Artikel top billede

Genevieve Bell fra Intel viser hvordan brugerens gang kan virke som en nøgle på en smartphone. Går brugeren pludseligt anderledes registrerer telefonen ændringen og låser.

Avanceret Intel-løsning giver baghjul til Apples fingeraftryks-læser

Fingeraftryk er meget smart, men Intel forsøger at tage sikkerheden på din mobile enhed et skridt videre - bogstaveligt talt.

SAN FRANCISCO: Apple synes sikkert, at deres fingeraftryksteknologi i den nye iPhone 5S er meget smart. Men Intel har en teknologi oppe i ærmet, som tager sikkerheden et skridt videre - bogstaveligt talt. 

Det viste Intel, da de brugte sidstedagen på deres udviklerkonference til at vise nyheder fra forskningsafdelingen præsenteret af antropologen Genevieve Bell, der er chef for alle Intels antropologer, etnografer og sociologer.

På scenen viste hun blandt andet en smartphone med en app, der kan genkende sin bruger på gangen - uanset hvilken slags fodtøj, man har iført sig.

På scenen gik forskeren Lama Nachman rundt med en smartphone, der registrerede hendes gang ved hjælp af det indbyggede accelerometer og gyroskop. Resultatet blev vist på en storskærm for hele salen.

Efter at Lama Nachman havde bevæget sig lidt rundt med telefonen, gav hun den til Genevieve Bell, der efter blot nogle få skridt oplevede, at smartphonen låste og forhindrede hende i ar bruge den.

Demonstrationen var en del af forskningsafdelingens projekt om, hvor langt man kan gå med at gøre elektronik personlig, således at den bliver nemmere og sikrere at betjene.

Forskningsprojektet ser også på verden efter smartphonen, hvor den traditionelle smartphone, efter Intels opfattelse, vil blive afløst af en langt række forskelligt udstyr, der vil kommunikere direkte med hinanden og vil anvende en mobil router til at kommunikere med omverdenen.

Den mobile router findes allerede til dels som en del af de nuværende smartphones mulighed for internet-deling, men vil kunne gøres endnu mere effektive og billigere ved blandt andet at droppe skærmen, som udgør en stor del af produktionsprisen. Samtidig skal der også ske yderligere udvikling i den software, som den mobile router skal anvende.

På den måde kan man adskille netforbindelse og enheder, sådan at for eksempel intelligente bio-sensorer eller andre enheder kan kommunikere via dit mobile hotspot.

Læs også:

Apple forklarer: Sådan virker vores fingeraftryks-teknologi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere