Artikel top billede

Danske Spil satser på ny it: Prisen er 175 millioner

20 års opbygning af it-systemer står for fald: Nu luger Danske Spil ud i hele porteføljen for et stort millionbeløb.

Hos Danske Spil A/S står CIO Søren Kofoed Weeke over for en spændende udfordring.

For stort set hele virksomhedens it-afhængige forretning står over for nytænkning. I egne termer skifter Danske Spil hele sin it-platform ud.

Budgettet for udskiftningen er 175 millioner kroner.

"It-mæssigt er det et spændende projekt, fordi vi virkelig forandrer Danske Spil med it og ikke blot skifter teknik," forklarer CIO'en til Computerworld.

Spiller på flere heste

Strategisk udnytter selskabet samtidig muligheden for en såkaldt multisourcing fuldt ud, hvilket med Søren Kofoed Weekes ord ellers kan være vanskeligt i praksis.

"Når vi taler om it-platform i Danske Spil, så mener vi den teknologi, der ligger under vores spil og administration af spil."

"I princippet er det alt den it, vi har i dag, fra Poker-løsninger over Oddset-løsninger til vores administrative systemer med spillerkonti," forklarer Søren Kofoed Weeke.

"It-mæssigt er det et spændende projekt, fordi vi virkelig forandrer Danske Spil med it"

Danske Spils nuværende løsning er skabt af dets interne it-afdeling over en periode på mere end 20 år.

"Den er baseret på egne Oracle-løsninger, Axapta og tilpassede produkter fra tre spilsystemleverandører, GTech, Betware og Sportec," oplyser CIO'en. 

Den nuværende platform fungerer godt for Danske Spils kunder, og man har stor erfaring i at drive den.

"Men fordi løsningen er bygget over mere end 20 år, er der mange af de ændringer, vi ønsker til vores kunder, som kræver komplekse tests, og som vi skal bruge lang tid på at udvikle."

"Vores krav til sikkerhed er høje, og det er dyrt at udvikle."

Analyse: Her er jackpot
"Vores analyser i 2011 viste, at der var et stort potentiale for at styrke produkterne til vores kunder ved at forny vores grundlæggende it-platform, og derfor vedtog vi, at det var tid til at gennemføre en udskiftning," forklarer han.

Mest oplagt var at gennemføre en omkodning af det eksisterende system eller finde en partner, der kunne levere hele løsningen, oplyser han.

"Begge dele viste sig dog at have store risici, da ingen har bygget sådan en samlet løsning. Desuden var vi ikke interesseret i at lægge alle vores æg hos én leverandør i én samlet kontrakt," forklarer han.

"Vores analyser viste samtidig en anden mulighed," beretter Søren Kofoed Weeke.

Sådan reducerede Danske Spil udviklingstiden

For siden de første it løsninger blev indkøbt for mere end 20 år siden, har det internationale leverandørmarked for spilsystemer forandret sig kraftigt. 

"Der er i dag mange professionelle udbydere af løsninger, der både udvikler løsninger og driver spil for kunder. Kunne vi designe en teknisk platform med de spilsystemer, der findes som eksisterende løsninger, kunne vi undgå omkodningen," forklarer CIO'en. 

Og samtidig kunne Dansk Spil reducere tiden til udvikling. 

"Efter en længere analyse konkluderede vi, at det var en mulighed, og bestyrelsen vedtog i 2011 vores nye it-multisourcing-strategi," forklarer han.

Med den nye strategi indgår Danske Spil et partnerskab med en leverandør på hver af en række udvalgte grupper af produkter. 

"Det bliver til otte partnere, når vi er færdige," oplyser han. 

Hver leverandør leverer en teknisk løsning med drift og vedligeholdelse. 

Løsningerne er typisk en del af deres eksisterende infrastruktur for andre kunder og har typisk lokale driftscentre i Danmark for performancehensyn. 

"Vi kobler spilsystemerne sammen med vores egne administrative systemer via dataforbindelser, så vores kunder oplever en sammenhængende struktur," forklarer han. 

Pulje af it-spilselskaber

De nye spilsystemer indkøbes med EU-udbud, og der er indgået aftaler om leverance af Poker/Casino med bwin.party, Sportsspil med OpenBet, Dantoto med Sportec og Bingo med Betware/Microgaming. 

"Vi er i gang med de næste udbud for alle lottospillene," oplyser han. 

Danske Spils administrative system har PA Consulting udarbejdet en grundig analyse af, og man er gået i gang med at implementere den første del. 

"Vi har startet implementering af det nye centrale administrative system og er i gang med indkøb af de løsninger, vi vil basere det på."

"Hele implementeringen afsluttes inden udgangen af 2014," oplyser CIO'en fra Danske Spil.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere