Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Kommuner frygter prisstigninger efter KMD-opkøb af rival

Landets kommuner frygter prisstigninger i kølvandet på KMD-opkøb af konkurrent. Nu vil kommunerne gøre fælles front.

Hos de kommunale it-chefers forening KITA vækker KMD's opkøb af Medialogic bekymring.

Her går bekymringen både på prisudviklingen, men også på mulighederne for at udvikle nye innovative løsninger på et område, hvor er rent faktisk kan hentes store effektiviseringsgevinster.

"Beskæftigelsesområdet er et område, som rigtigt mange kommuner virkelig vil satse på it-mæssigt, fordi der er meget at hente. Nu frygter vi for udviklingen med få leverandører," udtaler formand Jørgen Rasch fra KITA.

Kommuner skal stå sammen

Han fortæller, at KMD's træk med dette opkøb igen prikker til den proces, kommunerne i forvejen er gået ind på, nemlig at skabe fælles front mod leverandører.

"Vi skal være professionelle og stå sammen," udtaler Jørgen Rasch.

I forvejen har Venstres it-ordfører Michael Aastrup-Jensen allerede bedt erhvervsminister Henrik Sass Larsen (S) forholde sig til KMD's opkøb.

Også han var bekymret for prisstigninger.

Medialogic har tidligere været en meget højtråbende konkurrent til KMD.

Kombit undersøger

Også hos Kombit, der er kommunernes fælles it-selskab, er man på tæerne.

"Vi undersøger nu i samarbejdet med en række kommuner, hvad KMD's opkøb vil få af betydning for konkurrencen," lyder det fra direktør Hans Berthelsen.

Han forklarer, at det jo ikke er overraskende, at leverandører forsøger at begrænse konkurrencen blandt andet gennem opkøb. Men man følger sagen tæt.

"Kombits opgave er jo netop at skabe et marked for kommunalt it, så derfor har vi og kommunerne en naturlig interesse i sagen," forklarer Hans Berthelsen.

Læs også:
KMD-opkøb lander på ministerens bord: Vil opkøb føre til højere priser?

KMD køber højtråbende ærkerival - har tidligere kritiseret KMD voldsomt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere