Artikel top billede

Foto: Povl Rasmussen.

It-firma: Vi går i flæsket på KMD

KMD har fået heftig monopol-kritik efter opkøb af konkurrent. Men nu melder et mindre dansk it-firma sig klar til at tage kampen op mod it-giganten.

Hos it-virksomheden Schultz Information, der blandt andet har en it-løsning til beskæftigelsesområdet, er strategien uændret efter det noget udskældte KMD-opkøb af ærkerivalen Medialogic.

"KMD var vores konkurrent, da vi gik ind på markedet. Og KMD er stadigvæk vores konkurrent," udtaler administrerende direktør Mette Kaagaard fra Schultz.

Hun oplyser, at selskabets første kunde på dette område var Vejle Kommune, og næste kommune er Randers Kommune.

Begge kunder er vundet efter udbud, og i øvrigt de to første Schultz har deltaget i på beskæftigelsesområdet.

Vundet to første udbud - sulten efter flere

Selskabet er da også kampivrigt og ser frem til yderligere to udbud på området, som man også vil byde på.

Mette Kaagaards budskab i forbindelsen med hele polemikken omkring opkøbet, som har betydet, at blandt andre KITA's formand frygter højere priser og monopol-lignende tilstande, er:

"Vi er tilhængere af konkurrence. Og vores budskab er, at udbud er vejen til det," udtaler Mette Kaagaard.

Schultz tilbyder en standard CRM-løsning på en Microsoft platform.

Ifølge direktøren er selskabets løsning - i modsætning til Medialogics og KMD's løsning på området - ledelsesinformation præsenteret i form af visuelle dashboards, hvor brugervenligheden er bedre.

Og så betyder en "regel-motor", at man får tilpasset systemet ny lovgivning uden alle de fejl, der har præget de øvrige leverandørers systemer, påpeger hun.

Dermed melder Schultz sig da også for alvor på banen - også selv om man kæmper mod KMD, der har en milliardomsætning og 3.000 ansatte i ryggen.

"Vi vidste fra start, at vi skulle konkurrere mod KMD," siger direktøren for Schultz, der har en omsætning på 100 millioner kroner og beskæftiger cirka 100 medarbejdere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.