Københavns Borgerservice-center er rykket ind i moskeer for at hjælpe indvandrere med at bruge selvbetjening og NemID. Foto: Københavns Borgerservicecenter.

Religiøse ledere skal undervise i NemID

Københavns Kommune har shanghajet flere religiøse ledere til at hjælpe med at få udbredt kendskabet og brugen af NemID og digitale selvbetjeningsløsninger. Flere skæve tiltag er på vej.

Danmarks største kommune, København med omkring 560.000 borgere og en befolkningstilvækst på 1.000 om måneden, har grebet til utraditionelle metoder for at få borgerne over på digitale selvbetjeningsløsninger.

Seneste påfund er et samarbejde med 15 københavnske imamer (islamiske ledere, red.), som kommunen har uddannet til digitale ambassadører for at nå ud til indvandrergrupper, som ellers er en meget svær målgruppe at nå.

Det fortæller udviklingskonsulent Kent Skytte fra Københavns Kommune til Computerworld.

"Groft sagt er der reelt ved at opstå et a- og et b-hold på digitaliseringsområdet, og så prøver vi simpelthen at klæde folk på til digitaliseringen," siger han.

NemID i moskeen
Ideen med imamerne opstod, fordi borgerservicecentret i den københavnske bydel Bispebjerg ofte oplevede, at der kom mange muslimer ind for at få hjælp.

En muslimsk borgerservicemedarbejder spurgte, om ikke det ville være en idé at etablere et samarbejde med nogle af byens imamer, og det samarbejde blev derefter etableret.

Inden Kent Skytte havde set sig omkring, fik han lov til at opstille et mobilt borgerservicecenter i en moske i Nordvest i forbindelse med fredagsbønnen, som godt 1.000 mennesker besøger.

Siden er Kent Skytte og hans medarbejdere vendt tilbage og har desuden holdt godt fast i imamerne, der ud over at forkynde viden om islam også kan hjælpe med at fortælle deres menigheder om brugen af NemID, kommunale hjemmesider og brugen af internettet.

"Man skal selvfølgelig ikke komme brasende som en eller anden sælger-type. Derimod er det vigtigt, at vi udviser respekt for de mennesker, som vi ønsker at nå med vores løsninger," forklarer Kent Skytte.

"Imamerne er vendt tilbage og har sagt, at denne slags initiativer er virkelig integration i det danske samfund," fortsætter han.

Svært forståelige løsninger
Også andre indvandrergrupper end muslimer har kommunen traditionelt haft svært ved at nå ud til med sine obligatoriske digitale selvbetjeningsløsninger.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
Årets CIO har fået lykønskninger fra hele verden efter kåring: "Det har været overvældende. Jeg brugte det meste af aftenen i går på at svare på dem alle"
Interview: Vinderen af Årets CIO blev Peter Cabello Holmberg fra Pandora, og den nyslåede vinder er allerede begyndt at overveje, hvad den nye titel skal bruges til.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.