Artikel top billede

Fire nye Chromebooks med Google klar

Intels Haswell-arkitektur danner grundlaget for fire nye bærbare med Googles Chrome OS.

SAN FRANCISCO: I forbindelse med Intels årlige udviklerkonference, IDF, lancerede en række producenter ny hardware, der anvender Intels Haswell-arkitektur kombineret med Googles browserbaserede Chrome OS.

Ikke overraskende kom to af de fire nye enheder fra veteranerne HP og Acer, der tidligere har leveret Chromebooks.

HP's Chromebook er designet helt fra bunden og har en 14" skærm, hvilket gør det til den største Chromebook på markedet.

Lidt mindre er Acers nye Chromebook, der sammen med Toshibas Chromebook udgør de tre Chromebooks, der blev vist. Alle tre har en batterilevetid på omkring ni timer, sagde Doug Fisher, der er Intels øverste chef for software og services.

Den fjerde enhed er en såkaldt Chromebox. Det er en enhed uden skærm og tastatur, som kan anvendes til blandt andet kiosker eller i hjemmet, hvor den kan sluttes til det traditionelle fladskærms-tv.

Alle fire produkter skulle være klar, i god tid inden julehandlen for alvor begynder.

Det er dog usikkert, hvor mange af modellerne der lander i Danmark, hvor systemet to år efter lanceringen ikke rigtigt har fået fat. En søgning på Edbpriser.dk efter "Chromebook" viser således blot to modeller fra henholdsvis Acer og HP til salg til priser mellem 2.200 og 2.800 kroner.

Det kan måske også forklare, at Chrome OS, ifølge Danske Medier Researchs browser- og operativsystem-barometer, står for blot 0,006% af sidevisningerne på de målte sider i Danmark.

Læs mere: Er du nysgerrig testede vi CR-48 Chromebooken for et par år siden

Opdatering: Vores amerikanske kollegaer har haft fat i de fire bærbare
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.