Artikel top billede

Billedet stammer fra rockstargames.com.

Katjing! Nyt spil indtjener 52.083 kroner - i sekundet

Det ultravoldelige Grand Theft Auto V er det hurtigst sælgende spil nogensinde og har tjent milliarder af kroner på blot en dag. Men faktisk var spil-serien tæt på aldrig at blive til noget.

I forgårs udkom det længe ventede og hypede Grand Theft Auto V spil, og det fik kasseapparaterne til at snurre i særdeles højt tempo hos alverdens spilleverandører. Det skriver Yahoo.

På sin første salgsdag omsatte det for godt 4,5 milliarder danske kroner, hvilket gør spillet til det hurtigst sælgende nogensinde.

Det betyder samtidig, at spillet har tjent sig selv hjem godt fire gange, set i forhold til hvad det har kostet virksomheden Take-Two Interactive Software at udvikle.

Angiveligt skulle udviklingsprisen være 1,2 milliarder danske kroner.

Værd at bemærke er også, at spillet endnu kun er udkommet til Microsofts Xbox 360 og Sonys PlayStation 3, mens det forventes, at spillet udgives til pc engang næste år.

Udvikler: Vi overgik os selv
Udviklerne selv er ovenud tilfredse med det vilde rekordsalg:

"Alle på Take-Two er begejstrede for de første reaktioner omkring Grand Theft Auto V. Endnu en gang har teamet overgået sig selv, vi sætter nye standarder for underholdningsindustrien omkring kreativitet, innovation og kvalitet," siger Strauss Zelnick, der er administrerende direktør for Take-Two.

Danske og internationale spilanmeldere skamroser det ultravoldelige Grand Theft Auto spil, og GameReactor Danmark går eksempelvis all-in på karakterne og kaster maksimale 10 point efter det nye spil.

Risikerede tidlig død

Grand Theft Auto's nuværende succes er i en klasse for sig, men ser man tilbage på tilblivelsen af det første spil i serien, kunne alt være helt anderledes.

Det første spil skulle nemlig udsættes for mangt og meget, inden det i 1997 endelig lykkedes for det dengang lille skotske Take-Two udviklerhold at få spillet presset igennem hos producenten, Rockstar Games, der nærmest ugentligt forsøgte at få lukket spiludviklingen ned.

Det fremgår af en kort film, som The Guardian har lavet med udviklerne bag det originale spil.

Læs også:

Lektor giver GTA skylden for danske syv-åriges hærværks-rus

Her satser spilbranchen på vækst
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere