Artikel top billede

Dansk 4G på de nye iPhones: Disse selskaber kan levere

TDC har nu fået en afklaring på, om Apples nye iPhones understøtter de frekvenser, som selskabet udbyder 4G på - og som ikke var understøttet med iPhone 5.

For TDC har iPhone 5 været et lidt anstrengt bekendtskab.

iPhonen, som blev lancerede sidste efterår, understøtter nemlig ikke LTE/4G på 2600 MHz og 800 MHz, som TDC udbyder det hurtige netværk på.

I stedet fokuserer iPhone 5 på at understøtte blandt andet 1800 MHz, som eksempelvis 3, Telia og Telenor anvender til 4G.

Men nu kan TDC - sammen med en række andre europæiske teleselskaber - glæde sig over, at de to spritnye iPhones fra Apple, iPhone 5S og 5C, rent faktisk kommer i versioner, der er målrettet det europæiske marked.

"Vi er super glade over lanceringen i går aftes, fordi vores langtrækkende frekvensbånd bliver understøttet. Det er trods alt dem, der er de dominerende i Europa, så det er vi rigtig glade for," siger TDC's indkøbschef, Morten Jensen, til Computerworld. 

Blandt andre Deutsche Telecom og British Telecom har haft samme udfordringer som TDC med iPhone 5. 

Dette oplyser Apple

Apples oversigt over de forskellige versioner af 5S og 5C, der vil blive sendt på markedet, fremgår det, at der kommer versioner, der understøtter både 2600 MHz og 800 MHz til lande som Frankrig, Tyskland og England.

Dermed må det formodes, at TDC også får mulighed for at sælge disse, når iPhone 5S og 5C formentlig kommer til det danske marked i december.

TDC har som andre danske teleselskaber investeret milliard-beløb i at kunne udbyde 4G, og da iPhonen er en af de absolut bedst sælgende smartphones her i Danmark, er det ikke ligefrem til TDC's fordel, hvis kunderne ikke kan benytte denne telefon til selskabets 4G-netværk.

Men det problem ser altså nu ud til at være fjernet med de to nye iPhones fra Apple.

Og selvom iPhonen blot er en ud af mange smartphones i TDC's sortiment, spiller den en særlig rolle, forklarer indkøbschef Morten Jensen.

"Selvfølgelig er iPhone utrolig vigtig for os, og det at de nu understøtter vores LTE-frekvenser gør bare det hele meget sjovere for vores kunder."

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Her er Apples to nye iPhones: Lokker med lav pris og fingeraftryk

TDC's iPhone-forbandelse kan blive brudt i morgen

Se billederne: Her er alt, hvad Apple præsenterede
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.