Artikel top billede

Genevieve Bell fra Intel viser hvordan brugerens gang kan virke som en nøgle på en smartphone. Går brugeren pludseligt anderledes registrerer telefonen ændringen og låser.

Avanceret Intel-løsning giver baghjul til Apples fingeraftryks-læser

Fingeraftryk er meget smart, men Intel forsøger at tage sikkerheden på din mobile enhed et skridt videre - bogstaveligt talt.

SAN FRANCISCO: Apple synes sikkert, at deres fingeraftryksteknologi i den nye iPhone 5S er meget smart. Men Intel har en teknologi oppe i ærmet, som tager sikkerheden et skridt videre - bogstaveligt talt. 

Det viste Intel, da de brugte sidstedagen på deres udviklerkonference til at vise nyheder fra forskningsafdelingen præsenteret af antropologen Genevieve Bell, der er chef for alle Intels antropologer, etnografer og sociologer.

På scenen viste hun blandt andet en smartphone med en app, der kan genkende sin bruger på gangen - uanset hvilken slags fodtøj, man har iført sig.

På scenen gik forskeren Lama Nachman rundt med en smartphone, der registrerede hendes gang ved hjælp af det indbyggede accelerometer og gyroskop. Resultatet blev vist på en storskærm for hele salen.

Efter at Lama Nachman havde bevæget sig lidt rundt med telefonen, gav hun den til Genevieve Bell, der efter blot nogle få skridt oplevede, at smartphonen låste og forhindrede hende i ar bruge den.

Demonstrationen var en del af forskningsafdelingens projekt om, hvor langt man kan gå med at gøre elektronik personlig, således at den bliver nemmere og sikrere at betjene.

Forskningsprojektet ser også på verden efter smartphonen, hvor den traditionelle smartphone, efter Intels opfattelse, vil blive afløst af en langt række forskelligt udstyr, der vil kommunikere direkte med hinanden og vil anvende en mobil router til at kommunikere med omverdenen.

Den mobile router findes allerede til dels som en del af de nuværende smartphones mulighed for internet-deling, men vil kunne gøres endnu mere effektive og billigere ved blandt andet at droppe skærmen, som udgør en stor del af produktionsprisen. Samtidig skal der også ske yderligere udvikling i den software, som den mobile router skal anvende.

På den måde kan man adskille netforbindelse og enheder, sådan at for eksempel intelligente bio-sensorer eller andre enheder kan kommunikere via dit mobile hotspot.

Læs også:

Apple forklarer: Sådan virker vores fingeraftryks-teknologi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?