Artikel top billede

Overvåget præsident bygger alternativ til Gmail

Præsident er blevet så sur over amerikansk overvågning, at landet nu bygger en alternativ mail-tjeneste til Gmail og Hotmail til landets næsten 200 millioner borgere.

I Brasilien har man fået nok af overvågning.

I kølvandet på oplysninger om, at dets præsident skulle være blevet kigget i kortene, skrider det store land nu til modtræk.

Det skriver The New York Times.

Således har landets myndigheder beordret det brasilianske postvæsen til at "...udvikle et nationalt e-mail-system, der giver brugerne mulighed for at sende krypterede mails...".

Være klar i 2014

Dermed skulle det være vanskeligere for udenlandske efterretningstjenester at få adgang til oplysninger.

"Det nye system, der er planlagt til at gå i luften i begyndelsen af 2014, er tænkt som et alternativ til de amerikanske services som Gmail og Hotmail," skriver avisen.

I øvrigt har landet også bedt et fransk og italiansk firma om at bygge et satellit-system til brug for både militæret og civile.

Eksperter er dog skeptiske omkring sikkerheden og tvivler på, at landet via de nye tiltag kan sikre sig mod overvågning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere