Artikel top billede

NSA fyrer næsten alle system-folk for at undgå ny Snowden

Det amerikanske NSA vil ikke risikere at blive udsat for en ny sag som den med Edward Snowden. Derfor skal 90 procent af systemadministratorerne fyres. Kan ikke lade sig gøre, lyder en reaktion.

Der sker ting og sager hos den amerikanske sikkerhedsmyndighed NSA, efter at systemadministratoren Edward Snowden lækkede oplysninger om det meget omstridte Prism. 

NSA har netop i et syv sider langt dokument oplyst om graden af overvågning, og nu har organisationen sat sig for også at øge sikkerheden på de interne linjer.

NSA meddeler således, at 90 procent af system-administratorerne i organisationen skal afskediges for at mindske antallet af mennesker, der er i berøring med de kritiske systemer - og dermed også mindske risikoen for en ny Edward Snowden-sag.

Business Insider skriver, at lederen af NSA, Keith Alexander, mener, at en øget automatisering vil forbedre sikkerheden.

"Den proces, som vi - ikke hurtigt nok - er i gang med, er at reducere vores systemadministratorer med omkring 90 procent," udtaler han.

Snowden var ifølge Business Insider en ud af hele 1.000 systemadministratorer - et antal der altså nu skal skæres voldsomt i.

Maskiner mere sikre end mennesker?

Keith Alexander mener, at problemet er, at alt for mange medarbejdere laver opgaver, som maskiner er bedre til at tage sig af.

Et andet konkret tiltag, NSA vil indføre, er at kræve, at mindst to medarbejdere skal være til stede, før bestemte data hos NSA kan tilgåes. 

Den anerkendte sikkerhedsekspert Bruce Schneier skriver dog i en kommentar til NSA-planerne, at han tvivler på, at det kan lade sig gøre at skære så meget i antallet af systemadministratorer.

"Computersystemer kræver folk, man har tillid til, der kan administrere dem. Og en hvilken som helst organisation med al den computerkraft vil have brug for tusindvis af systemadministratorer. Nogle af dem vil være whistleblowers," skriver Bruce Schneier og tilføjer:

"Det at lække hemmelig information er vor tids civile ulydighed. Alexander er nødt til at vænne sig til det."

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

USA oplyser i nyt dokument: Sådan overvåger vi dig

Få overblikket: Alle disse steder bliver du overvåget
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.