Artikel top billede

KMD-monopol skal i udbud - men selskabet hænger i bremsen

KMD's mange monopol-systemer skal i udbud, fordi det vil indbringe en kæmpe gevinst hvert år, men nu skrider udbudsplanen. Læs her hvorfor.

KMD-forsinkelse fører til, at udbud af KMD's monopol-systemer forlænges.

Sådan ser den seneste udvikling ud for den store plan om at konkurrenceudsætte KMD's monopol på det kommunale område.

For nu oplyser kommunernes it-selskab, Kombit, at en KMD-forsinkelse er skyld i en forsinkelse af tidsplanen for de kommende udbud.

Under tidsplanen på Kombits hjemmeside kan man læse:

"KMD er forsinket med tilbud på udfasning af de eksisterende systemer. Tidsplanen revideres så snart aftaler er indgået."

Derfor forsinkes udbud

Hos Kombit bekræfter kommunikationschef Mikkel Tang Hedegaard, at tidsplanen vil blive ændret.

"Vi venter på KMD's tilbud på udfasning af de gamle systemer. Det gælder snitflader og meget mere. Før forhandlingen med KMD er på plads, er det svært at sætte projekterne i udbud," fortæller han.

Han oplyser videre, at Kombit forventer, at en løsning med KMD falder på plads senest 1. november 2013. Og at udbuddene derfor kan begynde ved årsskiftet.

Fra udbud til udrulning

Oprindeligt var planen, at udbuddene skulle skydes i gang 3. og 4. kvartal i år.

Konkret fremgår det af tidsplanen, at de såkaldte støttesystemer skulle i udbud i perioden 3.-4.-kvartal 2013, mens udviklingen var sat til 1. kvartal 2014 til og med 3. kvartal.

I 4. kvartal 2014 skulle støttesystemerne så udrulles, fremgår det af planen.

Også kommunernes ydelsessystemer skulle i udbud 3. og 4. kvartal i år, men udrulningen først sat til at begynde 2. halvår 2015.

De øvrige monopol-systemer, SAPA og det såkaldte sygedagpenge-system, er i den ikke-reviderede tidsplan sat til at skulle i udbud 4. kvartal 2013.  

Forlænge KMD-monopol?

Kombit kan "ikke på nuværende tidspunkt" sige, hvorvidt forsinkelsen af udbudene i sidste ende også vil betyde en forsinkelse af udrulningen - og dermed reelt forlænge KMD's monopol.

Tidligere udmeldinger har i øvrigt gået på, at kommunerne tilsammen vil spare omkring en halv milliard kroner årligt, når monopol-systemerne er blevet konkurrenceudsat.

KMD's årlige omsætning på monopol-området er over en milliard kroner.

Hos KMD er kommentaren fra pressechef Christoffer Hellmann:

"Det er rigtigt, at vi i øjeblikket drøfter udfasningsassistance af de eksisterende systemer. Der er tale om en større transition af samfundskritiske systemer, som vi har en god og konstruktiv dialog med Kombit om".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere






Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.