Artikel top billede

Opsving på vej: Danske firmaer klar til at storhyre it-folk

Der venter stor efterspørgsel på it-folk i de kommende år.

Mere end 40 procent af de store danske virksomheder er klar til at udvide antallet af it-folk, mens blot 16 procent har planer om at reducere i antallet af it-folk.

Sådan lyder en af konklusionerne i it-rapporten "IT i Praksis 2013," der er udarbejdet af Rambøll og Dansk IT.

Ansættelses-boom

"To ud af fem virksomheder forventer at ansætte flere it-folk, og det er et stort spring," siger Ejvind Jørgensen, direktør i Rambøll.

Han peger på, at forskellen på antallet af virksomheder, der forventer at udvide antallet af it-folk, og antallet af virksomheder, der forventer at skære, er den største, som Rambøll har målt i de seneste fem år.

Sidste år forventede blot hver tredje virksomhed at ansætte nye it-folk, mens hele 20 procent forventede at skære ned.

"I dag har to ud af tre topchefer fokus på vækst, og der er virkelig gryende optimisme i it-branchen," siger Ejvind Jørgensen.

It-folk kan lande i forretningen

Undersøgelsen er baseret på rundspørge til mere end 300 private og offentlige organisationer.

Konklusionen er ifølge formanden for Dansk IT, Carsten Nørgaard, at ingen længere er i tvivl om værdien af it.

Man kan kort og godt ikke udvikle forretningen eller dens processer uden tæt fokus på it.

Det betyder også, at det langt fra er sikkert, at topcheferne sigter efter at udvide virksomhedernes it-afdelinger, selv om de har planer om at udvide antallet af it-folk.

"Det kan sagtens være, at de nye it-folk skal ud i forretnings-afdelingerne for eksempelvis at speede arbejdet med de sociale medier eller lignende op," siger Carsten Nørgaard.

Outsourcing mærkes ikke

Der har i flere år været en del bekymring om, at den brede outsourcing af forskellige it-opgaver til prisbilligere lande vil kunne ramme den danske it-beskæftigelse.

Men det ser Dansk IT og Rambøll ingen tegn på.

"Vi kan ikke se nogen effekt af den omfattende outsourcing. Der er stadig masser af investeringslyst," siger Carsten Nørgaard.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.