Artikel top billede

Hvad kan få dig til at købe en Nokia-telefon?

Afstemning: De udvikler på livet løs, men kunderne tænder bare ikke på Nokias Windows-baserede smartphones. Hvad skal der til, for at du vil købe en Windows Phone fra Nokia? Giv dit bud her.

Pengene vælter ud af verdens engang største mobilproducent, Nokia, der nu står til at blive overtaget af Microsoft, som har flere gode grunde til at købe det finske selskab.

Dem kan du læse mere om her.

Nokia tabte i andet kvartal cirka to milliarder kroner. Det er mange penge, men trods alt langt fra de 11,4 milliarder kroner, som Nokia tabte i andet kvartal i fjor.

Sådan har det set ud længe: Vi er vidne til en af teknologi-industriens helt store nedture.

Tager kampen op

Det kan dog sagtens være, at nedturen kan stoppes.

I hvert fald er det Microsofts hensigt med købet af Nokias mobil-forretning at skabe en muskelstærk, strømlinet og udviklings-orienteret virksomhed, der for alvor kan tage kampen op med Apple og de mange Android-baserede smartphone-producenter.

Microsoft og Nokia lancerede i august 2012 den opdaterede Windows Phone 8, der med sine smarte funktioner skulle bane vejen for succes. Du kan læse mere om telefonen her.

Men trods ganske pæne anmeldelser af både software og hardware har det været yderst begrænset med successen, selv om smartphone-markedet bare vokser og vokser.

Windows Phone sidder i den seneste opgørelse fra analysehuset IDC således på blot 3,7 procent af markedet, mens Android sidder på 79,3 procent og iOS på 13,2 procent.

Som altid er det kunderne, der bestemmer.

Hvad skal Nokia og Microsoft gøre for at få dig til at overveje at købe en Windows-telefon, næste gang du skal skifte?

Læg din stemme herunder. Og skriv gerne et bidrag i debattråden, hvis du synes, at der mangler relevante svarmuligheder.

Læs også:

Her er forklaringen: Derfor vil Microsoft overtage Nokia

Her er Windows Phone 8: Skal redde Nokia og Microsoft

Dødskamp på smartphone-markedet: Kun plads til to OS'er
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.