Artikel top billede

Afstemning: Har du koblet et tastatur til din tablet-pc?

Stor undersøgelse viser en kæmpe efterspørgsel på fysiske tastaturer til tablet-pc'er. Har du koblet et tastatur til din tablet, eller anvender du den kun med touch-navigation?

Lige siden Steve Jobs i januar 2010 fra en scene i San Francisco lancerede den første iPad, har tablet-produkterne buldret afsted.

Resultatet kan blandt andet ses i en opgørelse fra Gartner, der viser, at pc-leverandørernes forsendelser til Vesteuropa var næsten 20 procent mindre i andet kvartal i år i forhold til samme kvartal sidste år.

Vi elsker tablets - og det er ikke længere kun Apples iPad, der sælger, men i høj grad også de mange Android-produkter, ligesom tablets med Microsofts Windows findes i et bredt udvalg efterhånden.

Det pudsige er, at der er en del, der tyder på, at mange af os faktisk til en vis grad anvender vores tablet som en traditionel pc, idet der er sluttet et fysisk tastatur til den ellers så touch-fokuserede enhed.

Vi ønsker os tablet-tastaturerer

En ny undersøgelse blandt flere end 1.000 vidensarbejdere i Europa og Nordamerika konkluderer, at 62 procent af dem, der bruger eller gerne vil bruge tablets, vil foretrække et tastatur til den.

Undersøgelsen viser også, at kun 34 procent hellere vil bruge en tablet uden et tastatur og så skifte til en traditionel computer, når der er behov for det.

Det må næsten være drømmen om den digitale schweizerkniv, der kan bruges til mere eller mindre alt, der kommer til udtryk her.

Endnu ikke den store gevinst for Microsoft

Man skulle tro, at det var en klar fordel for Microsoft, der med sin Surface-tablet og Windows 8/RT netop forsøger at tilfredsstille behovet for en tablet, der også kan bruges til mere taste-krævende arbejde.

Ser man på de seneste tal fra IDC, var der dog blot installeret Windows på 4,5 procent af de tablets, der blev sendt afsted fra producenterne i andet kvartal i år.

Til sammenligning havde Android ifølge IDC en markedsandel på 62,6 procent, mens iOS stod for 32,5 procent.

Det er interessant, om vi - med udgangspunkt i Forresters undersøgelse - så i stedet køber Android- og iOS-tablets og kobler fysiske tastaturer til dem?

Eller om ønsket om et tastatur, når alt kommer til alt, forbliver et ønske - så vi anvender tablet-pc'en uden et tastatur?

Afgiv din stemme herunder og uddyb også meget gerne din konkrete brug af en tablet-pc i debatten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere