Artikel top billede

Hov! Pludselig falmer interessen for ellers populær it-løsning

For få år siden talte alle om denne smarte teknologi, men nu ser interessen ud til at svinde ind. Hvad er der mon sket?

Det er ikke mange år siden, at videokonferencer var et af de helt hotte emner.

Spar penge på forretningsrejser, udnyt tiden bedre og gør din virksomhed mere grøn - sådan lød nogle af de mest anvendte salgsslogans.

Men spritnye tal fra IDC viser, at interessen for de virtuelle møder måske er ved at dampe noget af.

I hvert fald faldt omsætningen på markedet for videokonferencer og telepresence med 10,7 procent fra andet kvartal 2012 til andet kvartal i år, skriver IDC.

Analysefirmaet bemærker samtidig, at omsætningen også faldt med 5,5 procent i forhold til første kvartal i 2013.

Et fald på 34,3 procent

Værst er det dog, når man ser den aktuelle kvartalsomsætning i forhold til, da markedet toppede i fjerde kvartal 2011 - her er der tale om et fald på hele 34,3 procent.

IDC forklarer blandt andet faldet med den økonomiske situation i Europa og budgetnedskæringer i virksomhederne.

Samtidig skriver IDC dog, at man nu kan se konsekvensen af, at der er mere fokus på billigere og mere simple videokonference-løsninger frem for de store, forkromede telepresence-løsninger.

Det er fortsat Cisco, der er den største leverandør med en markedsandel på 41 procent, mens Polycom ligger på 29 procent og Huawei på 7,6 procent.

Selv om interessen altså er dalet noget, ser det ikke helt sort ud for leverandørerne, hvis man skal tro IDC.

"Video som en nøglekomponent i forhold til samarbejde fortsætter med at ligge højt på listen over prioriteringer for mange organisationer," skriver analysefirmaet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.