Artikel top billede

Tablet-pc kører på solskin

Denne tablet-pc bruger blot 4,5 Watt - og kan lades op med solceller.

SAN FRANCISO: I mange lande i den tredje verden bliver skolegangen og undervisningen hæmmet af manglende elektricitet. Til gengæld skinner solen oftere end på vores kolde breddegradder.

Derfor har Intels forskningsafdeling udviklet en prototype, der består af en tavle-computer, der er kombineret med et panel med solceller.

Det interessante er, at computerens effektforbrug er helt nede på 4,5 Watt - selv når der vises video i fuld HD. Panelet med solceller fylder mindre end et A4-ark og kan levere 5 Watt når det er letskyet, hvilket er nok til at drive computeren, samtidig med at batteriet bliver opladet.

Intel har udviklet et særligt printkort med elektronik, der gør det muligt at slutte solcellepanelet direkte til det sædvanlige stik, hvor man normalt tilslutter en traditionel oplader.

Intel håber på denne måde, at mange firmaer vil starte udviklingen af egentlige produkter, når der blot skal et referencedesign til som grundlag - og firmaerne ikke selv skal udvikle solcelleløsningerne helt fra bunden.

Intel viste løsningen som en del af den showcase, der hvert år hører til Intel Developer Forum, hvor både Intel og partnere udstiller ny teknologi og nye produkter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere