Artikel top billede

Dansk 4G på de nye iPhones: Disse selskaber kan levere

TDC har nu fået en afklaring på, om Apples nye iPhones understøtter de frekvenser, som selskabet udbyder 4G på - og som ikke var understøttet med iPhone 5.

For TDC har iPhone 5 været et lidt anstrengt bekendtskab.

iPhonen, som blev lancerede sidste efterår, understøtter nemlig ikke LTE/4G på 2600 MHz og 800 MHz, som TDC udbyder det hurtige netværk på.

I stedet fokuserer iPhone 5 på at understøtte blandt andet 1800 MHz, som eksempelvis 3, Telia og Telenor anvender til 4G.

Men nu kan TDC - sammen med en række andre europæiske teleselskaber - glæde sig over, at de to spritnye iPhones fra Apple, iPhone 5S og 5C, rent faktisk kommer i versioner, der er målrettet det europæiske marked.

"Vi er super glade over lanceringen i går aftes, fordi vores langtrækkende frekvensbånd bliver understøttet. Det er trods alt dem, der er de dominerende i Europa, så det er vi rigtig glade for," siger TDC's indkøbschef, Morten Jensen, til Computerworld. 

Blandt andre Deutsche Telecom og British Telecom har haft samme udfordringer som TDC med iPhone 5. 

Dette oplyser Apple

Apples oversigt over de forskellige versioner af 5S og 5C, der vil blive sendt på markedet, fremgår det, at der kommer versioner, der understøtter både 2600 MHz og 800 MHz til lande som Frankrig, Tyskland og England.

Dermed må det formodes, at TDC også får mulighed for at sælge disse, når iPhone 5S og 5C formentlig kommer til det danske marked i december.

TDC har som andre danske teleselskaber investeret milliard-beløb i at kunne udbyde 4G, og da iPhonen er en af de absolut bedst sælgende smartphones her i Danmark, er det ikke ligefrem til TDC's fordel, hvis kunderne ikke kan benytte denne telefon til selskabets 4G-netværk.

Men det problem ser altså nu ud til at være fjernet med de to nye iPhones fra Apple.

Og selvom iPhonen blot er en ud af mange smartphones i TDC's sortiment, spiller den en særlig rolle, forklarer indkøbschef Morten Jensen.

"Selvfølgelig er iPhone utrolig vigtig for os, og det at de nu understøtter vores LTE-frekvenser gør bare det hele meget sjovere for vores kunder."

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Her er Apples to nye iPhones: Lokker med lav pris og fingeraftryk

TDC's iPhone-forbandelse kan blive brudt i morgen

Se billederne: Her er alt, hvad Apple præsenterede
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
"Hvorfor skal folk bruge tid på alt det nye, hvis man som organisation belønner dem for alt det, som allerede virker?"
"De fleste store virksomheder kæmper med at integrere nye ideer og opfindelser i deres store maskine. Oftest fordi de har så travlt med de stærke løsninger, som de allerede har."
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Hvad koster det egentlig…? Tag overblikket tilbage over dine omkostninger i skyen
Mange organisationer arbejder på tværs af flere cloudplatforme – men er udfordret af, at det kan være næsten umuligt at vide, hvad man betaler for og hvorfor.