Artikel top billede

Derfor er Wi-Fi altafgørende for det mobile internet

Vi elsker at gå på nettet fra vores smartphone, men i langt de fleste tilfælde sker det ikke via mobilnetværk, men derimod via Wi-Fi.

I 2012 blev 71 procent af den datatrafik, der blev leveret til smartphones og tablets i EU, sendt via en Wi-Fi-forbindelse.

Sådan lyder konklusionen i en større rapport fra EU om Wi-Fi-udbredelsens betydning for trafik-offloading. 

Med offloading menes de teknologier, der kan være med til at mindske presset på selve mobilnetværket i takt med, at dataforbruget stiger.

Det ventes, at Wi-Fi vil stå for 78 procent af trafikken i 2016 - og at man til den tid kan spare op imod 200 milliarder euro på mindre omkostninger til mobilnetværk på grund af Wi-Fi-offload.

Så meget stiger data-forbruget

Det er der i høj grad brug for, da man ifølge EU-rapporten venter, at efterspørgslen på internetdata på mobile enheder vil stige med 66 procent om året fra 2012 til 2017.

Det er her, at teknologier som Wi-Fi og lokale sendemaster som femtoceller kommer ind i billedet, da de i høj grad kan hjælpe med til at levere en stor del af den mængde data, der efterspørges af brugerne.

EU har et officielt mål om, at alle borgere i unionen i 2020 skal have mulighed for 30 Mbit/s-forbindelser. De trådløse teknologier er afgørende for, at det mål kan nås.

"Efterspørgslen på internetdata på mobile enheder vil stige med 66 procent om året fra 2012 til 2017."

Meget tyder på, at specielt Wi-Fi derfor kommer til at spille en helt afgørende rolle i de kommende år.

For det første er Wi-Fi til stede i op imod 70 procent af hjemmene i flere EU-lande, og samtidig er Wi-Fi blevet en standard-teknologi i nyere smartphones, hvilket betyder, at der finder et betydeligt offload sted allerede i dag.

"I øjeblikket er størstedelen af dette offload over på private Wi-Fi-forbindelser (primært hjemme), og kun få procent offloades til offentlige Wi-Fi-hotspots. Vi venter, at denne situation vil ændres over de kommende år," står der i EU-rapporten, hvor denne forudsigelse blandt andet begrundes med den øgede tilgængelighed til offentlige Wi-Fi-hotspots.

Flere danske WiFi-projekter

Netop offentlige Wi-Fi-forbindelser har været i fokus denne sommer, fordi blandt andre Københavns Kommune har planer om at åbne et gratis Wi-Fi-netværk til primært turisterne, der dermed vil kunne anvende det mobile internet uden at at skulle betale i dyre domme i roaming-afgifter.

"Hvis du ser det fra mobil-operatørernes side, er det positivt, at du får mulighed for at aflaste dit mobile bredbånd."

Også TDC's YouSee eksperimenterer med YouseeWi-Fi, der lader kunderne stille deres trådløse netværk gratis til rådighed for hinanden.

"Hvis du ser det fra mobiloperatørernes side, er det positivt, at du får mulighed for at aflaste dit mobile bredbånd. For selv om 4G er under opbygning, er der stadig et ret stort databehov, som nok ikke helt er dækket ind med mobilt bredbånd endnu," har selskabet tidligere forklaret til Computerworld.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

København vil give dig gratis Wi-Fi

Derfor bliver 5G et totalt anderledes mobilnetværk

Navngivne Wi-Fi-routere smækfyldt med huller: Se testen her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.