Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Kommuner frygter prisstigninger efter KMD-opkøb af rival

Landets kommuner frygter prisstigninger i kølvandet på KMD-opkøb af konkurrent. Nu vil kommunerne gøre fælles front.

Hos de kommunale it-chefers forening KITA vækker KMD's opkøb af Medialogic bekymring.

Her går bekymringen både på prisudviklingen, men også på mulighederne for at udvikle nye innovative løsninger på et område, hvor er rent faktisk kan hentes store effektiviseringsgevinster.

"Beskæftigelsesområdet er et område, som rigtigt mange kommuner virkelig vil satse på it-mæssigt, fordi der er meget at hente. Nu frygter vi for udviklingen med få leverandører," udtaler formand Jørgen Rasch fra KITA.

Kommuner skal stå sammen

Han fortæller, at KMD's træk med dette opkøb igen prikker til den proces, kommunerne i forvejen er gået ind på, nemlig at skabe fælles front mod leverandører.

"Vi skal være professionelle og stå sammen," udtaler Jørgen Rasch.

I forvejen har Venstres it-ordfører Michael Aastrup-Jensen allerede bedt erhvervsminister Henrik Sass Larsen (S) forholde sig til KMD's opkøb.

Også han var bekymret for prisstigninger.

Medialogic har tidligere været en meget højtråbende konkurrent til KMD.

Kombit undersøger

Også hos Kombit, der er kommunernes fælles it-selskab, er man på tæerne.

"Vi undersøger nu i samarbejdet med en række kommuner, hvad KMD's opkøb vil få af betydning for konkurrencen," lyder det fra direktør Hans Berthelsen.

Han forklarer, at det jo ikke er overraskende, at leverandører forsøger at begrænse konkurrencen blandt andet gennem opkøb. Men man følger sagen tæt.

"Kombits opgave er jo netop at skabe et marked for kommunalt it, så derfor har vi og kommunerne en naturlig interesse i sagen," forklarer Hans Berthelsen.

Læs også:
KMD-opkøb lander på ministerens bord: Vil opkøb føre til højere priser?

KMD køber højtråbende ærkerival - har tidligere kritiseret KMD voldsomt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere