Danske it-iværksættere bader i penge

Udenlandske investorer lægger overraskende mange millioner i Danmark.

Mens den danske it-branche generelt er under pres, er de nystartede firmaer i it- og webbranchen inde i en sand pengeregn.

Det viser en hurtig optælling af de danske og udenlandske investeringskroner, som er havnet hos danske iværksættere bare i det seneste år.

Der er enkelte store massive investeringer som 60 millioner kroner til Vivino og 75 millioner kroner til Trustpilot. Men også mange mindre - og nogle gange hemmelige - investeringer bringer summen op i omegnen af 350 millioner kroner. Se opgørelsen nederst. 

Oven i hatten er e-conomic og Podio blevet solgt.

Hvad sker der?
De investeringsvillige midler stammer både fra såkaldte private business angels, semi-offentlige institutioner som Vækstfonden og danske venturefonde. Men også amerikanske fonde lægger penge i Danmark. 

Christian Motzfeldt, direktør i Vækstfonden, kan man tale om en positiv tendens?

"Man skal passe på med at sælge skindet, før bjørnen er skudt. Men ja, der er nogle rigtig positive træk derude. Især it-virksomhederne har trukket store kapitalrunder fra udlandet," siger Christian Motzfeldt.

"Det nye er, at de måske ikke kommer ind som de første investorer, men de kommer forholdsvist tidligt ind - og det er et positivt tegn," fortsætter han.

Han forklarer, at der på verdensplan er blevet færre investeringsfonde, hvilket tvinger fondene til at arbejde mere grænseoverskridende. Og de firmaer, de investerer i, skal derfor også have samme internationale profil eller perspektiver. Dem har Danmark mange af pt.

DK er blevet bedre
"Berlin er rigtig hot. Og vi er slet ikke i den liga endnu. Men der er ingen tvivl om, at der er flere VC's (venturekapitalister, red.) end tidligere, der lander i Københavns Lufthavn for at kigge på selskaber. Det er klart min opfattelse," siger stifter og direktør Ulrik Bo Larsen fra Falcon Social, som havde flere villige udenlandske investorer på hånden før firmaets seneste runde, der gav 45 millioner kroner til vækst.

Der er flere teser om succesen.

"I mine øjne var Podio, Tradeshift og Everbread de mest interessante danske selskaber. Udelukkende fordi folkene bag firmaerne var i stand til at skabe begejstring," siger journalist Mike Butcher på den europæiske redaktion for iværksætterbloggen Techcrunch.

Men ud over at være blevet bedre til at gøre opmærksom på sig selv, så er de danske iværksætterselskaber også blevet bedre, mere fokuserede og internationale, siger Christian Motzfeldt.

Vækstfondens seneste analyser viser også, at de selskaber, der har modtaget venturefunding de seneste år, vokser hurtigere, og at flere af dem overlever.

"Det er selvfølgelig først senere, når de viser deres endelige potentiale, at vi for alvor klapper i hænderne, men man bliver også nødt til at anerkende, at der bliver skabt rigtig mange job i det her felt i øjeblikket," siger Christian Motzfeldt.

-----

Investeringer foretaget de seneste to år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.