Artikel top billede

Afstemning: Har du koblet et tastatur til din tablet-pc?

Stor undersøgelse viser en kæmpe efterspørgsel på fysiske tastaturer til tablet-pc'er. Har du koblet et tastatur til din tablet, eller anvender du den kun med touch-navigation?

Lige siden Steve Jobs i januar 2010 fra en scene i San Francisco lancerede den første iPad, har tablet-produkterne buldret afsted.

Resultatet kan blandt andet ses i en opgørelse fra Gartner, der viser, at pc-leverandørernes forsendelser til Vesteuropa var næsten 20 procent mindre i andet kvartal i år i forhold til samme kvartal sidste år.

Vi elsker tablets - og det er ikke længere kun Apples iPad, der sælger, men i høj grad også de mange Android-produkter, ligesom tablets med Microsofts Windows findes i et bredt udvalg efterhånden.

Det pudsige er, at der er en del, der tyder på, at mange af os faktisk til en vis grad anvender vores tablet som en traditionel pc, idet der er sluttet et fysisk tastatur til den ellers så touch-fokuserede enhed.

Vi ønsker os tablet-tastaturerer

En ny undersøgelse blandt flere end 1.000 vidensarbejdere i Europa og Nordamerika konkluderer, at 62 procent af dem, der bruger eller gerne vil bruge tablets, vil foretrække et tastatur til den.

Undersøgelsen viser også, at kun 34 procent hellere vil bruge en tablet uden et tastatur og så skifte til en traditionel computer, når der er behov for det.

Det må næsten være drømmen om den digitale schweizerkniv, der kan bruges til mere eller mindre alt, der kommer til udtryk her.

Endnu ikke den store gevinst for Microsoft

Man skulle tro, at det var en klar fordel for Microsoft, der med sin Surface-tablet og Windows 8/RT netop forsøger at tilfredsstille behovet for en tablet, der også kan bruges til mere taste-krævende arbejde.

Ser man på de seneste tal fra IDC, var der dog blot installeret Windows på 4,5 procent af de tablets, der blev sendt afsted fra producenterne i andet kvartal i år.

Til sammenligning havde Android ifølge IDC en markedsandel på 62,6 procent, mens iOS stod for 32,5 procent.

Det er interessant, om vi - med udgangspunkt i Forresters undersøgelse - så i stedet køber Android- og iOS-tablets og kobler fysiske tastaturer til dem?

Eller om ønsket om et tastatur, når alt kommer til alt, forbliver et ønske - så vi anvender tablet-pc'en uden et tastatur?

Afgiv din stemme herunder og uddyb også meget gerne din konkrete brug af en tablet-pc i debatten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.