Artikel top billede

KMD afviser kritik af monopol: Vi har da en konkurrent

Kritikken hagler ned over it-giganten KMD efter opkøb af konkurrenten Medialogic. Men KMD afviser: "Vi har en seriøs konkurrent".

KMDs opkøb af Medialogic har fået kritik, fordi det skulle tage luften ud af konkurrencen på markedet for it til landets jobcentre.

Men det afviser KMD, der konkret peger på endnu en "seriøs konkurrent" i markedet.

"Historisk set har priserne været faldende, og vi er overbeviste om, at vi også fremover kommer til at agere i et marked med en sund konkurrence."

"Schultz Information har i efteråret lanceret en ny løsning og har en voksende kundebase. Det er vores oplevelse, at vi i stigende omfang kommer til at møde dem i markedet som en seriøs konkurrent," udtaler direktør Ole Jensen fra KMD.

Endelig skal man på ingen måder udelukke, at vi vil se yderligere aktører i markedet de kommende år, peger han på.

Køber kompetenceløft

Ole Jensen forklarer, at der er lagt op til betydelige forandringer med beskæftigelsesindsatsen i Danmark de kommende år.

"Og opkøbet sikrer KMD et kapacitets- og kompetenceløft, der vil komme kunderne til gode," forklarer han.

En stor del af kommunerne har for nylig været igennem EU-udbud eller SKI 02.19 og erhvervet sig en jobcenterløsning.

"Derved ligger rammer og vilkår fast i flere år for en pæn del af markedet. Medialogic WorkBase og KMD Opera Univers vil blive videreført hos de nuværende kunder på de gældende vilkår," oplyser han videre.

"Historisk set har priserne været faldende, og vi er overbeviste om, at vi også fremover kommer til at agere i et marked med en sund konkurrence". Skal det tolkes derhen, at KMD forventer fortsat faldende priser de næste år?

"Vi forventer fortsat konkurrence - men hvordan priserne udvikler sig de næste par år, er jo ikke til at sige."

"Det kommer jo blandt andet an på, hvordan de udbudte opgaver ser ud. Så det vil vi nødig konkret spå om," lyder det fra KMD, der i den forbindelse også peger på, at SKI-vilkår med videre ligger fast de næste par år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Dansk e-sportsplatform får plads i det eftertragtede Y Combinator: "Vores første mål er at nå en årlig omsætning på 100 millioner dollar"
Den nystartede danske virksomhed Gamerpay vil gøre det sikkert og nemt at handle med digitale udsmykninger i computerspillet Counter-Strike. Det er der så mange penge og tro på, at startup-virksomheden med fem danskere har fået en plads hos iværksætterskolen Y Combinator. Nu venter global ekspansion.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.