Artikel top billede

Genevieve Bell fra Intel viser hvordan brugerens gang kan virke som en nøgle på en smartphone. Går brugeren pludseligt anderledes registrerer telefonen ændringen og låser.

Avanceret Intel-løsning giver baghjul til Apples fingeraftryks-læser

Fingeraftryk er meget smart, men Intel forsøger at tage sikkerheden på din mobile enhed et skridt videre - bogstaveligt talt.

SAN FRANCISCO: Apple synes sikkert, at deres fingeraftryksteknologi i den nye iPhone 5S er meget smart. Men Intel har en teknologi oppe i ærmet, som tager sikkerheden et skridt videre - bogstaveligt talt. 

Det viste Intel, da de brugte sidstedagen på deres udviklerkonference til at vise nyheder fra forskningsafdelingen præsenteret af antropologen Genevieve Bell, der er chef for alle Intels antropologer, etnografer og sociologer.

På scenen viste hun blandt andet en smartphone med en app, der kan genkende sin bruger på gangen - uanset hvilken slags fodtøj, man har iført sig.

På scenen gik forskeren Lama Nachman rundt med en smartphone, der registrerede hendes gang ved hjælp af det indbyggede accelerometer og gyroskop. Resultatet blev vist på en storskærm for hele salen.

Efter at Lama Nachman havde bevæget sig lidt rundt med telefonen, gav hun den til Genevieve Bell, der efter blot nogle få skridt oplevede, at smartphonen låste og forhindrede hende i ar bruge den.

Demonstrationen var en del af forskningsafdelingens projekt om, hvor langt man kan gå med at gøre elektronik personlig, således at den bliver nemmere og sikrere at betjene.

Forskningsprojektet ser også på verden efter smartphonen, hvor den traditionelle smartphone, efter Intels opfattelse, vil blive afløst af en langt række forskelligt udstyr, der vil kommunikere direkte med hinanden og vil anvende en mobil router til at kommunikere med omverdenen.

Den mobile router findes allerede til dels som en del af de nuværende smartphones mulighed for internet-deling, men vil kunne gøres endnu mere effektive og billigere ved blandt andet at droppe skærmen, som udgør en stor del af produktionsprisen. Samtidig skal der også ske yderligere udvikling i den software, som den mobile router skal anvende.

På den måde kan man adskille netforbindelse og enheder, sådan at for eksempel intelligente bio-sensorer eller andre enheder kan kommunikere via dit mobile hotspot.

Læs også:

Apple forklarer: Sådan virker vores fingeraftryks-teknologi




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere