Artikel top billede

Dansk it-firma hårdt ramt af fejlskud på 40 millioner - egenkapital hakket i bund

Et voldsomt komplekst it-projekt har revet godt i egenkapitalen hos stort dansk it-firma, der kom til at bruge fire gange så mange mandetimer på opgaven som beregnet.

Det danske konsulenthus Proactive er hårdt ramt af et fejlvurderet it-projekt, som har været så dyrt for selskabet, at det har revet stort set hele selskabets egenkapital væk.

Proactive havde ifølge Version2 afsat 20.000 mandetimer til at bygge hjemmeværnets nye it-system.

Men opgaven endte med at kræve 85.000 mandetimer - uden at få en krone mere for opgaven.

"Det er ikke sjovt for en forretning som vores at gå så meget galt i byen, som vi gjorde her. Vi ender med et tab på 30 til 40 millioner kroner på det her projekt, når det hele er gjort op," siger Proactive-direktør Max Sejbæk til Version2.

Det fejlvurderede projekt har ført til, at Proactive er kommet ud med et underskud på 6,2 millioner kroner. Samtidig er selskabets egenkapital næsten forsvundet.

"Selvfølgelig er det ærgerligt med så stort et tab, og det har ramt vores egenkapital hårdt. Men vi har ikke mistet nogen kunder, ingen har udtrykt bekymring, og vores medarbejdertilfredshed er i top. Så det har været dyre lærepenge, men det er ikke noget, der truer vores eksistens," siger Max Sejbæk til Version 2.

Mere kompleks end ventet

Selskabet bød oprindeligt på opgaven med at udvikle it-projeket HJV.DK version 2 uden at erkende den nøjagtige arbejdsmængde, som ville være påkrævet for at integrere til forsvarets øvrige it-systemer.

Forsinkelsen har været på to år.

Max Sejbæk siger til Version2, at Proactive helt undervurderede kompleksiteten i hjemmeværnets infrastruktur - ikke mindst når det gælder forsvarets SAP-systemer.

Han siger, at Proactive ikke kunne læse i udbudsmaterialet, at der var tale om en så kompleks backend.

"Vi er bundet af fastpris og skal levere løsningen, uanset om vi tog fejl eller ej," siger han til Version2.

Max Sejbæk fortæller, at Proactive i dag har et "fantastisk samarbejde" med hjemmeværnet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere