Artikel top billede

Foto: Povl Rasmussen.

Rammes af rykkere: Kunde kæmper med it-koks

En dansk storkunde kæmper lige nu med implementeringen af et it-system leveret af IBM. Faktisk rammes kunden af rykkere på regninger, der ikke er blevet betalt.

I juni 2012 skulle en ny ERP-løsning leveret fra IBM egentlig være på plads.

Men sådan skulle projektet ikke køre.

For tilbage i november 2012 kunne Computerworld beskrive den første forsinkelse i projektet, hvor den nye tidsplan hed primo 2013.

Nu er systemet idriftsat, men det betyder ikke, at problemerne er ovre.

"Lige nu fokuseres der på at løse de problemer, vi har oplevet efter idriftsættelsen," udtaler projektleder Peter Christian Funch fra Koncern IT fra Region Sjælland til Computerworld.

Store problemer

Problemerne består blandt andet i, at flere regninger simpelthen er blevet låst.

"Fakturaprocessen i regionen har været fejlramt, hvilket har bevirket, at et begrænset antal fakturaer har været systemmæssigt låst i Økonomisystemet. Det betyder, at de ikke automatisk er sendt til betaling," oplyser Peter Christian Funch.

Der er i denne periode brugt nødprocedurer til betaling af kreditorer, forklarer han.

"Konsekvensen for regionen er, at der er modtaget en del rykkere fra kreditorer med forfaldne fakturaer, som vi har måttet betale og fortsat betaler med manuelle overførsler til leverandørernes pengeinstitut," forklarer han videre.

Men også på andre områder rammes regionen.

"På lagerområdet har der været problemer med at rekvirere og levere et udsnit af varer fra lagrene igennem Indkøbs- og Logistiksystemet."

"Konsekvensen for Regionen er, at der har været anvendt manuelle udleveringsprocedurer fra lagrene, og i nogle tilfælde har afdelingerne selv søgt alternativer eller henvendt sig direkte til leverandøren for at få varen," forklarer projektlederen.

Problemerne har angiveligt stået på fra minimum tilbage den 6. september 2013, hvor Version2.dk også beskrev problemer med at betale regninger. 

Ingen bod - indtil nu

"Resten vil der blive taget stilling til senere," udtaler han på spørgsmålet om, hvorvidt IBM har måttet betale bod.

I forbindelse med forsinkelsen af projektet lød det fra både IBM og Region Sjælland, at man vil samarbejde konstruktivt med hinanden.

"Målet er at gennemføre projektet i konstruktivt samarbejde med leverandøren for at skabe grundlag for at realisere gevinsterne så hurtigt og så effektivt som muligt," udtalte projektleder Peter Christian Funch dengang i november 2012.

Og hos IBM Danmark udtalte man følgende:

"IBM har ét eneste fokus i denne sag, og det er sammen med Region Sjælland at sikre, at projektet leveres i den aftalte kvalitet."

IBM har ingen kommentarer til artiklen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.