Artikel top billede

Har Google droppet vidundermidlet der gav os Gmail og Adsense?

Et unikt arbejdsinstrument hos Google er så godt som dødt.

Grunden til, at Google i dag tjener styrtende med penge på sine onlinereklamer, skyldes blandt andet 20-procentsreglen.

Reglen, der opfordrer Google-ansatte til at bruge 20 procent af arbejdstiden på personlige projekter, som måske/måske ikke udvikler sig til Google-produkter. Blandt kendte produkter, der er opstået på den facon, findes Gmail, Google News og reklameplatformen Adsense. Læs mere om 20-procentsreglen, der også er brugt i andre Silicon Valley-firmaer.

Men nu er reglen død.

Det konkluderer mediet Qz.com på baggrund af flere tidligere ansattes udsagn. For eksempel her på debatsiden Quora.

Google-ledere opfordrer ikke længere sine ansatte til at forfølge sideprojekterne. Efter børsintroduktionen hævder flere også, at der nu er kommet så meget fokus på de enkelte ansattes arbejdsindsats og produktivitet, at det ikke giver mening for dem at gøre en ekstra indsats på sideprojekter, fordi de projekter ikke tæller i det store regnskab. 

De to Google-stiftere har selv peget på 20-procentsreglen som en af årsagerne til, at Google er en innovativ virksomhed.

20 procent er blevet til 120 procent

Men andre nuværende og tidligere Google-ansatte afviser, at 20-procentsreglen skulle være lagt i graven.

Men også i Google-kredse bliver 20-procentsreglen med et smil omtalt som 120-procentsreglen. Med henvisning til at den godt nok stadig eksisterer, men at det er implicit, at arbejdet skal udføres ved siden af en voksende arbejdsbyrde.

Google har gennem de seneste år lukket mange tjenester med henvisning til, at kræfterne skal bruges på de produkter, der gavner kerneforretningen.

Læs også: 

Google lukker tjenester - igen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere