Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

Foto: iStockphoto/Lisa Klumpp. (Foto: iStockphoto/Lisa Klumpp)

Sådan skal nyt it-system gøre danske skolebørn klogere

Et kommende datawarehouse-projekt skal måle, hvordan danske skole- og gymnasieelever samt studerende kan blive klogere for de samme penge. Læs her, hvem der skal udvikle systemet.

Der skal styr på, om det danske uddannelsessystem er skruet rigtigt sammen.

Derfor har Undervisningsministeriets styrelse for it og læring, UNI-C, i sommerens løb efter en udbudsproces tildelt Netcompany en it-rammekontrakt på to år med mulighed for forlængelse i yderligere to år.

Kontrakten indebærer alle faser i etableringen af en datawarehouse-løsning, der via business intelligence-værktøjer (BI-værktøjer) kan hjælpe ministerier og uddannelsesinstitutioner med at udpege de uddannelsesmæssige områder, hvor man får de bedste resultater for investeringerne.

"Med tal fra vores datavarehus og bi-værktøjer vil vi kunne give en langt bedre indsigt i, om vi bruger pengene på de rigtige og mest optimale måder i uddannelsessystemet," forklarer projektchef Karsten Vest Nielsen fra UNI-C's datavarehuskontor.

Data skal gøre os klogere

Målet er således at etablere et datawarehouse, omfattende data for alle uddannelser fra grundskole til videregående uddannelser, så alle - ikke mindst politikerne - kan få indsigt i, hvad effekterne er af den uddannelsespolitiske indsats, uddannelseskvaliteten og af de midler, der anvendes til uddannelse. 

"Vi kan eksempelvis koble de statslige tilskud med statistik om karakterer, frafaldsprocenter og deslige, så vi får et billede af indsatsen. Hvis vi eksempelvis bruger ressourcerne på nye måder i uddannelserne, så kan vi bagefter måle, om indsatsen har givet positive resultater," lyder det fra Karsten Vest Nielsen.

Han forklarer, at nye tilrettelæggelser af undervisningen og nye undervisningsformer også kan sammenholdes med opnåede karaktergennemsnit, frafald og fraværsprocenter.

"Vi bruger rigtig mange penge i det danske uddannelsessystem, og vi vil gerne med tal fra vores datavarehus og BI-værkøjer kunne give en mere klar indsigt i, om vi bruger pengene rigtigt, for eksempel til at danske skoleelever bliver bedre til at læse og regne," siger Karsten Vest Nielsen.

Starten koster 15 millioner kroner

UNI-C har tildelt Netcompany opgaven med udviklingen af det kommende undervisnings-datawarehouse, men stiller også selv med seks folk, der ligeledes skal være med på både arkitekt- og udviklingsholdet.

Karsten Vest Nielsen fortæller, at UNI-C forventes at betale Netcompany for mellem 4.000 og 6.000 konsulenttimer det første år.

Nogenlunde samme konsulenttræk forventes også det andet år, når Netcompany blandt andet skal levere konsulentbistand og udviklingskompetencer til udvidelse af datawarehouse-projektet på flere områder.

"I alt løber projektets første faser op i omkring 15 millioner kroner," vurderer Karsten Vest Nielsen.

Han fortæller, at projektets første fase omfatter etablering af en generel datawarehouse-platform plus data vedrørende de gymnasiale uddannelser.

Derefter følger de data, der vedrører ressourcer og elevernes performance i folkeskolen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital