Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Foto: Povl Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

Rammes af rykkere: Kunde kæmper med it-koks

En dansk storkunde kæmper lige nu med implementeringen af et it-system leveret af IBM. Faktisk rammes kunden af rykkere på regninger, der ikke er blevet betalt.

I juni 2012 skulle en ny ERP-løsning leveret fra IBM egentlig være på plads.

Men sådan skulle projektet ikke køre.

For tilbage i november 2012 kunne Computerworld beskrive den første forsinkelse i projektet, hvor den nye tidsplan hed primo 2013.

Nu er systemet idriftsat, men det betyder ikke, at problemerne er ovre.

"Lige nu fokuseres der på at løse de problemer, vi har oplevet efter idriftsættelsen," udtaler projektleder Peter Christian Funch fra Koncern IT fra Region Sjælland til Computerworld.

Store problemer

Problemerne består blandt andet i, at flere regninger simpelthen er blevet låst.

"Fakturaprocessen i regionen har været fejlramt, hvilket har bevirket, at et begrænset antal fakturaer har været systemmæssigt låst i Økonomisystemet. Det betyder, at de ikke automatisk er sendt til betaling," oplyser Peter Christian Funch.

Der er i denne periode brugt nødprocedurer til betaling af kreditorer, forklarer han.

"Konsekvensen for regionen er, at der er modtaget en del rykkere fra kreditorer med forfaldne fakturaer, som vi har måttet betale og fortsat betaler med manuelle overførsler til leverandørernes pengeinstitut," forklarer han videre.

Men også på andre områder rammes regionen.

"På lagerområdet har der været problemer med at rekvirere og levere et udsnit af varer fra lagrene igennem Indkøbs- og Logistiksystemet."

"Konsekvensen for Regionen er, at der har været anvendt manuelle udleveringsprocedurer fra lagrene, og i nogle tilfælde har afdelingerne selv søgt alternativer eller henvendt sig direkte til leverandøren for at få varen," forklarer projektlederen.

Problemerne har angiveligt stået på fra minimum tilbage den 6. september 2013, hvor Version2.dk også beskrev problemer med at betale regninger. 

Ingen bod - indtil nu

"Resten vil der blive taget stilling til senere," udtaler han på spørgsmålet om, hvorvidt IBM har måttet betale bod.

I forbindelse med forsinkelsen af projektet lød det fra både IBM og Region Sjælland, at man vil samarbejde konstruktivt med hinanden.

"Målet er at gennemføre projektet i konstruktivt samarbejde med leverandøren for at skabe grundlag for at realisere gevinsterne så hurtigt og så effektivt som muligt," udtalte projektleder Peter Christian Funch dengang i november 2012.

Og hos IBM Danmark udtalte man følgende:

"IBM har ét eneste fokus i denne sag, og det er sammen med Region Sjælland at sikre, at projektet leveres i den aftalte kvalitet."

IBM har ingen kommentarer til artiklen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere