Artikel top billede

Opsving på vej: Danske firmaer klar til at storhyre it-folk

Der venter stor efterspørgsel på it-folk i de kommende år.

Mere end 40 procent af de store danske virksomheder er klar til at udvide antallet af it-folk, mens blot 16 procent har planer om at reducere i antallet af it-folk.

Sådan lyder en af konklusionerne i it-rapporten "IT i Praksis 2013," der er udarbejdet af Rambøll og Dansk IT.

Ansættelses-boom

"To ud af fem virksomheder forventer at ansætte flere it-folk, og det er et stort spring," siger Ejvind Jørgensen, direktør i Rambøll.

Han peger på, at forskellen på antallet af virksomheder, der forventer at udvide antallet af it-folk, og antallet af virksomheder, der forventer at skære, er den største, som Rambøll har målt i de seneste fem år.

Sidste år forventede blot hver tredje virksomhed at ansætte nye it-folk, mens hele 20 procent forventede at skære ned.

"I dag har to ud af tre topchefer fokus på vækst, og der er virkelig gryende optimisme i it-branchen," siger Ejvind Jørgensen.

It-folk kan lande i forretningen

Undersøgelsen er baseret på rundspørge til mere end 300 private og offentlige organisationer.

Konklusionen er ifølge formanden for Dansk IT, Carsten Nørgaard, at ingen længere er i tvivl om værdien af it.

Man kan kort og godt ikke udvikle forretningen eller dens processer uden tæt fokus på it.

Det betyder også, at det langt fra er sikkert, at topcheferne sigter efter at udvide virksomhedernes it-afdelinger, selv om de har planer om at udvide antallet af it-folk.

"Det kan sagtens være, at de nye it-folk skal ud i forretnings-afdelingerne for eksempelvis at speede arbejdet med de sociale medier eller lignende op," siger Carsten Nørgaard.

Outsourcing mærkes ikke

Der har i flere år været en del bekymring om, at den brede outsourcing af forskellige it-opgaver til prisbilligere lande vil kunne ramme den danske it-beskæftigelse.

Men det ser Dansk IT og Rambøll ingen tegn på.

"Vi kan ikke se nogen effekt af den omfattende outsourcing. Der er stadig masser af investeringslyst," siger Carsten Nørgaard.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere