Artikel top billede

Tablet-pc kører på solskin

Denne tablet-pc bruger blot 4,5 Watt - og kan lades op med solceller.

SAN FRANCISO: I mange lande i den tredje verden bliver skolegangen og undervisningen hæmmet af manglende elektricitet. Til gengæld skinner solen oftere end på vores kolde breddegradder.

Derfor har Intels forskningsafdeling udviklet en prototype, der består af en tavle-computer, der er kombineret med et panel med solceller.

Det interessante er, at computerens effektforbrug er helt nede på 4,5 Watt - selv når der vises video i fuld HD. Panelet med solceller fylder mindre end et A4-ark og kan levere 5 Watt når det er letskyet, hvilket er nok til at drive computeren, samtidig med at batteriet bliver opladet.

Intel har udviklet et særligt printkort med elektronik, der gør det muligt at slutte solcellepanelet direkte til det sædvanlige stik, hvor man normalt tilslutter en traditionel oplader.

Intel håber på denne måde, at mange firmaer vil starte udviklingen af egentlige produkter, når der blot skal et referencedesign til som grundlag - og firmaerne ikke selv skal udvikle solcelleløsningerne helt fra bunden.

Intel viste løsningen som en del af den showcase, der hvert år hører til Intel Developer Forum, hvor både Intel og partnere udstiller ny teknologi og nye produkter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?