Artikel top billede

Ups: Sådan fik it-mand spærret NemID

It-sikkerhedskonsulenten Henrik Larsson blev temmelig forbløffet, da han fik spærret både nøgleviser og papkortet. Læs hans historie her.

Nets NemID-nøgleviser virker simpelthen ikke godt nok.

Sådan lyder det fra brugeren Henrik Larsson, der til daglig er it-sikkerhedskonsulent og har et hav af it-certificeringer.

Særligt én oplevelse studsede han mildt sagt over, da både hans nøglekort og nøgleviser blev spærret.

Det skete, fordi han ikke havde taget nøglekortet med sig ud af huset - men kun nøgleviseren.

"Jeg havde bestilt nøgleviser netop for at slippe for papkortet, som altid ligger hjemme," forklarer Henrik Larsson til Computerworld.

Gik galt: Spærret
"Nu er det åbenbart sådan, at i nogle specielle situationer kan man kun logge på offentlige hjemmesider, som for eksempel Skat, med nøglekort," lydet det fra it-manden.

Historien er den, at Henrik Larsson tog væk hjemmefra og ville ind på Skats side.

Her bliver han bedt om at bruge koder fra papkortet. Det har Henrik Larsson ikke med, og han tror i øvrigt det er en fejl, da han har en nøgleviser, som han i stedet vil bruge.

Sådan gik det galt: Spærret
Ergo forsøgte han at skifte fra papkortet til nøgleviseren, som han havde med.

"Men det kunne ikke lade sig gøre, og hver gang der blev vist et login med nøglekort, tæller det som et fejlet login, hvis man ikke indtaster en kode fra nøglekortet."

Derfor endte både hans nøgle-papkort og nøgleviser med at blive spærret.

It-mand: Her er min konklussion

Konklusionen er derfor hos it-sikkerhedskonsulenten:

"Man skal altså altid have både nøglekort og nøgleviser med sig. Dette kom som en stor overraskelse for mig og er en stor show-stopper for mig," udtaler han.

Hans største anke er, at informationen omkring nøgleviseren kun nævner, at nøglekortet skal bruges i helt specielle situationer - som at spærre eller bestille en ny nøgleviser eller specielle selvbetjeningsfunktioner som for eksempel at skifte navn eller e-mail-adresse.

Her er henvisning til kilden.

"Der står ingen steder, at man kan komme i en situation, hvor man kun kan logge ind med nøglekortet," lyder det fra Henrik Larsson.

Læs kommentar fra Nets senere her på Computerworld.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere