Artikel top billede

Ny hype cycle fra Gartner: Se de hotte og hypede teknologier

Analysefirmaet Gartner har frigivet sin hype cycle 2013, der giver et bud på de teknologier, der står over for et gennembrud - og de teknologier, der er de mest hypede og først vil så igennem om flere år.

Det vrimler med interessante teknologier, men det kan godt være sin sag at finde ud af, hvad man som virksomhed skal satse på nu og her - og hvilke teknologier, man indtil videre roligt kan betragte fra sidelinjen.

Gartners berømte hype cycle beskriver den udvikling, de fleste trends og teknologier gennemgår.

Typisk sker der det, at en ny teknologi skaber en masse skriverier og hype, hvorefter den ender med at resultere i en del skuffelse - for så i sidste ende alligevel at indfri sit egentlige potentiale.

Cloud computing og big data er to aktuelle eksempler på denne udvikling.

Mennesker og maskiner kan hjælpe hinanden

I Gartners netop offentliggjorte hype cycle 2013 kan man se et bud på de mest hypede teknologier i øjeblikket. Det er særligt de teknologier, der er med til styrke samspillet mellem mennesker og maskiner, der er i fokus i år.

"... vi opfordrer virksomheder til at se videre end det smalle perspektiv, hvor man kun ser en fremtid, hvor maskiner og computere erstatter mennesker," skriver Gartner og henviser til, at teknologierne i ligeså høj grad hjælper med til at styrke menneskers arbejdsevner.

"Maskiner bliver bedre til at forstå mennesker og miljøet - for eksempel ved at genkende følelserne i en persons stemme - og mennesker bliver bedre til at forstå maskiner - for eksempel i form af internet of things. Samtidig blive maskiner og mennesker bedre til at samarbejde."

Her er Gartners hype cycle 2013:

Mens samspillet mellem maskiner og mennesker altså er særligt i fokus i Gartners nye hype cycle, er det også interessant at se på nogle af de specifikke teknologier.

Det gælder ikke mindst big data og 3D-print (til forbrugere), der begge befinder sig helt på toppen af hype cyclen.

Skal man tro Gartner, vil begge disse trends således skabe en del skuffelse i den kommende tid, før eksempelvis big data ventes at indfri sit egentlige potentiale om fem til 10 år.

Internet of things - et af de helt store emner her i 2013 - ventes først at indfri sit egentlige potentiale om 10 år fra nu. Læs i øvrigt vores introduktion til internet of things her

Det er også interessant, at cloud computing nu næsten er på bunden af "skuffelsens dal," hvilket passer meget godt med, at det er nu, vi går fra mest at tale en masse om cloud til rent faktisk at anvende cloud-løsninger.

Flere bud på vigtige teknologier

I foråret skrev vi om rådgivningsfirmaet McKinseys forsøg på at udpege 12 teknologier, der potentielt kan ændre vores måde at leve på, vores virksomheder og den globale økonomi. Læs om de 12 teknologier her.

Fortæl også gerne i debatten om den it-trend, du ser som den vigtigste - og hvorfor?

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Big data: Her er forklaringen på tidens store it-trend

Internet of things: Derfor vil alt ændre sig nu

Her er teknologierne der ændrer vores verden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere