Artikel top billede

Gymnasieelever: Logning er et overgreb

Formanden for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning kalder oplysninger om massiv logning af elever for "skræmmende" og "nærmest et overgreb".

Skræmmende - tangerende til et overgreb.

Så hård en reaktion lyder fra formanden for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Phillip Dimsits Lerer, på oplysningerne om, hvordan danske gymnasier logger digitale oplysninger om eleverne.

"Det er en ærgerlig udvikling. Skræmmende og nærmest et overgreb," siger han til Computerworld.

Mangler tillid

Han peger på, at logningen i bund og grund er udtryk for manglende tillid.

For han kalder det "let at sige", at oplysningerne kun vil blive brugt ved mistanke om misbrug og lignende.

Således kan du her læse mere om, hvilke oplysninger der logges.

En sekretariatschef for en it-sammenslutning for flere gymnasier oplyser, at "undervisningsnettet overvåges".

Privatlivets fred?

"Men en rektor kan sidde og se, hvad man laver," siger gymnasie-formanden og tvivler på, at de danske gymnasieelever tænker over det.

Derfor vil han hellere have en debat om den rivende udvikling, vi er inde i, omkring hvad man eksempelvis må bruge it og internet til, og hvad man ikke må.

"Hvad bliver det næste? Skal vi overvåge lærernes SMS'er for at sikre, at de ikke taler med nogle, som de ikke må? Der er noget, der hedder privatlivets fred," siger Phillip Dimsits Lerer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.