Har Google droppet vidundermidlet der gav os Gmail og Adsense?

Et unikt arbejdsinstrument hos Google er så godt som dødt.

Grunden til, at Google i dag tjener styrtende med penge på sine onlinereklamer, skyldes blandt andet 20-procentsreglen.

Reglen, der opfordrer Google-ansatte til at bruge 20 procent af arbejdstiden på personlige projekter, som måske/måske ikke udvikler sig til Google-produkter. Blandt kendte produkter, der er opstået på den facon, findes Gmail, Google News og reklameplatformen Adsense. Læs mere om 20-procentsreglen, der også er brugt i andre Silicon Valley-firmaer.

Men nu er reglen død.

Det konkluderer mediet Qz.com på baggrund af flere tidligere ansattes udsagn. For eksempel her på debatsiden Quora.

Google-ledere opfordrer ikke længere sine ansatte til at forfølge sideprojekterne. Efter børsintroduktionen hævder flere også, at der nu er kommet så meget fokus på de enkelte ansattes arbejdsindsats og produktivitet, at det ikke giver mening for dem at gøre en ekstra indsats på sideprojekter, fordi de projekter ikke tæller i det store regnskab. 

De to Google-stiftere har selv peget på 20-procentsreglen som en af årsagerne til, at Google er en innovativ virksomhed.

20 procent er blevet til 120 procent
Men andre nuværende og tidligere Google-ansatte afviser, at 20-procentsreglen skulle være lagt i graven.

Men også i Google-kredse bliver 20-procentsreglen med et smil omtalt som 120-procentsreglen. Med henvisning til at den godt nok stadig eksisterer, men at det er implicit, at arbejdet skal udføres ved siden af en voksende arbejdsbyrde.

Google har gennem de seneste år lukket mange tjenester med henvisning til, at kræfterne skal bruges på de produkter, der gavner kerneforretningen.

Læs også: 

Google lukker tjenester - igen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
20 danske Microsoft-partnere med i opløbet om at blive kåret som Danmarks dygtigste
Tirsdag afholder Microsoft vanen tro sit store Partner Award-show. I år er gallamiddagen skiftet ud med et virtuelt arrangement, hvor Microsofts danske ledelse uddeler 12 priser og hovedprisen som årets bedste Microsoft-partner. Se alle de nominerede partnere her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.