Artikel top billede

Nu skal du til at bruge disse smarte teknologier

En gruppe meget hypede teknologier er i 2013 for alvor kommet på dagsordenen hos virksomhederne, der nu kaster sig ud i konkrete projekter frem for mest at se på fra sidelinjen.

I stedet for mest at diskutere, om sociale medier nu også er værd at satse på, fokuserer virksomhederne i stigende grad kræfterne på at anvende netop disse teknologier til at skabe opmærksomhed om produkter og services.

Sådan lyder konklusionen i analysefirmaet IDC's årlige undersøgelse af virksomheders brug af sociale medier.

Dermed er der sket en afgørende udvikling i forhold til 2012, hvor de sociale initiativer i højere grad drejede sig om at indsamle og forstå de diskussioner, der fandt sted på diverse sociale medier om den pågældende virksomhed og dennes produkter.

"I 2013 er denne afventende tilgang blevet afløst af en stadig mere proaktiv stil, hvor virksomheder nu ser på at skabe øget opmærksomhed om produkter og services og at skabe en vedblivende dialog med medarbejdere, kunder, partnere og leverandører," skriver IDC-analytiker Vanessa Thompson i et blogindlæg.

Dette satser virksomhederne på

I alt svarer 45 procent af de 701 amerikanske topchefer i IDC-undersøgelsen, at det at skabe øget opmærksomhed er en prioritet, ligesom mange også har fokus på at anvende sociale medier til at kommunikere med kunder, dele viden og samarbejde om idéer internt.

35 procent af virksomhederne svarer, at de i 2013 er på udkig efter løsninger til online communities, skriver IDC.

Analysefirmaet peger på, at de sociale løsninger bliver stadig vigtigere:

"Sociale løsninger er ikke mission-kritiske applikationer, men hvis den bredere strategi for social business ikke er forstået godt nok, og der ikke er nogen klar retning for fremtiden, vil bare det at skulle møde de grundlæggende bruger-forventninger blive stadig mere komplekst."

Der er i det hele taget meget, der tyder på, at virksomheder i stigende grad opfatter brugen af sociale medier som en nødvendighed for at kunne drive en forretning.

For nogle måneder siden skrev vi om en global undersøgelse fra rådgivningsfirmaet McKinsey, hvor 3.542 virksomhedsledere deltog.

Hele 83 procent svarede, at deres virksomheder i dag anvender mindst én social teknologi. I 2011 var det 72 procent, der svarede ja til det spørgsmål.

Samtidig sagde ni ud af 10 af dem, der allerede er med på de sociale medier, at de opnår målbare resultater med disse værktøjer.

De konkrete gevinster, som virksomhedslederne oplever med de sociale tiltag, er blandt andet hurtigere adgang til intern viden (71 procent), lavere omkostninger til rejser (55 procent), lavere omkostninger til kommunikation med partnere og leverandører (63 procent) og mere effektiv markedsføring (65 procent).

Læs også:

Sådan får du succes med sociale medier i dit firma

Sådan undgår du fiasko med SharePoint-projekter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.