Artikel top billede

Hov! Pludselig falmer interessen for ellers populær it-løsning

For få år siden talte alle om denne smarte teknologi, men nu ser interessen ud til at svinde ind. Hvad er der mon sket?

Det er ikke mange år siden, at videokonferencer var et af de helt hotte emner.

Spar penge på forretningsrejser, udnyt tiden bedre og gør din virksomhed mere grøn - sådan lød nogle af de mest anvendte salgsslogans.

Men spritnye tal fra IDC viser, at interessen for de virtuelle møder måske er ved at dampe noget af.

I hvert fald faldt omsætningen på markedet for videokonferencer og telepresence med 10,7 procent fra andet kvartal 2012 til andet kvartal i år, skriver IDC.

Analysefirmaet bemærker samtidig, at omsætningen også faldt med 5,5 procent i forhold til første kvartal i 2013.

Et fald på 34,3 procent

Værst er det dog, når man ser den aktuelle kvartalsomsætning i forhold til, da markedet toppede i fjerde kvartal 2011 - her er der tale om et fald på hele 34,3 procent.

IDC forklarer blandt andet faldet med den økonomiske situation i Europa og budgetnedskæringer i virksomhederne.

Samtidig skriver IDC dog, at man nu kan se konsekvensen af, at der er mere fokus på billigere og mere simple videokonference-løsninger frem for de store, forkromede telepresence-løsninger.

Det er fortsat Cisco, der er den største leverandør med en markedsandel på 41 procent, mens Polycom ligger på 29 procent og Huawei på 7,6 procent.

Selv om interessen altså er dalet noget, ser det ikke helt sort ud for leverandørerne, hvis man skal tro IDC.

"Video som en nøglekomponent i forhold til samarbejde fortsætter med at ligge højt på listen over prioriteringer for mange organisationer," skriver analysefirmaet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere