Artikel top billede

Billedet stammer fra rockstargames.com.

Katjing! Nyt spil indtjener 52.083 kroner - i sekundet

Det ultravoldelige Grand Theft Auto V er det hurtigst sælgende spil nogensinde og har tjent milliarder af kroner på blot en dag. Men faktisk var spil-serien tæt på aldrig at blive til noget.

I forgårs udkom det længe ventede og hypede Grand Theft Auto V spil, og det fik kasseapparaterne til at snurre i særdeles højt tempo hos alverdens spilleverandører. Det skriver Yahoo.

På sin første salgsdag omsatte det for godt 4,5 milliarder danske kroner, hvilket gør spillet til det hurtigst sælgende nogensinde.

Det betyder samtidig, at spillet har tjent sig selv hjem godt fire gange, set i forhold til hvad det har kostet virksomheden Take-Two Interactive Software at udvikle.

Angiveligt skulle udviklingsprisen være 1,2 milliarder danske kroner.

Værd at bemærke er også, at spillet endnu kun er udkommet til Microsofts Xbox 360 og Sonys PlayStation 3, mens det forventes, at spillet udgives til pc engang næste år.

Udvikler: Vi overgik os selv
Udviklerne selv er ovenud tilfredse med det vilde rekordsalg:

"Alle på Take-Two er begejstrede for de første reaktioner omkring Grand Theft Auto V. Endnu en gang har teamet overgået sig selv, vi sætter nye standarder for underholdningsindustrien omkring kreativitet, innovation og kvalitet," siger Strauss Zelnick, der er administrerende direktør for Take-Two.

Danske og internationale spilanmeldere skamroser det ultravoldelige Grand Theft Auto spil, og GameReactor Danmark går eksempelvis all-in på karakterne og kaster maksimale 10 point efter det nye spil.

Risikerede tidlig død

Grand Theft Auto's nuværende succes er i en klasse for sig, men ser man tilbage på tilblivelsen af det første spil i serien, kunne alt være helt anderledes.

Det første spil skulle nemlig udsættes for mangt og meget, inden det i 1997 endelig lykkedes for det dengang lille skotske Take-Two udviklerhold at få spillet presset igennem hos producenten, Rockstar Games, der nærmest ugentligt forsøgte at få lukket spiludviklingen ned.

Det fremgår af en kort film, som The Guardian har lavet med udviklerne bag det originale spil.

Læs også:

Lektor giver GTA skylden for danske syv-åriges hærværks-rus

Her satser spilbranchen på vækst
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.