Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Billedet stammer fra rockstargames.com.

Katjing! Nyt spil indtjener 52.083 kroner - i sekundet

Det ultravoldelige Grand Theft Auto V er det hurtigst sælgende spil nogensinde og har tjent milliarder af kroner på blot en dag. Men faktisk var spil-serien tæt på aldrig at blive til noget.

I forgårs udkom det længe ventede og hypede Grand Theft Auto V spil, og det fik kasseapparaterne til at snurre i særdeles højt tempo hos alverdens spilleverandører. Det skriver Yahoo.

På sin første salgsdag omsatte det for godt 4,5 milliarder danske kroner, hvilket gør spillet til det hurtigst sælgende nogensinde.

Det betyder samtidig, at spillet har tjent sig selv hjem godt fire gange, set i forhold til hvad det har kostet virksomheden Take-Two Interactive Software at udvikle.

Angiveligt skulle udviklingsprisen være 1,2 milliarder danske kroner.

Værd at bemærke er også, at spillet endnu kun er udkommet til Microsofts Xbox 360 og Sonys PlayStation 3, mens det forventes, at spillet udgives til pc engang næste år.

Udvikler: Vi overgik os selv
Udviklerne selv er ovenud tilfredse med det vilde rekordsalg:

"Alle på Take-Two er begejstrede for de første reaktioner omkring Grand Theft Auto V. Endnu en gang har teamet overgået sig selv, vi sætter nye standarder for underholdningsindustrien omkring kreativitet, innovation og kvalitet," siger Strauss Zelnick, der er administrerende direktør for Take-Two.

Danske og internationale spilanmeldere skamroser det ultravoldelige Grand Theft Auto spil, og GameReactor Danmark går eksempelvis all-in på karakterne og kaster maksimale 10 point efter det nye spil.

Risikerede tidlig død

Grand Theft Auto's nuværende succes er i en klasse for sig, men ser man tilbage på tilblivelsen af det første spil i serien, kunne alt være helt anderledes.

Det første spil skulle nemlig udsættes for mangt og meget, inden det i 1997 endelig lykkedes for det dengang lille skotske Take-Two udviklerhold at få spillet presset igennem hos producenten, Rockstar Games, der nærmest ugentligt forsøgte at få lukket spiludviklingen ned.

Det fremgår af en kort film, som The Guardian har lavet med udviklerne bag det originale spil.

Læs også:

Lektor giver GTA skylden for danske syv-åriges hærværks-rus

Her satser spilbranchen på vækst




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere