Artikel top billede

Krig: Sådan lammer man et lands it-infrastruktur

Hvilke it-angreb sættes ind, hvis en militær aktion indledes mod Syrien? Dansk sikkerhedsekspert forklarer, hvordan cyberangreb vil lamme landet.

Såfremt en gruppe lande vælger at gå i krig mod Syrien, vil en række tilhørende it-operationer formodentlig blive ført ud i livet.

Det drejer sig om at lamme landets it-infrastruktur.

Sikkerhedsekspert Peter Kruse fra firmaet CSIS "vil antage at det kunne gennemføres på flere niveauer, hvor flere er helt sandsynlige scenarier".

"Som vi så i forbindelse med angrebet mod Estland (cyberangreb, red.) kan man gå relativt let efter mål som styrets websider og derved bremse propaganda og samtidig anvende dem som "vandhuller" til at infiltrere deres interne systemer, så der opnås adgang til eksempelvis troppeplaceringer og strategier samt andre potentielt konfidentielle oplysninger, der kan bruges imod styret," forklarer Peter Kruse.

Udvælge særlige mål - og fravælge nogle

Også andre steder vil it-tropperne i givet fald kunne sættes ind, men det vil nok blive overvejet en ekstra gang.

"Derudover kan man ramme vand- og elforsyning i de dele af landet, som kontrolleres af styret. Det har en masse collateral damage, og som sådan vil man måske afstå fra at gøre det," vurderer Peter Kruse.

Imidlertid er andre mål helt oplagte.

"Kommunikation, som anvendes af styret i intern kommunkation, er et andet oplagt mål. Dels at lytte med, dels at sabotere denne for at forhindre regeringens tropper i at modtage kommandoer," udtaler Peter Kruse.

Hele situationen omkring Syrien er blevet ekstra anspændt den seneste uge, hvor internationale statsledere har intensiveret retorikken imod det borgerkrigshærgede land.

Et angreb med kemiske våben imod civilbefolkningen har været dråben, der ifølge en række statsledere har fået bægeret til at flyde over.

Præcis hvad hele tumulten ender ud i, er dog usikkert i skrivende stund.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere