Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

Her er alle pc-producenternes startmenuer til Windows

Microsoft bringer en form for startmenu tilbage med Windows 8.1, men en række af de helt store pc-producenter har nu lavet deres egne løsninger. Se dem her.

Den meget omdiskuterede Windows-startknap, der oprindeligt forsvandt med Windows 8, men nu til en vis grad vender tilbage med version 8.1, har - rimeligt eller ej - fyldt meget i debatten om Windows 8.

Man skulle tro, at debatten ville forstumme nu, hvor Windows 8.1 er på trapperne, men det ser ikke ud til at være tilfældet.

Senest har Lenovo, verdens største pc-producent, valgt at implementere sin egen startmenu til Windows.

Og faktisk har stort set alle pc-producenter forsøgt at løse startknap-problemet i Windows 8.

Her er løsningerne

Lenovo gør det ved hjælp af løsningen Pokki, som virksomheden Sweetlabs står bag. Pokki ændrer Windows-grænsefladen, så startknappen kommer tilbage, og samtidig tilføjer Pokki flere funktioner og apps til Windows 8.

En lignende aftale eksisterer også mellem Acer og Pokki, mens en virksomhed som HP har lavet sin helt egen startknap-løsning:

"HP Quick Start er en Windows 8 software applikation, der tilbyder en velkendt måde at åbne apps på fra Windows-skrivebordet," skriver HP på sin hjemmeside.

"I Windows 8 er start-knappen og start-menuen fra tidligere versioner af Windows blevet erstattet med startskærmen. Som et alternativ til at bruge den nye Windows 8 startskærm organiserer HP Quick Start dine apps i et format, der minder om den traditionelle Windows startmenu."

Du kan hente HP Quick Start her.

Også Samsung, en anden af de store pc-producenter, har en løsning i form af Quick Starter, der ifølge selskabet "tilføjer en værktøjslinje og startknap til Windows 8-grænsefladen. Det giver brugerne et valg i forhold til interface og tilbyder velkendt navigation."

Du kan downloade Samsungs Quick Starter her.

På Wikipedia finder man desuden en hel liste over forskellige alternativer til Microsofts egen startmenu - heriblandt Classic Shell, som vi tidligere har skrevet om her.

Microsofts egen løsning

Det er dog nok også værd at se nærmere på den løsning, Microsoft selv introducerer med i Windows 8.1.

Som du kan se i demoen herunder, er der tale om en form for startmenu - men med færre funktioner end den model, der anvendes i eksempelvis Windows 7.

I sidste uge gav en psykolog i øvrigt sin vurdering af, hvorfor så mange brugere har haft svært ved at acceptere ændringerne i Windows 8.

"Når man laver om på rutinerne, står man over for et bjerg, hvor det vil tage tre, fire eller fem år at komme op på et højt niveau af effektivitet og færdighed, som man havde med det gamle operativsystem," sagde John Paulin Hansen til Computerworld.

Han har en ph.d. i psykologi og arbejder på IT-Universitetet, hvor han er ekspert og underviser i brugerfladedesign.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Pc-gigant installerer egen start-knap til Windows

Psykolog: Derfor går du i sort over Windows 8 og iOS 7
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere