Artikel top billede

Microsoft efter tre dages problemer med Outlook: Undskyld undskyld

Microsoft undskylder for flere dages problemer med Outlook.com. Se her, hvad der er gået galt.

Microsoft undskylder for tre dages problemer med nedbrud af dele af Outlook.com.

Selskabet meddelte lørdag morgen, at alt var oppe at køre igen, men måtte komme med kontramelding en time senere, da selskabet måtte erkende, at en del Outlook-brugere fortsat havde problemer.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau meddelte Microsoft lørdag morgen, at problemer skyldtes en fejl i en caching-service i Exchange ActiveSync (EAS).

EAS er en ret udbredt synkroniserings-tjeneste, der især anvendes til at synkronisere smartphones og tablet-computer med e-mail, kontakter og kalendere, der ligger på virksomhedens Exchange-servere.

"Vi vil gerne sige undskyld til alle, der har været ramt af nedbruddet," lyder det fra Microsoft.

Gik ned onsdag

De spredte nedbrud begyndte onsdag formiddag i sidste uge og ramte dele af Outlook.com, storage-tjenesten Skydrive samt kontakt-applikationen People.

Problemet i Peoples blev løst efter fem timer, mens problemerne i SkyDrive først var fuldt løst torsdag eftermiddag.

En del Outlook-brugere havde imidlertid problemer med at få adgang til deres email fra mobile enheder helt indtil lørdag. Dette inkluderede blandt andet mange iPhone-brugere, i det iOS anvender EAS til synkronisering.

Nedbruddet i Outlook.com kommer ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau blot en uge efter, at Microsoft bedyrede, at det cloudbaserede Office 365-system i de seneste fire kvartaler har haft en oppetid på mere end 99,9 procent.

Outlook-nedbruddet er ifølge nyhedsbureauet det andet i år, og der er blevet logget adskillige forstyrrelser i de seneste par måneder, hedder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere