Derfor er Wi-Fi altafgørende for det mobile internet

Vi elsker at gå på nettet fra vores smartphone, men i langt de fleste tilfælde sker det ikke via mobilnetværk, men derimod via Wi-Fi.

I 2012 blev 71 procent af den datatrafik, der blev leveret til smartphones og tablets i EU, sendt via en Wi-Fi-forbindelse.

Sådan lyder konklusionen i en større rapport fra EU om Wi-Fi-udbredelsens betydning for trafik-offloading. 

Med offloading menes de teknologier, der kan være med til at mindske presset på selve mobilnetværket i takt med, at dataforbruget stiger.

Det ventes, at Wi-Fi vil stå for 78 procent af trafikken i 2016 - og at man til den tid kan spare op imod 200 milliarder euro på mindre omkostninger til mobilnetværk på grund af Wi-Fi-offload.

Så meget stiger data-forbruget
Det er der i høj grad brug for, da man ifølge EU-rapporten venter, at efterspørgslen på internetdata på mobile enheder vil stige med 66 procent om året fra 2012 til 2017.

Det er her, at teknologier som Wi-Fi og lokale sendemaster som femtoceller kommer ind i billedet, da de i høj grad kan hjælpe med til at levere en stor del af den mængde data, der efterspørges af brugerne.

EU har et officielt mål om, at alle borgere i unionen i 2020 skal have mulighed for 30 Mbit/s-forbindelser. De trådløse teknologier er afgørende for, at det mål kan nås.

"Efterspørgslen på internetdata på mobile enheder vil stige med 66 procent om året fra 2012 til 2017."


Meget tyder på, at specielt Wi-Fi derfor kommer til at spille en helt afgørende rolle i de kommende år.

For det første er Wi-Fi til stede i op imod 70 procent af hjemmene i flere EU-lande, og samtidig er Wi-Fi blevet en standard-teknologi i nyere smartphones, hvilket betyder, at der finder et betydeligt offload sted allerede i dag.

"I øjeblikket er størstedelen af dette offload over på private Wi-Fi-forbindelser (primært hjemme), og kun få procent offloades til offentlige Wi-Fi-hotspots. Vi venter, at denne situation vil ændres over de kommende år," står der i EU-rapporten, hvor denne forudsigelse blandt andet begrundes med den øgede tilgængelighed til offentlige Wi-Fi-hotspots.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.