Artikel top billede

Fire nye Chromebooks med Google klar

Intels Haswell-arkitektur danner grundlaget for fire nye bærbare med Googles Chrome OS.

SAN FRANCISCO: I forbindelse med Intels årlige udviklerkonference, IDF, lancerede en række producenter ny hardware, der anvender Intels Haswell-arkitektur kombineret med Googles browserbaserede Chrome OS.

Ikke overraskende kom to af de fire nye enheder fra veteranerne HP og Acer, der tidligere har leveret Chromebooks.

HP's Chromebook er designet helt fra bunden og har en 14" skærm, hvilket gør det til den største Chromebook på markedet.

Lidt mindre er Acers nye Chromebook, der sammen med Toshibas Chromebook udgør de tre Chromebooks, der blev vist. Alle tre har en batterilevetid på omkring ni timer, sagde Doug Fisher, der er Intels øverste chef for software og services.

Den fjerde enhed er en såkaldt Chromebox. Det er en enhed uden skærm og tastatur, som kan anvendes til blandt andet kiosker eller i hjemmet, hvor den kan sluttes til det traditionelle fladskærms-tv.

Alle fire produkter skulle være klar, i god tid inden julehandlen for alvor begynder.

Det er dog usikkert, hvor mange af modellerne der lander i Danmark, hvor systemet to år efter lanceringen ikke rigtigt har fået fat. En søgning på Edbpriser.dk efter "Chromebook" viser således blot to modeller fra henholdsvis Acer og HP til salg til priser mellem 2.200 og 2.800 kroner.

Det kan måske også forklare, at Chrome OS, ifølge Danske Medier Researchs browser- og operativsystem-barometer, står for blot 0,006% af sidevisningerne på de målte sider i Danmark.

Læs mere: Er du nysgerrig testede vi CR-48 Chromebooken for et par år siden

Opdatering: Vores amerikanske kollegaer har haft fat i de fire bærbare
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere