Artikel top billede

Dansk it-firma hårdt ramt af fejlskud på 40 millioner - egenkapital hakket i bund

Et voldsomt komplekst it-projekt har revet godt i egenkapitalen hos stort dansk it-firma, der kom til at bruge fire gange så mange mandetimer på opgaven som beregnet.

Det danske konsulenthus Proactive er hårdt ramt af et fejlvurderet it-projekt, som har været så dyrt for selskabet, at det har revet stort set hele selskabets egenkapital væk.

Proactive havde ifølge Version2 afsat 20.000 mandetimer til at bygge hjemmeværnets nye it-system.

Men opgaven endte med at kræve 85.000 mandetimer - uden at få en krone mere for opgaven.

"Det er ikke sjovt for en forretning som vores at gå så meget galt i byen, som vi gjorde her. Vi ender med et tab på 30 til 40 millioner kroner på det her projekt, når det hele er gjort op," siger Proactive-direktør Max Sejbæk til Version2.

Det fejlvurderede projekt har ført til, at Proactive er kommet ud med et underskud på 6,2 millioner kroner. Samtidig er selskabets egenkapital næsten forsvundet.

"Selvfølgelig er det ærgerligt med så stort et tab, og det har ramt vores egenkapital hårdt. Men vi har ikke mistet nogen kunder, ingen har udtrykt bekymring, og vores medarbejdertilfredshed er i top. Så det har været dyre lærepenge, men det er ikke noget, der truer vores eksistens," siger Max Sejbæk til Version 2.

Mere kompleks end ventet

Selskabet bød oprindeligt på opgaven med at udvikle it-projeket HJV.DK version 2 uden at erkende den nøjagtige arbejdsmængde, som ville være påkrævet for at integrere til forsvarets øvrige it-systemer.

Forsinkelsen har været på to år.

Max Sejbæk siger til Version2, at Proactive helt undervurderede kompleksiteten i hjemmeværnets infrastruktur - ikke mindst når det gælder forsvarets SAP-systemer.

Han siger, at Proactive ikke kunne læse i udbudsmaterialet, at der var tale om en så kompleks backend.

"Vi er bundet af fastpris og skal levere løsningen, uanset om vi tog fejl eller ej," siger han til Version2.

Max Sejbæk fortæller, at Proactive i dag har et "fantastisk samarbejde" med hjemmeværnet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.