Artikel top billede

Kommuner frygter prisstigninger efter KMD-opkøb af rival

Landets kommuner frygter prisstigninger i kølvandet på KMD-opkøb af konkurrent. Nu vil kommunerne gøre fælles front.

Hos de kommunale it-chefers forening KITA vækker KMD's opkøb af Medialogic bekymring.

Her går bekymringen både på prisudviklingen, men også på mulighederne for at udvikle nye innovative løsninger på et område, hvor er rent faktisk kan hentes store effektiviseringsgevinster.

"Beskæftigelsesområdet er et område, som rigtigt mange kommuner virkelig vil satse på it-mæssigt, fordi der er meget at hente. Nu frygter vi for udviklingen med få leverandører," udtaler formand Jørgen Rasch fra KITA.

Kommuner skal stå sammen

Han fortæller, at KMD's træk med dette opkøb igen prikker til den proces, kommunerne i forvejen er gået ind på, nemlig at skabe fælles front mod leverandører.

"Vi skal være professionelle og stå sammen," udtaler Jørgen Rasch.

I forvejen har Venstres it-ordfører Michael Aastrup-Jensen allerede bedt erhvervsminister Henrik Sass Larsen (S) forholde sig til KMD's opkøb.

Også han var bekymret for prisstigninger.

Medialogic har tidligere været en meget højtråbende konkurrent til KMD.

Kombit undersøger

Også hos Kombit, der er kommunernes fælles it-selskab, er man på tæerne.

"Vi undersøger nu i samarbejdet med en række kommuner, hvad KMD's opkøb vil få af betydning for konkurrencen," lyder det fra direktør Hans Berthelsen.

Han forklarer, at det jo ikke er overraskende, at leverandører forsøger at begrænse konkurrencen blandt andet gennem opkøb. Men man følger sagen tæt.

"Kombits opgave er jo netop at skabe et marked for kommunalt it, så derfor har vi og kommunerne en naturlig interesse i sagen," forklarer Hans Berthelsen.

Læs også:
KMD-opkøb lander på ministerens bord: Vil opkøb føre til højere priser?

KMD køber højtråbende ærkerival - har tidligere kritiseret KMD voldsomt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.