Artikel top billede

Her er alle pc-producenternes startmenuer til Windows

Microsoft bringer en form for startmenu tilbage med Windows 8.1, men en række af de helt store pc-producenter har nu lavet deres egne løsninger. Se dem her.

Den meget omdiskuterede Windows-startknap, der oprindeligt forsvandt med Windows 8, men nu til en vis grad vender tilbage med version 8.1, har - rimeligt eller ej - fyldt meget i debatten om Windows 8.

Man skulle tro, at debatten ville forstumme nu, hvor Windows 8.1 er på trapperne, men det ser ikke ud til at være tilfældet.

Senest har Lenovo, verdens største pc-producent, valgt at implementere sin egen startmenu til Windows.

Og faktisk har stort set alle pc-producenter forsøgt at løse startknap-problemet i Windows 8.

Her er løsningerne

Lenovo gør det ved hjælp af løsningen Pokki, som virksomheden Sweetlabs står bag. Pokki ændrer Windows-grænsefladen, så startknappen kommer tilbage, og samtidig tilføjer Pokki flere funktioner og apps til Windows 8.

En lignende aftale eksisterer også mellem Acer og Pokki, mens en virksomhed som HP har lavet sin helt egen startknap-løsning:

"HP Quick Start er en Windows 8 software applikation, der tilbyder en velkendt måde at åbne apps på fra Windows-skrivebordet," skriver HP på sin hjemmeside.

"I Windows 8 er start-knappen og start-menuen fra tidligere versioner af Windows blevet erstattet med startskærmen. Som et alternativ til at bruge den nye Windows 8 startskærm organiserer HP Quick Start dine apps i et format, der minder om den traditionelle Windows startmenu."

Du kan hente HP Quick Start her.

Også Samsung, en anden af de store pc-producenter, har en løsning i form af Quick Starter, der ifølge selskabet "tilføjer en værktøjslinje og startknap til Windows 8-grænsefladen. Det giver brugerne et valg i forhold til interface og tilbyder velkendt navigation."

Du kan downloade Samsungs Quick Starter her.

På Wikipedia finder man desuden en hel liste over forskellige alternativer til Microsofts egen startmenu - heriblandt Classic Shell, som vi tidligere har skrevet om her.

Microsofts egen løsning

Det er dog nok også værd at se nærmere på den løsning, Microsoft selv introducerer med i Windows 8.1.

Som du kan se i demoen herunder, er der tale om en form for startmenu - men med færre funktioner end den model, der anvendes i eksempelvis Windows 7.

I sidste uge gav en psykolog i øvrigt sin vurdering af, hvorfor så mange brugere har haft svært ved at acceptere ændringerne i Windows 8.

"Når man laver om på rutinerne, står man over for et bjerg, hvor det vil tage tre, fire eller fem år at komme op på et højt niveau af effektivitet og færdighed, som man havde med det gamle operativsystem," sagde John Paulin Hansen til Computerworld.

Han har en ph.d. i psykologi og arbejder på IT-Universitetet, hvor han er ekspert og underviser i brugerfladedesign.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Pc-gigant installerer egen start-knap til Windows

Psykolog: Derfor går du i sort over Windows 8 og iOS 7
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.