Artikel top billede

Stein Bagger i sine it-velmagtsdage. Fem år senere er 200 millioner kroner fra svindlen fortsat savnet. Foto: Mads Elkjær.

200 mio. savnes: Stein Baggers makker nægter at betale

På trods af en aftale med kuratoren har den medskyldige i IT Factory-sagen Mikael Ljungman ikke afleveret en krone. Han skylder ellers 200 millioner kroner.

Stein Baggers medskyldige makker i IT Factory-svindelsagen, svenske Mikael Ljungman, har ikke villet betale en krone til kreditorerne i boet.

Det meddeler kurator Boris Frederiksen til Computerworld.

"Indtil videre nej," lyder det i en mail.

Faktum er, at Mikael Ljungman i sommeren 2012 underskrev en aftale om at betale nogle af de 200 millioner kroner, som han skylder konkursboet.

Penge der altså er pist forsvundet i den store sag.

Fik et år

Kurator gav Mikael Ljungman en frist på et år, inden hans privatøkonomi vil blive "endevendt", og man vil forsøge at erklære ham personlig konkurs.

I dag skriver Børsen så om en dom i Østre Landsret, hvor udfaldet netop blev, at Mikael Ljungman kan erklæres konkurs i Danmark, selv om han afsoner i Sverige.

Dermed vil man forsøge at få sporet nogle af de mange penge, som Mikael Ljungman altså skylder i den store erhvervsskandale.

Kurator er nemlig overbevist om, at Mikael Ljungman i hvert fald kan betale en del af de 200 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.