Artikel top billede

Gymnasieelever: Logning er et overgreb

Formanden for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning kalder oplysninger om massiv logning af elever for "skræmmende" og "nærmest et overgreb".

Skræmmende - tangerende til et overgreb.

Så hård en reaktion lyder fra formanden for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Phillip Dimsits Lerer, på oplysningerne om, hvordan danske gymnasier logger digitale oplysninger om eleverne.

"Det er en ærgerlig udvikling. Skræmmende og nærmest et overgreb," siger han til Computerworld.

Mangler tillid

Han peger på, at logningen i bund og grund er udtryk for manglende tillid.

For han kalder det "let at sige", at oplysningerne kun vil blive brugt ved mistanke om misbrug og lignende.

Således kan du her læse mere om, hvilke oplysninger der logges.

En sekretariatschef for en it-sammenslutning for flere gymnasier oplyser, at "undervisningsnettet overvåges".

Privatlivets fred?

"Men en rektor kan sidde og se, hvad man laver," siger gymnasie-formanden og tvivler på, at de danske gymnasieelever tænker over det.

Derfor vil han hellere have en debat om den rivende udvikling, vi er inde i, omkring hvad man eksempelvis må bruge it og internet til, og hvad man ikke må.

"Hvad bliver det næste? Skal vi overvåge lærernes SMS'er for at sikre, at de ikke taler med nogle, som de ikke må? Der er noget, der hedder privatlivets fred," siger Phillip Dimsits Lerer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere