Artikel top billede

Militære it-operationer er allerede i gang mod Syrien

De første it-operationer mod Syrien er allerede skudt i gang, vurderer ekspert.

Den anspændte situation mellem det internationale samfund og Syrien spidser til nærmest time for time.

Stadig flere gætter på, at en krig eller militæroperation er nært forestående.

It-sikkerhedsekspert Peter Kruse fra firmaet CSIS vurderer da også, at de første it-tropper allerede er sat ind i konflikten.

"Man har givetvis allerede lavet målrettede angreb mod styret og regimet i forsøg på at tiltvinge sig adgang til værdifulde og sensitive oplysninger, som kan bruges i flere sammenhænge," forklarer Peter Kruse.

Oplysninger hentes

Imidlertid vil it-operationerne også bruges i forhold til efterretninger på forskellige områder, vurderer sikkerhedseksperten.

"Et er, at man kan forberede sig på selve invationen ved at udtrække oplysninger om for eksempel troppepositioner, antal og materiel, mens andre data kunne inkludere eventuelle beviser, som skal retfærdiggøre selve invasionen, for eksempel omkring det formodede giftgasangreb, som måske kan være omtalt i kommunikation eller ligge i digital form," forklarer han til Computerworld.

Det har da også allerede været fremme, at USA har opsnappet telekommunikation, der skulle belyse et giftgasangreb.

Hele situationen omkring borgerkrigen i Syrien er spidset voldsomt til de sidste dage efter det formodede giftgasangreb, og internationale statsledere har holdt møder om en militær reaktion på netop det formodede giftgasangreb.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.