Har Google droppet vidundermidlet der gav os Gmail og Adsense?

Et unikt arbejdsinstrument hos Google er så godt som dødt.

Grunden til, at Google i dag tjener styrtende med penge på sine onlinereklamer, skyldes blandt andet 20-procentsreglen.

Reglen, der opfordrer Google-ansatte til at bruge 20 procent af arbejdstiden på personlige projekter, som måske/måske ikke udvikler sig til Google-produkter. Blandt kendte produkter, der er opstået på den facon, findes Gmail, Google News og reklameplatformen Adsense. Læs mere om 20-procentsreglen, der også er brugt i andre Silicon Valley-firmaer.

Men nu er reglen død.

Det konkluderer mediet Qz.com på baggrund af flere tidligere ansattes udsagn. For eksempel her på debatsiden Quora.

Google-ledere opfordrer ikke længere sine ansatte til at forfølge sideprojekterne. Efter børsintroduktionen hævder flere også, at der nu er kommet så meget fokus på de enkelte ansattes arbejdsindsats og produktivitet, at det ikke giver mening for dem at gøre en ekstra indsats på sideprojekter, fordi de projekter ikke tæller i det store regnskab. 

De to Google-stiftere har selv peget på 20-procentsreglen som en af årsagerne til, at Google er en innovativ virksomhed.

20 procent er blevet til 120 procent
Men andre nuværende og tidligere Google-ansatte afviser, at 20-procentsreglen skulle være lagt i graven.

Men også i Google-kredse bliver 20-procentsreglen med et smil omtalt som 120-procentsreglen. Med henvisning til at den godt nok stadig eksisterer, men at det er implicit, at arbejdet skal udføres ved siden af en voksende arbejdsbyrde.

Google har gennem de seneste år lukket mange tjenester med henvisning til, at kræfterne skal bruges på de produkter, der gavner kerneforretningen.

Læs også: 

Google lukker tjenester - igen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske regioner vil fortsætte med patientjournal-løsning fra DXC Technology - men Systematic-brok kan tvinge dem til køb af helt andet system
De fem danske regioner frygter at blive tvunget til at købe et nyt patientjournal-system, selvom regionerne gerne vil fortsætte brugen af den nuværende løsning fra DXC Technology. Det kan blive konsekvensen, efter Systematic har brokket sig over, at regionerne vil forlænge systemets support- og vedligeholdesesaftale på ubestemt tid.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.