Artikel top billede

Foto: Povl Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

Rammes af rykkere: Kunde kæmper med it-koks

En dansk storkunde kæmper lige nu med implementeringen af et it-system leveret af IBM. Faktisk rammes kunden af rykkere på regninger, der ikke er blevet betalt.

I juni 2012 skulle en ny ERP-løsning leveret fra IBM egentlig være på plads.

Men sådan skulle projektet ikke køre.

For tilbage i november 2012 kunne Computerworld beskrive den første forsinkelse i projektet, hvor den nye tidsplan hed primo 2013.

Nu er systemet idriftsat, men det betyder ikke, at problemerne er ovre.

"Lige nu fokuseres der på at løse de problemer, vi har oplevet efter idriftsættelsen," udtaler projektleder Peter Christian Funch fra Koncern IT fra Region Sjælland til Computerworld.

Store problemer

Problemerne består blandt andet i, at flere regninger simpelthen er blevet låst.

"Fakturaprocessen i regionen har været fejlramt, hvilket har bevirket, at et begrænset antal fakturaer har været systemmæssigt låst i Økonomisystemet. Det betyder, at de ikke automatisk er sendt til betaling," oplyser Peter Christian Funch.

Der er i denne periode brugt nødprocedurer til betaling af kreditorer, forklarer han.

"Konsekvensen for regionen er, at der er modtaget en del rykkere fra kreditorer med forfaldne fakturaer, som vi har måttet betale og fortsat betaler med manuelle overførsler til leverandørernes pengeinstitut," forklarer han videre.

Men også på andre områder rammes regionen.

"På lagerområdet har der været problemer med at rekvirere og levere et udsnit af varer fra lagrene igennem Indkøbs- og Logistiksystemet."

"Konsekvensen for Regionen er, at der har været anvendt manuelle udleveringsprocedurer fra lagrene, og i nogle tilfælde har afdelingerne selv søgt alternativer eller henvendt sig direkte til leverandøren for at få varen," forklarer projektlederen.

Problemerne har angiveligt stået på fra minimum tilbage den 6. september 2013, hvor Version2.dk også beskrev problemer med at betale regninger. 

Ingen bod - indtil nu

"Resten vil der blive taget stilling til senere," udtaler han på spørgsmålet om, hvorvidt IBM har måttet betale bod.

I forbindelse med forsinkelsen af projektet lød det fra både IBM og Region Sjælland, at man vil samarbejde konstruktivt med hinanden.

"Målet er at gennemføre projektet i konstruktivt samarbejde med leverandøren for at skabe grundlag for at realisere gevinsterne så hurtigt og så effektivt som muligt," udtalte projektleder Peter Christian Funch dengang i november 2012.

Og hos IBM Danmark udtalte man følgende:

"IBM har ét eneste fokus i denne sag, og det er sammen med Region Sjælland at sikre, at projektet leveres i den aftalte kvalitet."

IBM har ingen kommentarer til artiklen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?