Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

KMD afviser kritik af monopol: Vi har da en konkurrent

Kritikken hagler ned over it-giganten KMD efter opkøb af konkurrenten Medialogic. Men KMD afviser: "Vi har en seriøs konkurrent".

KMDs opkøb af Medialogic har fået kritik, fordi det skulle tage luften ud af konkurrencen på markedet for it til landets jobcentre.

Men det afviser KMD, der konkret peger på endnu en "seriøs konkurrent" i markedet.

"Historisk set har priserne været faldende, og vi er overbeviste om, at vi også fremover kommer til at agere i et marked med en sund konkurrence."

"Schultz Information har i efteråret lanceret en ny løsning og har en voksende kundebase. Det er vores oplevelse, at vi i stigende omfang kommer til at møde dem i markedet som en seriøs konkurrent," udtaler direktør Ole Jensen fra KMD.

Endelig skal man på ingen måder udelukke, at vi vil se yderligere aktører i markedet de kommende år, peger han på.

Køber kompetenceløft

Ole Jensen forklarer, at der er lagt op til betydelige forandringer med beskæftigelsesindsatsen i Danmark de kommende år.

"Og opkøbet sikrer KMD et kapacitets- og kompetenceløft, der vil komme kunderne til gode," forklarer han.

En stor del af kommunerne har for nylig været igennem EU-udbud eller SKI 02.19 og erhvervet sig en jobcenterløsning.

"Derved ligger rammer og vilkår fast i flere år for en pæn del af markedet. Medialogic WorkBase og KMD Opera Univers vil blive videreført hos de nuværende kunder på de gældende vilkår," oplyser han videre.

"Historisk set har priserne været faldende, og vi er overbeviste om, at vi også fremover kommer til at agere i et marked med en sund konkurrence". Skal det tolkes derhen, at KMD forventer fortsat faldende priser de næste år?

"Vi forventer fortsat konkurrence - men hvordan priserne udvikler sig de næste par år, er jo ikke til at sige."

"Det kommer jo blandt andet an på, hvordan de udbudte opgaver ser ud. Så det vil vi nødig konkret spå om," lyder det fra KMD, der i den forbindelse også peger på, at SKI-vilkår med videre ligger fast de næste par år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere