Fyret efter 30 år: Dansk IBM-mand får erstatning

En medarbejder med knap 30 års anciennitet har fået rettens ord for, at han skal have små 150.000 kroner ekstra i fratrædelse efter sin fyring hos IBM Danmark.

En dom afsagt i retten i Lyngby betyder, at en fyret dansk IBM-medarbejder skal have udbetalt 149.333,34 kroner af sin tidligere arbejdsgiver.

Dertil kommer, at Dansk Industri, der førte sagen for IBM Danmark ApS, skal betale sagsomkostningerne på 33.999 kroner til Finansforbundet, der førte sagen for den nu tidligere IBM-ansatte.

Sagen drejer sig om, hvorvidt den IBM-ansatte, hvis navn er redaktionen bekendt og fremgår af en udskrift af dommen, som Computerworld har fået aktindsigt i, har fået nok penge udbetalt i fratrædelses-ordningen.
 
"Uenigheden vedrører dels, om sagsøgeren i fritstillingsperioden var berettiget til at modtage et tillæg kaldet weekendtillæg udgørende 44 procent af lønnen optjent i weekender og søn - og helligdage," står der i domsudskriften.
 
Begyndte i 1978
Men også på andre punkter er der opstået strid mellem IBM Danmark og den ansatte, der har anciennitet siden 1978 ifølge dommen.

"Uenigheden vedrører dels, om der ved beregningen af en aftalt fratrædelsesgodtgørelse på "9 månedslønninger", der lå ud over godtgørelsen efter funktionærlovens § 2a, skulle indgå pensionsbidrag og et skifteholdstillæg udgørende 25 procent af månedslønnen," hedder det i den 15 sider lange dom.

Af dommen kommer en stribe detaljer i sagen frem.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Dette smartwatch er som skabt til at krydse Gobi-ørkenen – men det fungerer også fint herhjemme
Garmin Instinct Solar er et af de første smart-ure, som slet ikke behøver at blive opladet – det har sin fordele og naturligvis også sine begrænsinger.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.