Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Jagten på Stein Baggers millioner fortsætter

Fem år efter den store IT Factory-svindelsag jagter kurator fortsat et par hundrede millioner kroner. Men der er få skud tilbage i bøssen.

Til december fylder IT Factory-sagen fem år, men kurator Boris Frederiksen i boet efter it-virksomheden jagter fortsat små 200 millioner kroner, som stadig er forsvundet i kølvandet på skandalen.

Efterhånden er der gjort flere forsøg, men det seneste i rækken er, at Stein Baggers makker Mikael Ljungman er blevet erklæret konkurs i fredags, skriver Børsen.

Det skulle give nyt håb i jagten på de manglende penge, der er ført ud af landet til blandt andet USA. For med Ljungmanns konkurspapirer i hånden kan Boris Frederiksen åbne nogle døre rundt omkring i udlandet.

Imidlertid er der snart ikke flere skud i bøssen, skriver Børsen.

Enormt skuffet?

Direkte adspurgt om kurator ikke er "enormt skuffet" over, at de tidligere forsøg på at hente penge fra folk i USA og Storbritanien, er mislykkedes totalt, svarer han:

"Jeg vil ikke sige, at jeg er jublende tilfreds, men jeg er heller ikke enormt skuffet. Selvfølgelig havde jeg gerne set, at det var lykkedes os at tilvejebringe et stort millionbeløb," udtaler han.

Kurators opgave er at skaffe flest mulige midler til de mange kreditorer, der har har penge til gode hos IT Factory.

Læs også:

Stein Bagger i gang med nyt selskab under dæknavn

IT Factory-kurator indgår aftale med Ljungman
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere