Artikel top billede

HP mistænkes for omfattende korruption

HP efterforskes for overtrædelser af korruptions-lovgivningen.

Har HP i Polen i strid med amerikansk korruptionslovgivning stået bag udbetaling af pengebeløb for at få adgang til lukrative ordrer i den offentlige sektor?

Det mener det polske anti-korruptions-agentur kan være tilfældet.

Derfor indleder agenturet nu i samarbejde med den amerikanske handelskommission en nærmere bestikkelses-undersøgelse af sagen.

Den hovedmistænkte er ifølge HP en ansat i Hewlett-Packard Polska, som angiveligt har betalt bestikkelse i en række tilfælde.

Sager i flere lande

Bestikkelses-sagen er blot den seneste i en række, der i den seneste tid har ramt HP.

De amerikanske myndigheder efterforsker således lignende korruptionssager, hvor HP er involveret, i blandt andet Rusland, Mexico samt i en række Commonwealth-lande.

Ligeledes er de tyske myndigheder i gang med at efterforske beskyldninger om, at fire tidligere og nuværende HP-ansatte i Tyskland har været involveret i bestikkelse, underslæb og skatteunddragelse i forbindelse med salg af et it-netværk til en russisk kunde mellem 2001 og 2006.

HP meddeler, at selskabet samarbejder om undersøgelserne, som ifølge de amerikanske myndigheder blandt andet er centreret om overtrædelse af den amerikanske korruptions-lov, FCPA (Foreign Corrupt Practices Act).

Ifølge denne lov er det ulovligt for personer og firmaer i en række tilfælde at betale udenlandske embedsmænd eller offentlige repræsentanter for at assistere i arbejdet med at lande nye ordrer eller lignende.

Ifølge HP er det imidlertid almindelig praksis i mange lande.

"Det er i mange lande - især med udviklingsøkonomier - almindelig praksis at anvende forretningsmetoder, som ikke er lovlige ifølge de regler, der gælder for os - som for eksempel Foreign Corrupt Practices Act," lyder det fra HP.

Tidligere har også IBM og Oracle været inddraget i lignende sager om overtrædelse af FCPA.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.