Sådan kan du optimere kommunikationen i din virksomhed

Unified communications er et vigtigt satsningsområde for mange virksomheder, der ønsker at optimere kommunikationen. Her er et indblik i de forskellige leverandørers styrker og svagheder.

I sidste uge kunne Computerworld fortælle om et opsigtsvækkende opkøb på det danske unified communications-marked, da TDC-datterselskabet NetDesign købte en del af Eltel Networks' Business Solutions-division.

"Det, der har været vigtigt for os i det her forløb, er, at vi skaber en meget stærk enhed inden for unified communications," fortalte Steen Hagengaard, administrerende direktør i NetDesign, om aftalen, der betyder, at 39 medarbejdere og 150 store erhvervskunder fra Eltel Networks nu kommer under TDC's vinger.

Det er kontrakter og service-aftaler inden for primært Avaya- og Aastra-løsninger, Netdesign overtager med købet.

Men hvilke UC-leverandører- og løsninger er det egentlig, der dominerer markedet her i 2013?

Her er styrkerne og svaghederne
Det har analysefirmaet Gartner set på i dets seneste Magic Quadrant fra juli i år. Her kategoriseres UC-leverandørerne ud fra deres styrker og svagheder.

Skal man tro Gartner, er det Cisco og Microsoft, der ligger bedst placeret som markedsledere, mens også Avaya og Siemens er placeret i dette felt. 

En virksomhed som Aastra, som Netdesign altså blandt andet bygger sine løsninger på, er placeret som en nichespiller. Det er dog ikke nødvendigvis negativt, for som Gartner skriver:

"Aastra er i stand til at udnytte sin installerede base, særligt i Europa, og tilbyder generelt et lavere total cost of ownership (TCO) i forhold til andre leverandører."


Cisco og Microsoft er markedsledere 
En virksomhed som Cisco, der vurderes til at være markedsleder, får følgende ord med på vejen:

"Cisco tilbyder en fuld UC-suite med stærk, skalerbar understøttelse af IM/presence, video, telefoni og mange konferencemuligheder."

Dog skriver Gartner også om Cisco:

"Gartner-kunder fortæller jævnligt, at de presses til at anvende
Ciscos netværksinfrastruktur til datakommunikation og i nogle tilfælde endda Cisco data center solution (UCS) for at opnå en optimal UC-udrulning."

Microsoft, der i de senere år har satset stort på sin Lync-løsning, ser ud til at have held med den strategi.

"Microsoft Lync fortsætter med at gøre signifikante indhug i markedet og er attraktiv for mange virksomheder," bemærker Gartner, men skriver dog samtidig:

"Få it-chefer rapporterer, at de har fuldstændig elimineret deres PBX (telefonsystem, red.) med Lync-implementeringer. Typisk udrulles Lync-telefoni til en undergruppe af ansatte, mens IM/presence og webkonferencer bliver udrullet på tværs af den bredere medarbejdergruppe."

Gartner har vurderet en stribe UC-leverandører i rapporten. Du kan læse den i fuld længde her.

Falmer interesse?
En helt ny opgørelse fra IDC viser i øvrigt, at interessen for de virtuelle møder måske er ved at dampe noget af.

I hvert fald faldt omsætningen på markedet for videokonferencer og telepresence med 10,7 procent fra andet kvartal 2012 til andet kvartal i år, skriver IDC.

Når man ser den aktuelle kvartalsomsætning i forhold til, da markedet toppede i fjerde kvartal 2011, er der tale om et fald på hele 34,3 procent.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

TDC's NetDesign køber stor konkurrent

Hov! Pludselig falmer interessen for ellers populær it-løsning

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.