fri plads til data.

Indtil videre har Apple kun meldt ud om lanceringsdatoen, at det bliver i efteråret, at man kan hente Mavericks fra Mac App Store. 

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Se Apples kreation: Din iPhone og iPad har fået nye klæder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.