Artikel top billede

Genevieve Bell fra Intel viser hvordan brugerens gang kan virke som en nøgle på en smartphone. Går brugeren pludseligt anderledes registrerer telefonen ændringen og låser.

Avanceret Intel-løsning giver baghjul til Apples fingeraftryks-læser

Fingeraftryk er meget smart, men Intel forsøger at tage sikkerheden på din mobile enhed et skridt videre - bogstaveligt talt.

SAN FRANCISCO: Apple synes sikkert, at deres fingeraftryksteknologi i den nye iPhone 5S er meget smart. Men Intel har en teknologi oppe i ærmet, som tager sikkerheden et skridt videre - bogstaveligt talt. 

Det viste Intel, da de brugte sidstedagen på deres udviklerkonference til at vise nyheder fra forskningsafdelingen præsenteret af antropologen Genevieve Bell, der er chef for alle Intels antropologer, etnografer og sociologer.

På scenen viste hun blandt andet en smartphone med en app, der kan genkende sin bruger på gangen - uanset hvilken slags fodtøj, man har iført sig.

På scenen gik forskeren Lama Nachman rundt med en smartphone, der registrerede hendes gang ved hjælp af det indbyggede accelerometer og gyroskop. Resultatet blev vist på en storskærm for hele salen.

Efter at Lama Nachman havde bevæget sig lidt rundt med telefonen, gav hun den til Genevieve Bell, der efter blot nogle få skridt oplevede, at smartphonen låste og forhindrede hende i ar bruge den.

Demonstrationen var en del af forskningsafdelingens projekt om, hvor langt man kan gå med at gøre elektronik personlig, således at den bliver nemmere og sikrere at betjene.

Forskningsprojektet ser også på verden efter smartphonen, hvor den traditionelle smartphone, efter Intels opfattelse, vil blive afløst af en langt række forskelligt udstyr, der vil kommunikere direkte med hinanden og vil anvende en mobil router til at kommunikere med omverdenen.

Den mobile router findes allerede til dels som en del af de nuværende smartphones mulighed for internet-deling, men vil kunne gøres endnu mere effektive og billigere ved blandt andet at droppe skærmen, som udgør en stor del af produktionsprisen. Samtidig skal der også ske yderligere udvikling i den software, som den mobile router skal anvende.

På den måde kan man adskille netforbindelse og enheder, sådan at for eksempel intelligente bio-sensorer eller andre enheder kan kommunikere via dit mobile hotspot.

Læs også:

Apple forklarer: Sådan virker vores fingeraftryks-teknologi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.