Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

KMD-monopol skal i udbud - men selskabet hænger i bremsen

KMD's mange monopol-systemer skal i udbud, fordi det vil indbringe en kæmpe gevinst hvert år, men nu skrider udbudsplanen. Læs her hvorfor.

KMD-forsinkelse fører til, at udbud af KMD's monopol-systemer forlænges.

Sådan ser den seneste udvikling ud for den store plan om at konkurrenceudsætte KMD's monopol på det kommunale område.

For nu oplyser kommunernes it-selskab, Kombit, at en KMD-forsinkelse er skyld i en forsinkelse af tidsplanen for de kommende udbud.

Under tidsplanen på Kombits hjemmeside kan man læse:

"KMD er forsinket med tilbud på udfasning af de eksisterende systemer. Tidsplanen revideres så snart aftaler er indgået."

Derfor forsinkes udbud

Hos Kombit bekræfter kommunikationschef Mikkel Tang Hedegaard, at tidsplanen vil blive ændret.

"Vi venter på KMD's tilbud på udfasning af de gamle systemer. Det gælder snitflader og meget mere. Før forhandlingen med KMD er på plads, er det svært at sætte projekterne i udbud," fortæller han.

Han oplyser videre, at Kombit forventer, at en løsning med KMD falder på plads senest 1. november 2013. Og at udbuddene derfor kan begynde ved årsskiftet.

Fra udbud til udrulning

Oprindeligt var planen, at udbuddene skulle skydes i gang 3. og 4. kvartal i år.

Konkret fremgår det af tidsplanen, at de såkaldte støttesystemer skulle i udbud i perioden 3.-4.-kvartal 2013, mens udviklingen var sat til 1. kvartal 2014 til og med 3. kvartal.

I 4. kvartal 2014 skulle støttesystemerne så udrulles, fremgår det af planen.

Også kommunernes ydelsessystemer skulle i udbud 3. og 4. kvartal i år, men udrulningen først sat til at begynde 2. halvår 2015.

De øvrige monopol-systemer, SAPA og det såkaldte sygedagpenge-system, er i den ikke-reviderede tidsplan sat til at skulle i udbud 4. kvartal 2013.  

Forlænge KMD-monopol?

Kombit kan "ikke på nuværende tidspunkt" sige, hvorvidt forsinkelsen af udbudene i sidste ende også vil betyde en forsinkelse af udrulningen - og dermed reelt forlænge KMD's monopol.

Tidligere udmeldinger har i øvrigt gået på, at kommunerne tilsammen vil spare omkring en halv milliard kroner årligt, når monopol-systemerne er blevet konkurrenceudsat.

KMD's årlige omsætning på monopol-området er over en milliard kroner.

Hos KMD er kommentaren fra pressechef Christoffer Hellmann:

"Det er rigtigt, at vi i øjeblikket drøfter udfasningsassistance af de eksisterende systemer. Der er tale om en større transition af samfundskritiske systemer, som vi har en god og konstruktiv dialog med Kombit om".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere