Artikel top billede

Foto: Povl Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

It-firma: Vi går i flæsket på KMD

KMD har fået heftig monopol-kritik efter opkøb af konkurrent. Men nu melder et mindre dansk it-firma sig klar til at tage kampen op mod it-giganten.

Hos it-virksomheden Schultz Information, der blandt andet har en it-løsning til beskæftigelsesområdet, er strategien uændret efter det noget udskældte KMD-opkøb af ærkerivalen Medialogic.

"KMD var vores konkurrent, da vi gik ind på markedet. Og KMD er stadigvæk vores konkurrent," udtaler administrerende direktør Mette Kaagaard fra Schultz.

Hun oplyser, at selskabets første kunde på dette område var Vejle Kommune, og næste kommune er Randers Kommune.

Begge kunder er vundet efter udbud, og i øvrigt de to første Schultz har deltaget i på beskæftigelsesområdet.

Vundet to første udbud - sulten efter flere

Selskabet er da også kampivrigt og ser frem til yderligere to udbud på området, som man også vil byde på.

Mette Kaagaards budskab i forbindelsen med hele polemikken omkring opkøbet, som har betydet, at blandt andre KITA's formand frygter højere priser og monopol-lignende tilstande, er:

"Vi er tilhængere af konkurrence. Og vores budskab er, at udbud er vejen til det," udtaler Mette Kaagaard.

Schultz tilbyder en standard CRM-løsning på en Microsoft platform.

Ifølge direktøren er selskabets løsning - i modsætning til Medialogics og KMD's løsning på området - ledelsesinformation præsenteret i form af visuelle dashboards, hvor brugervenligheden er bedre.

Og så betyder en "regel-motor", at man får tilpasset systemet ny lovgivning uden alle de fejl, der har præget de øvrige leverandørers systemer, påpeger hun.

Dermed melder Schultz sig da også for alvor på banen - også selv om man kæmper mod KMD, der har en milliardomsætning og 3.000 ansatte i ryggen.

"Vi vidste fra start, at vi skulle konkurrere mod KMD," siger direktøren for Schultz, der har en omsætning på 100 millioner kroner og beskæftiger cirka 100 medarbejdere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere