Artikel top billede

Slut med at samle iPads: Nu går Kina fiber-amok

Kina investerer svimlende 1.800 milliarder kroner i bredbånd. Landet vil "gå fra at lave gummisko og samle iPads til at opfinde morgendagens digitale tjenester", lyder det.

Kina vil investere ikke færre end 1.800 milliarder kroner i bredbånd og it-infrastruktur.

Det skriver Total Telecom.

Hos Dansk Energi, der som bekendt er fortaler for bedre bredbånd herhjemme, peger man på, at kinesernes tiltag med al tydelighed viser, at digital infrastruktur er blevet et globalt konkurrenceparameter.

"Fibernet buldrer frem i Kina, men de kan samtidig se, hvor stærkt den digitale udvikling går i nabolandene Japan og Sydkorea," forklarer chefkonsulent Thomas Woldiderich fra Dansk Energi.

Han peger på, at Kina har en strategi om at gå fra at være 'hele verdens fabrikshal' til selv at udvikle og producere højteknologiske produkter.

"Altså gå fra at lave gummisko og samle iPads til at opfinde morgendagens digitale tjenester og apparater."

"De vil også have de vidensarbejdspladser, som vi i Danmark har ambitioner om at leve af. Og her har de set, at en stærk digital infrastruktur er en afgørende forudsætning," lyder analysen.

Nordiske fiber-brødre giver os baghjul

Bare i Norden er Danmark langt fra i front med den digitale infrastruktur, som Thomas Woldiderich altså kalder en afgørende forudsætning for videnssamfundet. 

"Mens kineserne kan kigge til Japan og Sydkorea, kan vi herhjemme jo blot se til Sverige og Norge, hvor begge lande er nået længere med fibernetudrulningen, end vi er i Danmark."

"Svenskerne er kommet klart længst og ligger nummer tre på OECD's fiber-rangliste efter netop Japan og Sydkorea. Danmark er nummer 9," forklarer Thomas Woldiderich.

Dansk Energi mener, at vi burde gøre som svenskerne og få tilslutning til en ny højhastighedsforbindelse med i Bolig-Job-ordningen.

"Ser man med vækstbriller, er det jo tankevækkende, at ordningen omfatter nye elinstallationer, nye vandinstallationer og andet i hjemmet, ja sågar hækkeklip og boning af gulve, men ikke bredbånd."

"Det bør ændres hurtigst muligt," mener Thomas Woldiderich.

Vokser med 44 procent

Indtil det sker, kan man kaste et kig på Kina.

Alene i 2012 investerede China Telecom 36 milliarder danske kroner i at bygge fibernetværk.

Det er mere, end det ville koste at dække hele Danmark med fibernet til hjemmet, oplyser han.

De seneste tal fra det franske analysehus IDATE har desuden vist, at andelen af fiberkunder i Japan steg med 6 procent i andet halvår 2011, mens den i Kina steg med 44 procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.