Artikel top billede

SSD-afløser vil først være klar om 10 år

SSD vil være verdens bedste lagrings-teknologi i lang tid. Se her, hvor længe eksperter vurderer, at SSD vil være hot. Og hvad der kan komme til at banke SSD af banen.

Solid State Drive (SSD) er stadig fremtidens teknologi, når det handler om at lagre digitale filer.

Sådan lyder det fra en række eksperter, der over for Computerworlds amerikanske nyhedsbureau peger på, at der vil gå mindst 10 år, før SSD-teknologien vil blive afløst af en ny memory-teknologi.

SSD bliver da også bedre og bedre, og teknologierne bliver løbende både hurtigere, mere energi-effektive og billigere.

Disse teknologier kan erstatte SSD

Der arbejdes allerede i dag på at udvikle nye storage-teknologier, som vil blive langt hurtigere, langt mere pålidelige og langt billigere end SSD.

Men indtil videre tyder alt på, at disse teknologier først vil have nået en tilstrækkelig udbredelse og en lav nok pris til at kunne udfordre SSD om tidligst 10 år.

Disse udviklings-teknologier tæller blandt andet såkaldt phase-change memory (PCM), som blandt andre Samsung arbejder på, mens andre arbejder på såkaldt resistive random-access memory (RRAM) samt såkaldt magnetoresistive RAM (MRAM).

De nye teknologier vil ikke mindst blive båret frem af, at NAND-flash på et tidspunkt vil nå en grænse, hvor det ikke længere kan lade sig gøre at gøre teknologien mindre.

Det vil øge behovet for en erstatning, der ikke bygger på transistorer.

I de kommende år vil vi dog fortsat se markante forbedringer af SSD, lyder det, som vi vil se blive både hurtigere og mindre.

Blandt andet har Samsung for nylig lanceret V-NAND-chip, der er op til 10 så gange så holdbar som de typiske flash-chip, der i dag anvendes i mobiltelefoner.

Denne nye flash-teknologi bygger på en 3D-chipstruktur, hvor storagemodulerne er lagret oven på hinanden.

Samtidig arbejder Intel på at nedskalere NAND-flash ved at implementere en såkaldt high-k metal gate.

Intel har allerede planer om at overgå til en 3D-transistor-struktur, hedder det

SSD's fremgang skyldes ikke mindst den store vækst i brugen af mobile enheder, idet SSD'erne typisk er mindre, hurtigere og langt mindre energi-krævende end de roterende harddiske.

Til gengæld er de dyrere i indkøb. Det har blandt andet betydet, at mange store servere fortsat bygger på de klassiske roterende harddiske.

Det kommer dog ikke til at vare ved, lyder vurderingen, da flash-teknologierne hele tiden bliver billigere og billigere og mindre og mindre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?