Artikel top billede

SSD-afløser vil først være klar om 10 år

SSD vil være verdens bedste lagrings-teknologi i lang tid. Se her, hvor længe eksperter vurderer, at SSD vil være hot. Og hvad der kan komme til at banke SSD af banen.

Solid State Drive (SSD) er stadig fremtidens teknologi, når det handler om at lagre digitale filer.

Sådan lyder det fra en række eksperter, der over for Computerworlds amerikanske nyhedsbureau peger på, at der vil gå mindst 10 år, før SSD-teknologien vil blive afløst af en ny memory-teknologi.

SSD bliver da også bedre og bedre, og teknologierne bliver løbende både hurtigere, mere energi-effektive og billigere.

Disse teknologier kan erstatte SSD

Der arbejdes allerede i dag på at udvikle nye storage-teknologier, som vil blive langt hurtigere, langt mere pålidelige og langt billigere end SSD.

Men indtil videre tyder alt på, at disse teknologier først vil have nået en tilstrækkelig udbredelse og en lav nok pris til at kunne udfordre SSD om tidligst 10 år.

Disse udviklings-teknologier tæller blandt andet såkaldt phase-change memory (PCM), som blandt andre Samsung arbejder på, mens andre arbejder på såkaldt resistive random-access memory (RRAM) samt såkaldt magnetoresistive RAM (MRAM).

De nye teknologier vil ikke mindst blive båret frem af, at NAND-flash på et tidspunkt vil nå en grænse, hvor det ikke længere kan lade sig gøre at gøre teknologien mindre.

Det vil øge behovet for en erstatning, der ikke bygger på transistorer.

I de kommende år vil vi dog fortsat se markante forbedringer af SSD, lyder det, som vi vil se blive både hurtigere og mindre.

Blandt andet har Samsung for nylig lanceret V-NAND-chip, der er op til 10 så gange så holdbar som de typiske flash-chip, der i dag anvendes i mobiltelefoner.

Denne nye flash-teknologi bygger på en 3D-chipstruktur, hvor storagemodulerne er lagret oven på hinanden.

Samtidig arbejder Intel på at nedskalere NAND-flash ved at implementere en såkaldt high-k metal gate.

Intel har allerede planer om at overgå til en 3D-transistor-struktur, hedder det

SSD's fremgang skyldes ikke mindst den store vækst i brugen af mobile enheder, idet SSD'erne typisk er mindre, hurtigere og langt mindre energi-krævende end de roterende harddiske.

Til gengæld er de dyrere i indkøb. Det har blandt andet betydet, at mange store servere fortsat bygger på de klassiske roterende harddiske.

Det kommer dog ikke til at vare ved, lyder vurderingen, da flash-teknologierne hele tiden bliver billigere og billigere og mindre og mindre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.